Zomergast Matilda

 

We richten allemaal ons huis heel bewust in. We kiezen heel bewust voor de dingen die we het allermooiste vinden en creëren daarmee een sfeertje dat bij ons past. Matilda kiest heel bewust voor meubels die al een leven achter zich hebben en probeert vooral ook toffe budgetkoopjes op te sporen. Daarmee heeft ze een hele eigen stijl gecreëerd en daar wilden wij natuurlijk meer van weten! Zij is een van de vier zomergasten die deze maand wat van zichzelf wilden laten zien.

 

 

Richt je huis "Feeling First" in - een mindful interieur creëren

Begin met hoe je je wilt voelen in plaats van een extern ontwerp, stem af op je eigen interieurintuïtie en maak interieurkeuzes op basis van dankbaarheid en omarmen wat is.


Als je op mij lijkt, is je huis een plek waar je jezelf wil zijn en je ‘thuis’ wil voelen, en heeft dat een grote impact op hoe je je voelt. Kijkend naar de interieurtrends van de afgelopen jaren: Feng Shui, Wabi Sabi, Hygge en het nieuwe “opruim minimalisme” van Marie Kondo, is het duidelijk dat we allemaal op zoek zijn naar een manier om de juiste energie en het juiste gevoel thuis te creëren. Bij Hemma Interiors noem ik dat gevoel 'hemma' (Zweeds woord voor 'thuis').

Als mensen horen dat ik mindfulness en interieur combineer, gaan ze ervan uit dat dit minimalisme en lichte kleuren betekent, alsof je een yogastudio binnenloopt. Maar in werkelijkheid is een mindful interieur niet een ruimte die is gecreëerd om te mediteren en yoga te doen, maar gaat het over de kracht van het afstemmen op onze eigen persoonlijke stijl en focussen op hoe je je echt wilt voelen in je huis, in tegenstelling tot keuzes maken gebaseerd op externe goedkeuring. Ik noem deze aanpak "Feeling First" in plaats van "Design First".

 

“Feeling First” vs. “Design First”

Heel vaak beginnen we met een bepaald ontwerp in ons hoofd wanneer we ons huis willen inrichten. Het kan iets zijn dat we hebben gezien op Pinterest of Instagram, een blog of bij iemand anders thuis. We proberen een versie van dat ontwerp in ons eigen huis te realiseren, in de hoop dat het ons uiteindelijk gelukkig gaat maken, en thuis laat voelen.

Toen ik voor het eerst ons huis ging inrichten, deed ik dit precies. Ik werd erg geïnspireerd en geleid door vele mooie afbeeldingen van Pinterest en Instagram, vooral van zeer minimalistische huizen. Maar toen ik dit thuis had gerealiseerd, voelde ik me niet ... nou ja, 'thuis'.

Je huis inrichten Feeling First draait het traditionele decoratie- en interieurproces op zijn kop. Je begint met het verkennen van hoe je je thuis wilt voelen en bedenkt vervolgens welk type kleuren, materialen, ontwerpen en stijlen bij dit gevoel passen. Het gaat om te beginnen met wie je bent en je eigen persoonlijke stijl in je huis te realiseren, in plaats van te proberen die van iemand anders na te maken. Door dit te doen laat je jezelf toe echt te zijn wie je bent in je eigen huis. Want als we niet kunnen vieren wie we zijn in ons eigen huis, waar dan wel?

Waarom je ervoor zou kiezen je huis Feeling First te inrichten

Richt je huis in

 

Creëer een huis dat even goed VOELT als het eruit ziet

Bij het inrichten van ons eigen huis zijn we begonnen met het wit schilderen van elke kamer. Ik wilde een leeg canvas om vervolgens per kamer te voelen hoe het eruit moest zien, maar vooral hoe ik me erin wil voelen.

Beginnen met ‘Feeling First’ betekent niet dat we uiteindelijk niet om het ontwerp geven. Het draait de processen hoe we normaal ons huis inrichten op zijn kop. Door te beginnen met voelen, zorg je ervoor dat je een huis ontwerpt waar elke kamer volledig in lijn is met jou en je eigen visie, in plaats van die van iemand anders.


Wanneer we dit doen, geven we onszelf het geschenk dat we ons echt gelukkig voelen in ons huis, waarbij we erkennen dat ons huis ook een directe invloed heeft op hoe we ons voelen.

 

Richt je huis inLeer hoe je verbinding kunt maken met je eigen interieurintuïtie en creativiteit

De vreugde van het creëren van iets in je huis dat voortkomt uit je eigen intuïtie en creativiteit is echt geweldig. Vaak vertellen mensen me dat ze vinden dat ze het vermogen missen om aan te voelen wat de beste interieurkeuzes voor hun huis zijn. Ik noem dit vermogen 'interiorition' (interior intuition).

Velen van ons hebben dat onderbuikgevoel, of wel intuïtie, ervaren bij belangrijke beslissingen; dat ons vertelt die baan te nemen, op die date te gaan of dat specifieke beslissing te nemen. Ik heb gemerkt dat het bij interieur niet anders is. En eigenlijk hebben we het allemaal, het gaat gewoon over het leren afstemmen en luisteren naar je intuïtie (dit is een van de dingen waarmee ik mensen bij Hemma Interiors help).

