Zo bescherm jij je huis tegen muggen en andere insecten!

Yes, het is weer zomer! Lekker lange avonden buiten zitten met vrienden of familie en genieten van het mooie weer. In huis kan het echter soms wel heel warm worden, zeker wanneer er niet goed geventileerd wordt. Daarom is het belangrijk om je achterdeur en ramen lekker open te laten staan. Maar dan komen er ook allerlei insecten binnen, zoals muggen en vliegen... Gelukkig is daar een goede oplossing voor!

 

Horren tegen insecten

Je kunt natuurlijk een klamboe om je bed hangen (wat er wel erg leuk uitziet), maar dan bescherm je enkel je bed en degene die in het bed ligt tegen muggen en andere insecten. Horren zijn daarom de beste oplossing! Je hoeft ook niet bang te zijn dat dit er niet mooi uitziet; de meeste horren kunnen stijlvol en onzichtbaar in het kozijn verwerkt worden.

Met horren voor je ramen kun je alles lekker open laten staan in huis. Zo kan je huis goed doorwaaien waardoor de temperatuur in huis, vooral ‘s avonds, zal dalen. Je zal dan ook een stuk fijner slapen dan wanneer het nog erg warm is of wanneer er muggen om je oren zoemen.

 

Kunnen er wel horren voor mijn raam?

Er zijn heel veel mensen die denken dat voor hun ramen helemaal geen horren kunnen, bijvoorbeeld omdat de ramen een afwijkende maat hebben. Dat is echter helemaal geen probleem. Je kunt je horren gewoon op maat laten maken. Erg fijn, want insecten vliegen natuurlijk ook door het kleinste raampje heen…

 

Zo bescherm jij je huis tegen muggen en andere insecten!

 

Daarnaast denken veel mensen dat er geen horren voor hun raam kunnen, omdat ze een raam hebben dat naar buiten opendraait. Bij ramen die naar binnen opengaan, is het natuurlijk erg makkelijk. Je maakt het raam open, zet de hor erin en je kunt je raam, zonder de hor te verwijderen, zelf open en dicht doen. De hor kan te allen tijde blijven zitten. Dat werkt niet zo wanneer je een naar buiten draaiend raam hebt. Je kunt dan geen inzethor gebruiken; je hebt dan een voorzethor of een rolhor nodig.

  • Een voorzethor wordt wel vóór het raam geplaatst. Wees niet bang, daarna kun je je raam gewoon weer open en dicht doen, de voorzethor wordt namelijk geplaatst als een soort deurtje. Je zet de voorzethor er dus in, dan doe je de hor open en kun je je raam open en dicht doen. 
  • Je kunt ook kiezen voor een raamrolhor. Deze werkt eigenlijk vanuit hetzelfde principe; ook deze hor plaats je vóór het naar buiten draaiende raam. Daarna kun je de hor omhoog rollen om je raam open en dicht te doen; ideaal!

Dus ook wanneer je naar buiten draaiende ramen hebt, is het mogelijk om horren te plaatsen zodat jij in het voorjaar en in de zomer kunt genieten van een fris huis zonder insecten!

 

Horren tegen meer dan alleen insecten

Maar, horren doen nog meer dan alleen insecten tegenhouden. Je kunt namelijk ook kiezen voor pollengaas; dat houdt pollen tegen. Heb je veel last van hooikoorts, dan is het wellicht slim om te kiezen voor pollenwerend gaas. Zo komen er geen pollen binnen in huis en zal jij, wanneer je thuis bent, minder last hebben van je hooikoortsklachten!

Daarnaast hebben horren nog meer voordelen. Heb je bijvoorbeeld een heel licht huis, omdat er simpelweg veel licht binnenkomt? Mag dat wel een tandje minder? Ook dan komen horren goed van pas. Het gaas zorgt er namelijk voor dat je woning iets donkerder wordt. Niet veel, maar het kan net het verschil maken. Zeker wanneer je kiest voor zwart horrengaas.

Ook kan het bijdragen aan de veiligheid in huis. Zet je wel eens dingen op de vensterbank, en is er al wel eens iets naar buiten gevallen? Dat gebeurt niet meer wanneer je horren in je ramen hebt zitten! Daarnaast kunnen ook kinderen en huisdieren minder snel uit het raam vallen, omdat de horren dat tegenhouden.

 

Horren voor je deuren

Wanneer je horren voor je ramen hebt, is dat natuurlijk al een goede stap. Maar wanneer je op een warme zomermiddag- of avond in de tuin zit, staat je achterdeur natuurlijk ook open. Als je daar dan geen hor voor hebt zitten, dan komen er alsnog insecten binnen! Daarom kun je natuurlijk ook horren voor je deuren kopen. Hordeuren zijn er in veel verschillende soorten, maar de meest handige en meest voorkomende zijn toch wel de plissé hordeuren. Een plissé hordeur kan open en dicht geschoven worden, waardoor het makkelijk wordt om de deur open te houden. Een plissé hordeur kan geplaatst worden voor iedere deur, maar is al helemaal ideaal bij een schuifpui. Wanneer je namelijk al een schuifdeur hebt, kun je de hor makkelijk mee laten schuiven.

 

hor

 

Ik heb openslaande deuren: zijn daar ook horren voor?

Jazeker, ook wanneer je openslaande deuren naar de tuin hebt, is het mogelijk om horren te plaatsen. Je kunt ze gewoon voor de deur zetten! Heb je dubbele openslaande deuren, dan kies je gewoon voor dubbele plissé hordeuren. Deze sluiten in het midden van je deuropening en kun je dus ook als twee schuifdeuren uit elkaar schuiven om ze open en dicht te doen.

 

Kies de juiste hor voor je ramen en deuren

Het is dus een erg goed idee om horren aan te schaffen. Je hebt binnenshuis nooit meer last van vervelende insecten en hoeft ook niet meer wakker te liggen van de hitte omdat je je raam dicht moet houden tegen de muggen. Schaf horren aan, gooi alle ramen en deuren open en geniet van de frisse lucht! Het is hierbij wel belangrijk dat je de juiste horren aanschaft. Kijk dus goed of je naar binnen of naar buiten draaiende ramen hebt en wat voor deuren je hebt, zodat je zeker weten de juiste hor aanschaft. Fijne zomer!

 

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Woonaccessoires en details d...

Wees eerlijk, een sfeervol interieur begint natuurlijk met een goede basis. Een mooie vloer, je favoriete kleur op de muur, die mooie uitnodigend...

06 dec 2023 Lees verder
Zoek jij een origineel inter...

Heb jij dat ook? Als je een cadeau voor iemand moet kopen, probeer je dan ook vooraf al een beetje te bepalen in welke richting je moet denken? H...

28 nov 2023 Lees verder
Kan je interieur een boost g...

Zodra de herfst begint begint het bij veel mensen te kriebelen, het ‘woonseizoen’ is begonnen en we kijken nog eens goed naar ons eig...

30 okt 2023 Lees verder
Laminaat en PVC Vloeren: een...

  In het hart van Friesland, waar de schoonheid van de natuur en de rijke cultuur samenkomen, hebben Friezen een speciale voorliefde ontwik...

26 okt 2023 Lees verder
Een betonlook PVC vloer in h...

Als je een strakke en mooie basis voor je huis wilt, is een PVC betonlook vloer een geweldige optie om te overwegen. Veel mensen verlangen naar h...

31 aug 2023 Lees verder
Zo maak jij jouw woonkamer g...

De woonkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte in een woning. Het is dé plek om te ontspannen samen met je vrienden en familie. Maa...

08 aug 2023 Lees verder