Zo plan je een gezellig BBQ tuinfeest! Tip voor een geslaagd zomers etentje in de tuin

Geen beter manier voor zomerliefhebbers om hartje winter te mijmeren over de zomer! Herinner je je afgelopen zomer nog? Er waren weinig dagen dat we binnen moesten eten, de dagen waren warm en lang en we leefden bijna buiten. Buitenkeukens zijn niet alleen mooi om te zien, natuurlijk zijn ze ook erg praktisch als je graag een tuinfeestje/gardenparty organiseert. Niks is zó lekker ongedwongen als een BBQ met gezellige mensen. Met de juiste voorbereiding, materialen én mensen is het iets om nú al naar uit te kijken. Wij regelen de lijst met tips voor een geslaagd BBQ-tuinfeestje, regel jij de rest?

 

bbq

 

Buiten eten 

Eerlijk? Je hoeft natuurlijk helemaal niet te wachten tot de zomer. Haal je BBQ tevoorschijn, gooi flink veel kussens en plaids op je tuinmeubelen onder je afdak, haal je vuurkorf uit de schuur en nodig je vrienden uit! Wellicht dat je iets andere gerechten maakt dan in de zomer maar het succes zal hetzelfde zijn. Serveer verwarmende dranken en kruidige smaken, vier de vriendschap en het leven….ook in de winter. Voor iedereen die nú buiten wil eten, hieronder ons lijstje met succestips voor een BBQ-tuinfeestje, zomer of winter.

Een tuinfeestje met een barbecue is een geweldige manier om met vrienden of familie te genieten van het mooie weer (zomer), elkaar (ongeacht het seizoen), de sfeer (zomers of knus winters) én het eten.  Hoe maak je er een succes van? Door een goede voorbereiding in acht te nemen, lees de tips:

  • Voorbereiding – neem de tijd voor de voorbereiding zodat je ontspannen van de voorpret kan genieten. Van stress wordt niemand blij. Maak dus een lijstje met wat je nodig hebt aan bv eten (wat past bij het seizoen, welke bijgerechten wil je maken), drank, materialen (is je barbecue nog veilig en schoon. Heb je nog extra accessoires nodig om het bereiden van je eten te laten slagen etc.) Welke dingen kun je nu al in huis halen en welke producten moet je op het laatste moment halen of eventueel bestellen?
  • Weer – in de zomer is het belangrijk dat je voldoende schaduwrijke plekken hebt voor je gasten maar ook dat je iets hebt om te schuilen mocht het plots toch gaan regenen. In de winter wil je uit de wind staan/zitten, warme voeten houden en wat extra warmte voelen. Regel extra dekens, plaids, warme sokken, omslagdoeken, sjaals etc. Sluit je overkapping eventueel af met een extra winddoek of huur die terrasverwarmer als je overdekt zit. Sta je echt in de tuin dan zijn vuurkorven natuurlijk heel gezellig én warm.
  • Eten – zorg voor variatie zodat er voor iedereen wat lekkers is. Vlees, vis, vegetarische varianten, diverse soorten (koude en warme) groente en fruit. Waar we in de zomer enorm kunnen genieten van verfrissend fruit bij de BBQ is het in de winter echt lekker om te experimenteren met warm fruit. Leg het even op de barbecue, met bv een laagje suiker zodat het kan karamelliseren. Giet er voor het serveren eens wat likeur overheen.
  • Drank – zorg voor voldoende drank, alcoholisch en alcoholvrij. In de zomer zijn gekoelde drankjes een must, in de winter wil je misschien ook wat warms aanbieden. Maak zomerse of winterse cocktails (met en zonder alcohol) en decoreer de glazen passend bij het seizoen.
  • Entertainment – waarschijnlijk raken jullie niet uitgepraat maar het is óók leuk om voor wat entertainment te zorgen tussen de gangen door. Terwijl je wacht op het vlees/vis/ wat dan ook van de BBQ kun je gezellig een spelletje doen. Maak wat ruimte vrij voor een dansvloertje en zorg voor passende muziek. Bedenk een leuke quiz met vragen over en voor elkaar.
  • Afterparty/de schoonmaak – vele handen maken licht werk en als je zorgt voor voldoende afvalzakken en schoonmaakmiddelen kan degene die je wil helpen meteen aan de slag. Gooi restanten die niet bewaard kunnen worden meteen weg en doe in afsluitbare bakjes wat je wél kunt bewaren. Zet de BBQ veilig weg zodat deze af kan koelen. Haal losse onderdelen eraf, zoals roosters en opzetstukken en zet deze beschut weg als je ze niet meteen schoon wil maken of als ze nog af moeten koelen. Maak, wat kan, alles schoon voordat je naar bed gaat. Dat voorkomt onaangename verrassingen de volgende morgen.

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil jij meer buiten wonen? Z...

Voor wie eigenlijk net wat woonruimte tekortkomt. Ook voor wie het héle jaar meer van de tuin wil genieten en niet alleen in de zomer. Heb...

20 feb 2024 Lees verder
Het tuinseizoen gaat nú van...

Nu aan de slag met je nieuwe tuinplan, straks genieten in je stijlvolle tuin met duurzame design tuinmeubelen. Niks wakkert ons verlangen naar d...

20 feb 2024 Lees verder
Tuintrends 2024 - droom jij ...

Februari, wie nu naar buiten kijkt wordt niet blij. Althans, zij die van zomer houden zien een laagje sneeuw en hebben het koud. Zij die van wint...

02 feb 2024 Lees verder
Tuinplanten en planten in po...

De winter is nog niet voorbij, maar als je nú al kunt vaststellen dat het dit jaar (weer) niet is gelukt om je (pot)planten te laten overw...

31 jan 2024 Lees verder
Wil jij een tuin waarin alti...

Creëer een oase van rust, schoonheid én groente en fruit – dít is de tuin van 2024.  Tuindromen, iedereen met een ...

30 jan 2024 Lees verder
Overkapping aan huis is meer...

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis net dat beetje extra mist? Iets dat niet alleen de waarde van je woning verhoogt, maar ook je dagelijkse...

25 jan 2024 Lees verder