 

Omarm wat er is en wees dankbaar voor wat je hebt

Een belangrijk onderdeel van mindfulness is het omarmen en accepteren wat er is. Dit is ook een belangrijk aspect van 'Feeling First'. Je kunt een zeer grote impact hebben op hoe je huis aanvoelt en eruit ziet, zonder grote veranderingen aan te brengen. Door te omarmen wat er is, en je dankbaar te voelen voor alles wat je al hebt, je begint met je al "vol" te voelen en te kijken naar de mogelijkheden om iets nieuws te creëren. Dit is een heel ander startpunt dan alleen alle dingen te zien die je niet leuk vindt en wilt veranderen.

 

Richt je huis in

Richt je huis in

 

In ons eigen huis hebben we besloten om zowel onze keuken als onze badkamer intact te laten (hoewel ik bij het intrekken niet blij was met hoe ze eruit zagen en ze eruit wilde slopen om mijn droom ruimtes te creëren). Maar door te gaan zitten en alle goede dingen die er waren te zien, besloten we ze intact te houden en kleine veranderingen aan te brengen, zoals het verwijderen van enkele kasten of het installeren van een nieuwe badkamerkast, die de “look and feel” van de kamers compleet veranderde.

 

Creëer een uniek en persoonlijk huis

Omhels wie je bent! Wanneer we ons afstemmen en luisteren naar onze eigen innerlijke stijl, kunnen we echt persoonlijke en unieke huizen creëren. En door onze eigen stijl te omarmen, omarmen wie ook wie we zijn buiten de muren van ons huis.

 

Richt je huis in 

 

'Feeling First' interieur gaat over verbinden met wie je bent, weerspiegelt je persoonlijke stijl, en mag alles zijn wat je wilt (alle kleuren van de regenboog, volledig wit, zeer eclectisch, modern of landelijk rustiek, wat je gelukkig maakt van binnenuit, is hoe je huis eruit zou moeten zien!). In ons huis heeft het geresulteerd in veel lichtere kleuren en materialen, maar het betekent niet dat dit is wat het voor jou betekent.

 

Richt je huis inBONUS SIDE-EFFECT! Maak duurzame en slimme keuzes

Een van de dingen die ik heb ontdekt bij het gebruik van de ‘Feeling First’ interieur is dat het ons aan het denken zet over creatieve oplossingen voor onze huizen. En doordat je er goed over nadenkt zul je, als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, er niet snel spijt van krijgen.
Wanneer we ons huis niet langer gebruiken voor externe bevestiging van anderen, of niet meer een externe design ontwerp alles laten bepalen, wordt het ook minder belangrijk om de nieuwste trends, een specifieke design item of allemaal nieuwe spullen in je huis te halen.

 

Richt je huis in

 

75% van alles in ons huis is 2e hands of 2e kans. Door dankbaar te zijn en mijn persoonlijke unieke stijl en creativiteit te omarmen, heb ik zoveel plezier gevonden in het vinden van unieke interieur details en tweedehands meubels. Maar heb ik ook heel veel geld bespaard! Onze hele woonkamer is ingericht met een budget van 1000 euro, minder dan wat de meeste mensen betalen voor een bank! Dit is ook iets wat ik graag mensen met helpen door Hemma Interiors - het vinden van unieke meubels en interieur details, die goed zijn het milieu en portemonnee.

 

Richt je huis inUiteindelijk gaat het om het creëren van een huis waar je je echt goed in voelt, waar je een leven kunt leiden dat omarmt wie je bent. Waardoor je een ‘hemma’ (thuis) gevoel krijgt vanuit de kern van wie je bent - en is dat niet hoe we ons allemaal willen voelen in ons huis?
Voel je je hierdoor geïnspireerd om je huis ‘Feeling First’ te versieren? Of doe je dat al?

 

Je volgt haar op hemma-interiors.com en Instagram.com/hemmainteriors_com

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Kun je een koophuis verzeker...

Vraag iemand die in een huurhuis woont wat hij of zij het liefste zou willen en je krijgt negen van de tien keer te horen dat ze een koophuis wil...

15 feb 2024 Lees verder
Samen eten aan de eettafel e...

  Na de afgelopen weken kan de maand januari ineens wat saai lijken. Alle kerstdecoraties heb je opgeborgen en daardoor kwam er ruimte. R...

25 jan 2024 Lees verder
Eenvoudige tips voor een sti...

Toe aan verandering in je woonkamer? Dan is het tijd voor een make-over. Dit hoeft geen grote klus te zijn, want met enkele eenvoudige tips cre&e...

19 dec 2023 Lees verder
Maximaal wonen in een Tiny h...

Met de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt is het niet meer zo vanzelfsprekend dat er voor iedereen een plekje beschikbaar is. Veel jongeren...

24 nov 2023 Lees verder
Hoe creëer je een sfeervol ...

Vooral nu het wat kouder wordt, de dagen korter lijken en het sneller donker is, wordt het tijd om ook je huis gezellig te maken. In deze blog le...

24 nov 2023 Lees verder
Hoe combineer je oude en nie...

We hebben allemaal die oude erfstukken of tweedehands pareltjes die een sentimentele waarde hebben, maar soms twijfelen we hoe we ze kunnen menge...

14 nov 2023 Lees verder