Wooninspiratie maanden bij ShowHome

September en oktober zijn voor ShowHome dé wooninspiratie maanden bij uitstek, met als hekkensluiter Dutch Design Week in Eindhoven. WoW wat een mega woonevent is dit!

 

Wat is dat nu Dutch Design Week

Voor diegene die misschien nog helemaal niet van Dutch Design Week hebben gehoord hier een kleine samenvatting.

Op meer dan honderd lokaties in Eindhoven zijn meer dan 2000 designers representatief. Om te ontdekken, om mee te praten, ateliers te bekijken, natuurlijk iets moois te kopen. Maar vooral énorm te genieten van al dat moois en interieurinspiratie op te doen. Deze beurs is niet in vergelijk met de VT Wonen & Designbeurs. Het is meer te vergelijken met Salone del mobile in Milaan, waar ShowHome natuurlijk ook aanwezig is. De vergelijking komt enerzijds door alle verschillende lokaties en anderzijds het creatieve en innovatieve sfeertje eromheen. Zo was er afgelopen week dagelijks op NPO2 een programma te zien waarin jonge talentvolle designers werden uitgelicht. Designers die iets goeds willen creeeren en produceren om de wereld een beetje fijner, zachter en socialer te maken.

Het is dus niet alleen maar mooi interieur wat de klok slaat maar er wordt wel degelijk veel onderzoek gedaan om bijvoorbeeld een productie proces groener te maken of hoe kan ik met een apparaat energie opwekken enz. De designers zijn overal aanwezig bij hun werk en dat geeft wel die extra dimensie. Ze hebben hun werkplaatsen opengesteld waardoor design tastbaar en laagdrempelig wordt en je kan gewoon een praatje maken over hun werk. Heel leuk om te horen over hoe een product van idee tot realisatie ontstaat.

 

Wooninspiratie maanden bij ShowHome

 

OWH NEE!...

En toen was het zover. Zaterdagmorgen vroeg de wekker gezet. We wilden op tijd vertrekken en de fietsen stonden al op de drager achterop de auto. Het idee was, goed voorbereid op weg, we nemen de fietsen mee dan kunnen we lekker makkelijk van plek naar plek om zoveel mogelijk te zien. 20 minuten later dan gepland stonden we bij het tankstation en vandaar togen we op weg naar Eindhoven. Goedgemutst en hoge verwachtingen van deze dag.

Om een lang verhaal kort te maken...Toen we na een uur rijden het bordje Eindhoven zagen en ik me afvroeg waar de fietssleutels waren...AAAAhh...ARghhgrr...IIIIekssss....die hingen nog keurig aan het sleutelrekje thuis in de gang...NEEEjjj...Ja dus. Daar stonden we dan op lokatie één met auto en fietsen, zonder sleutels.
We hadden wel een capuccino verdient en dat deden we bij onze start lokatie Piet Hein Eek. Wat een fijne plek om even te landen en te acclimatiseren. Met een heerlijke capuccino en de kaart met lokaties op tafel zijn we de route van die dag gaan plannen.

DDW is ontzettend goed georganiseerd en het fijne is dat er vele transport mogelijkheden zijn. Zo kun je met een hop-on hop-off bus van lokatie naar lokatie, zijn er fietsen te huur en rijden er gesponsoorde taxi's af en aan. Dat laatste hebben wij gedaan. Het programma compleet omgedraaid en met de verste lokatie gestart. We waren de eerste rit van de taxi die dag en gingen op weg naar Sectie C.

 

Wooninspiratie maanden bij ShowHome
(Frederike Top Design)

 

Wat een beleving

Sectie C was voor ons de eerste keer dat we die bezochten. Het is bijna een 'fabrieks' dorp op zich. Vele designers die hun werk presenteren hebben hier ook hun atelier. Zoals bijvoorbeeld keramiste Elke van den Berg. De lokatie is bijzonder en er is veel te beleven. Leuke buiten horeca en vele vuurbranders sfeertje. En met titels voor exposities als The best thing for you and me would be to take a very long holiday, maakt je wel nieuwsgierig, toch?!

