Wil jij meer buiten wonen? Zo krijg je meer woonoppervlakte en geniet in elk seizoen van meer buiten zijn.

Voor wie eigenlijk net wat woonruimte tekortkomt. Ook voor wie het héle jaar meer van de tuin wil genieten en niet alleen in de zomer. Heb je ooit overwogen om een serre aan je huis te laten bouwen? Je creëert meer (leef)ruimte én je kunt er elk seizoen genieten van de connectie met buiten/je tuin. De voordelen van een serre, al dan niet met een schuifpui, liegen er niet om. Wat je er allemaal mee kunt doen vertellen we je ook, hieronder!

 

Wil jij meer ‘buiten wonen’? Zo krijg je meer woonoppervlakte en geniet in elk seizoen van meer buiten zijn.

 

 

Voordelen van een serre

Geef toe, een huis met een mooie serre eraan heeft toch net wat meer stijl dan een huis zonder? Een mooie serre die past bij de stijl van je woning is een absolute aanwinst en kan zelfs voor een meerwaarde van je huis zorgen….mócht je het ooit willen verkopen. Een serre aanbouw in industriële stijl brengt een hele andere sfeer met zich mee dan een serre in landelijke stijl. Maar beiden zorgen ze voor een aantal hele fijne voordelen die misschien wel elke huiseigenaar enthousiast maken om die uitbreiding van wooncomfort te overwegen. 

  • Meer woonoppervlakte dus. Meer vierkante meters zonder groter te gaan wonen/verhuizen. Niet alleen een vrijstaande woning wordt mooier van een serre aanbouw, ook een rijtjeshuis krijgt een enorme upgrade van zo’n aanbouw.
  • Veel ramen = meer daglicht! Een glazen serre laat meer zonlicht binnen en geeft jou meer uitzicht naar buiten.
  • Elk seizoen ‘buiten’. Je hoeft met een serre niet te wachten op die eerste aangename dag om buiten te kunnen zijn. Het hele jaar door kun je meer connectie met buiten vinden in je serre. Zeker als je een serre aanbouw met schuifpui kiest waardoor je als het ware een tuinkamer creëert die afgesloten en verwarmt kan worden. Zo ontstaat er een geleidelijke overgang van binnen naar buiten en omgekeerd. Meer genieten van ‘buiten’ is ook heel helpend om te kunnen ontspannen na een drukke dag, afschakelen is van essentieel belang.
  • Luxe look!  Het was misschien het allereerste waar wíj aan dachten, een glazen serre laat je huis er luxueuzer uitzien.
  • GROOT voordeel, je hoeft in de meeste gevallen géén vergunning aan te vragen voor het bouwen van een serre aan je huis. Vraag altijd vóór je gaat plannen de voorwaarden op bij de gemeente waarin je woont.

 

Wil jij meer ‘buiten wonen’? Zo krijg je meer woonoppervlakte en geniet in elk seizoen van meer buiten zijn.

Wil jij meer ‘buiten wonen’? Zo krijg je meer woonoppervlakte en geniet in elk seizoen van meer buiten zijn. 

 

 

Wat kun je met een serre doen? Hoe richt je deze aanbouw sfeervol én functioneel in?

In een serre aanbouw komt door de enorme raampartijen veel natuurlijk licht. De perfecte omstandigheden voor bijvoorbeeld kamerplanten. Heb je buitenplanten die moeten overwinteren dan kan dat natuurlijk ook prima in je serre. Zo kun je een sfeervolle, groene, oase maken waar je tot rust kunt komen en genieten van de gezonde schone lucht.

  • Helemaal into tuinieren? Je serre kan ook je indoor kruiden- of moestuin worden. Een serre lijkt natuurlijk heel veel op een plantenkas en is daardoor een goede plek om wat groenten en fruitsoorten te laten groeien.
  • Relax/leesruimte – geen schermen, een fijne bank of comfortabele fauteuils en een stapel boeken! Of liever nog, een handig boekenrek om je serre opgeruimd te houden. Veel kussens, een warm vloerkleed, een muziekje op de achtergrond, drankje bij de hand, weer of geen weer het is genieten.
  • Thuiswerken is inmiddels heel normaal en daar is extra ruimte voor nodig. Wil je wel contact houden met de rest van het huis, niet helemaal op zolder weggestopt zitten maar toch een aparte ruimte hebben om rustig te kunnen werken? Je hebt altijd voldoende licht als je een werkruimte in je serre creëert. Een groot bureau, comfortabele bureaustoel en een kastje om alles in op te bergen. Aankleden zoals elke werkplek kan, maar je kunt er natuurlijk ook wat leuks van maken met wat planten, leuke wanddecoratie en een manier om het licht indien nodig te filteren. Sfeervol werken….of huiswerk maken want dát kan er natuurlijk ook!
  • ‘HOTSPOT’- een grote eettafel, een hele rits stoelen eromheen en sfeervolle verlichting. De serre kan ook de perfecte plek zijn om samen te komen. Borrelen met vrienden, etentjes met gezin en familieleden, uitgebreid ontbijten, verjaardagen etc. De schuifpui kan open als het te warm wordt door al die mensen of de zomeravonden heerlijk lang.
  • Grotere keuken of woonkamer! Zo simpel is het gewoon, je kunt met een serre aanbouw ook gewoon je grote droomkeuken een plek geven of je woonkamer groter maken. Focus op de tuin, daar wordt elke ruimte op zich al mooier van.

 

 

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Zo snel mogelijk lekker buit...

Vogeltjes die al fluiten in de vroege ochtend, frisse groene blaadjes overal tulpen die hun kopje opsteken en die allereerste warme zonnestralen:...

09 apr 2024 Lees verder
Wanneer mag ik snoeien? De b...

Snoeien: wanneer mag dat eigenlijk? Voor veel mensen is dit altijd weer een groot dilemma. Het is ook heel lastig dat de ene plant in het voorjaa...

14 mrt 2024 Lees verder
5 tips om jouw terrasoverkap...

Het buitenleven heeft iets magisch. Zodra de eerste zonnestralen doorbreken, trekken we massaal naar buiten om van onze tuin te genieten. Maar ho...

07 mrt 2024 Lees verder
6 Handige tips voor het bouw...

Houd jij van tuinieren, dan is een kas in de tuin eigenlijk onmisbaar. Door het zelf te bouwen, kun je veel op een dergelijke investering bespare...

07 mrt 2024 Lees verder
Klaar voor groen - Maak je t...

Hoe hard rende jij naar buiten toen laatst voor het eerst sinds tijden de zon weer eens een dagje scheen? Erg fijn was het, energie kreeg je erva...

07 mrt 2024 Lees verder
Het tuinseizoen gaat nú van...

Nu aan de slag met je nieuwe tuinplan, straks genieten in je stijlvolle tuin met duurzame design tuinmeubelen. Niks wakkert ons verlangen naar d...

20 feb 2024 Lees verder