Wil je unieke muurdecoratie?

Herken je dat? Ineens ben je dat wat aan je muur hangt beu. De overgang van zomer naar herfst kan er zomaar ineens voor zorgen dat je veranderingen aan wil brengen in huis. Wij zijn dol op een ‘statementmuur’ en we vertellen je graag waarom. Een statement wall kan een enorme boost geven aan je interieur, de sfeer compleet veranderen. Zo’n muur heeft de kracht om de ruimte te transformeren, de muur (en ruimte) krijgt meer flair en je kunt je eigen persoonlijkheid laten zien. Of het nu gaat om levendige kleuren, boeiende patronen, artistieke muurschilderingen of opvallende texturen, een goed ontworpen statement muur kan het middelpunt van de ruimte worden. Het is een creatieve manier om je ruimte meer karakter te geven. Met wat aandacht voor die ene muur voeg je eenvoudig meer stijl toe aan je interieur.

 

‘We love a statement wall most of all’- Wil je unieke muurdecoratie? Tips voor het creëren van een statement muur.

 

Wat is er mogelijk met een statement muur?

Een statement muur/ statement wall kan een fantastische manier zijn om een ruimte in huis visueel net wat interessanter te maken. Er zijn talloze manieren om een ietwat saaie muur te voorzien van unieke wanddecoratie die jij alleen hebt. Natuurlijk kan iedereen een statement wall maken maar geen 2 muren zijn gelijk! Iedereen creëert in eigen stijl, met eigen smaak en budget. Hieronder een aantal mooie voorbeelden van hoe je een statement muur kunt maken.

 • Verf – misschien de meest voor de hand liggende optie maar als je een opvallende kleur kiest voor de gehele muur zal dat al een groot verschil maken. Kies bijvoorbeeld een levendige kleur die contrasteert met de andere muren van de ruimte, of een diepe, rijke tint voor een warmer gevoel.
 • Behang – durf met behang! Combineer texturen, patronen binnen één kleurpalet, plak wat lijstwerk tegen de muur en laat het lijken alsof er een enorm schilderij hangt van gedurfd behang.
 • Wandpanelen – met 3D wandpanelen kun je diepte en een visueel spel aan de ruimte toevoegen! Het contrast met je gestuukte muren zal meteen in het oog springen als je kiest voor een complete wand met latten of een panelen met baksteenstrips. Stoere wanden in een handomdraai. Natuurlijke elementen zijn altijd een enorme aanwinst voor een interieur. Materialen als hout, baksteen, kurk, brengen leven en karakter in huis.
 • Foto’s – ene reeks ingelijste foto’s, kunstwerken of posters maken van je suffe muurtje een heuse galerie. Beperk je niet persé tot 3 of 4 lijsten maar pak gerust uit.
 • Verlichting – integreer verlichtingselementen zoals sfeerverlichting of een opvallende hanglamp om de aandacht naar de muur te trekken.
 • Open rekken – plaats open rekken tegen de muur en maak je eigen ‘tentoonstelling’ van kunstwerken, boeken, decoratieve items en maak een eclectisch statement.
 • Opvallende meubels – plaats een groot, opvallend, meubelstuk tegen de muur zoals bijvoorbeeld een antieke kast, een sculpturaal meubel of een designbank.

 

 

 

We kunnen nog 7 voorbeelden geven van ideetjes om een statement wall mee te maken maar je begrijpt het principe? Bedenk bij het kiezen van een stijl wat het beste bij de rest van je interieur past en welke emotie of sfeer je wil oproepen in de ruimte. Experimenteer, wees creatief en leef je uit. Opvallend mag het zijn, een eyecatcher en stijlvolmoet het worden.

 

Is een statement muur stijlvol en welk effect kun je bereiken?

Zie het zo, een statement wall is een muur die ter decoratie bedoeld is. Niet alleen 1 of 2 muurdecoraties gaan het verschil moeten maken maar de complete muur. Een statement muur kan om diverse redenen stijlvol én aantrekkelijk zijn in je interieur. Deze effecten wil je in je huis:

 • Een focal point – een statement muur trekt onmiddellijk aandacht en zal als vanzelf het centrale punt in de ruimte worden. De muur wordt een belangrijk onderdeel van het geheel. Tip is wel dat je de rest van de ruimte relatief rustig houdt zodat de statement wall ook alle aandacht krijgt en het geheel niet veel te druk wordt.
 • Een opvallende muur voegt visuele diepte en karakter toe aan een ruimte. Het doorbreekt als het ware de eenheid van uniforme muren en voegt textuur, kleur of patroon toe.
 • Natuurlijk kun je met een statement wall ook persoonlijkheid/eigenheid aan je interieur toevoegen. Laat zien wie er woont/wonen, laat je smaak zien, geef bijvoorbeeld ruimte aan bijzondere/ grappige verzameling die je hebt.
 • Een muur met spiegels kan de ruimte optisch groter laten lijken, zo wordt je statement wall ook absoluut een functionele toevoeging. Als je spiegels voorzien zijn van mooie lijsten krijgt het geheel iets theatraals.
 • UNIEK! Een stijlvolle statement muur maakt je interieur uniek. Een persoonlijk tintje maakt elk interieur net wat spannender en interessanter.

Eigenlijk voegt een statement muur niet alleen stijl en karakter toe aan je interieur. Deze kan ook dienen als creatieve uitlaatklep en een manier om je persoonlijkheid te uiten in de ruimte waarin je leeft. Als je verder niet veel kunt veranderen in huis, bijvoorbeeld in verband met het gebrek aan ruimte, kun je ervoor kiezen je statement wall zo nu en dan aan te passen.

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Leven en lekker & gezond sla...

Met deze planten in je slaapkamer slaap jij als een roosje. Wist jij dat dit de béste plant voor je slaapkamer is?     Er z...

17 mrt 2024 Lees verder
Zoek jij een ideale oplossin...

De zon. Warmte, licht, gezelligheid, positiviteit, leven, groei & bloei... geen zicht op je televisie, verkleurde kussens op je bank, te warm...

29 nov 2023 Lees verder
5 tips om de leukste herinne...

Tastbare herinneringen zijn de leukste manier om terug te kijken op je leven. Ze bevatten emotionele waarde op een speciale manier. Als je je her...

20 nov 2023 Lees verder
Stijlvol en functioneel: ver...

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Overweeg dan om verticale lamellen aan te schaffen. Het is een eigentijdse keuze die zowel stijl als fu...

15 nov 2023 Lees verder
Groen in je interieur: Waaro...

Een groen interieur is niet langer alleen een trend, maar eerder een essentieel onderdeel geworden van moderne woningen. Planten brengen niet all...

07 nov 2023 Lees verder
Plantentrends en sfeervolle ...

Planten en bloemen, de mens is er over het algemeen dol op. Ze brengen leven in huis, sfeer en schone lucht. Groen in huis was altijd al populair...

24 okt 2023 Lees verder