 

Wooninspiratie maanden bij ShowHome

 

De ontdekkingsreis

We gingen van lokatie naar lokatie. Het was een ware ontdekkingsreis. Van Sectie C naar Design Perron, naar Hallenweg, naar Strijp S en vandaar te voet naar ons startpunt Piet Hein Eek. We kwamen ogen en oren en tijd tekort. We vroegen ons af, waarom gaan we wel een week naar Milaan maar Dutch Design Week doen we in een dag. Niet te doen natuurljk. Er waren nog zoveel leuke plekken te ontdekken. De lokaties alleen al zijn een bezoek waard. Van de oude Philips fabriek gebouwen tot een Kazerne en voormalige gebouwen van de NS. Vele oude verweerde gebouwen die ieder een eigen sfeer uitstralen. 
Het bijzondere van deze lokaties is dat de ontwerpen er zo mooi in uitkomen. Met als achtergrond enorme raampartijen, waar het licht prachtig doorheen valt. Of een stoere verweerde muur, alle bedradingen en buizen in het zicht en daartussen hangen de meest mooie lampontwerpen.

 

Wooninspiratie maanden bij ShowHome

(Vij5)

Wooninspiratie maanden bij ShowHome

Wooninspiratie maanden bij ShowHome

(Scheublin & Lindemans)

Wooninspiratie maanden bij ShowHome

(Vij5)

Wooninspiratie maanden bij ShowHome

(Annebet Philips)

Wooninspiratie maanden bij ShowHome

 

Wooninspiratie maanden bij ShowHome

(Piet Hein Eek)

 

Samenwerking en kruisbestuiving 

DDW stond veel ook in het teken van samenwerkingen tussen verschillende disciplines. Een mooie ontwikkeling. We weten natuurlijk dat Ikea ook regelmatig een samenwerking aangaat met bekende ontwerpers. Zo ook met Piet Hein Eek. Hoe vind je deze stoel en lamp? Wij werden er wel blij van! Er is een hele collectie ontworpen. Ben benieuwd wanneer we dit in de winkels gaan zien.

 

Wooninspiratie maanden bij ShowHome

 

Gezellige afsluiter van een mooie dag

Na een uitgebreide ronde in de showroom van Piet Hein Eek en verschillende ontwerpers onder hetzelfde dak, zakten we moe maar voldaan op de bank in het restaurant van Piet :) We hebben een hapje gegeten en waren weer klaar voor de terugreis. We hebben nu alweer zin in volgend jaar! Wow wat een woonevent, wat een beleving en veel te ontdekken en te ondergaan. Ben je een beetje enthousiast geworden door ons verslag? Leuk te horen, laat je een reactie achter?

Wie weet zien we je bij DDW volgend jaar?

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Bezoek de Artfair in de herf...

  Kunst, is het een kwestie van smaak? Moet je er een kennersoog voor hebben, is het alleen voor mensen met geld of kan iedereen eigen in...

26 okt 2022 Lees verder
Duurzame woonbeurs – duurz...

We hebben het wel vaker over duurzaam wonen, hoe je slimmere keuzes kunt maken voor je huis én het milieu. Hoe je een comfortabel huis kun...

05 okt 2019 Lees verder
Creative Life: een beurs met...

Mensen die mij wat langer volgen weet ik dat ik graag op pad ga. Ik houd ervan om nieuwe plekken te ontdekken en haal er veel inspiratie vandaan....

09 apr 2019 Lees verder
Badderen op de VT wonen&desi...

Ik was vorige week op de VT wonen&design beurs en nu leek het mij leuk om de komende weken een aantal toppers hiervan uit te lichten. Ik star...

14 okt 2018 Lees verder
Trends

Nou ja, dat kon natuurlijk niet uitblijven; deze blog gaat een beetje over mijn bezoek aan de VT wonen & design beurs in de RAI in Amsterdam....

08 okt 2018 Lees verder
Dutch Design Week 2018

Het jaarlijkse event waar heel design (interieur) minnend Nederland (en ook van daarbuiten) zijn hart op kan halen. Een week vol inspiratie en, a...

17 sep 2018 Lees verder