Wil je een statement in je interieur maken? Investeer in een designmeubel, opvallen mag!

Wil je een statement in je interieur maken? Investeer in een designmeubel, opvallen mag!

 

Als je een voorliefde hebt voor alles wat met interieur te maken heeft dan heb je beslist al eens gehoord van een eclectisch interieur.  Daarin worden elementen en meubels uit diverse woonstijlen met elkaar gecombineerd. Zo kan een antieke kast een prachtige plek krijgen in een moderne woonstijl en kan een designklassieker een statement maken in een landelijk of klassiek interieur. Stijlen combineren maakt een interieur spannender, origineler en dus minder voorspelbaar. Heeft jouw interieur ook behoefte aan een statement piece of een ‘stijlbreker’? Investeer in een designmeubel en geniet van die extra dosis karakter en eigenheid die je daarmee aan je woonstijl toevoegt!

 

 

Designmeubelen voor elk interieur

Welke woonstijl je ook hebt, een designmeubel kun je altijd toevoegen. Natuurlijk zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten maar weet, opvallen mag! Bij een statement piece denk je al snel aan een kunstwerk of ander decoratief object maar, het kan absoluut ook een uniek meubelstuk zijn. Een statement piece is een item dat de aandacht trekt en goedgekozen moderne meubelen geïntegreerd in je huidige interieur kunnen ook voor dat ‘wauw-effect’ zorgen. Nou is je interieur natuurlijk een samenstelling van meubels en decoratie die je zelf gekozen hebt naar smaak, maar soms mis je iets. Durf jij eens iets opvallends in huis te halen? Designmeubelen kunnen echt een aanwinst zijn voor elk interieur. Leuke bijkomstigheid? Ze behouden hun waarde en mocht je er dus ooit op uitgekeken raken of eens wat anders willen, verkoop het en leg er wat bij voor weer een nieuw item. (Je snapt dat de staat van het meubel meespeelt in het bepalen van de waarde)

 

Wil je een statement in je interieur maken? Investeer in een designmeubel, opvallen mag!

 

Wil je een statement in je interieur maken? Investeer in een designmeubel, opvallen mag!

 

Zo kun je een designmeubel, een statement piece integreren in je interieur

De term ‘statement piece’ is over komen waaien vanuit de modewereld maar inmiddels is ook populair in de wereld van interieurdesign. We willen ons graag onderscheiden van anderen, we willen eigenheid toevoegen aan onze leefomgeving en met een opvallend item of meubel net wat meer stijl toevoegen aan ons huis. Hieronder een aantal tips voor wie durft:

  • Zeg je design denken wij meteen aan Artifort meubels! We waren een aantal jaar geleden eens te gast bij dit label en waren groot fan van de collectie. Je kunt kiezen uit diverse opvallende meubelstukken die elk op hun manier de aandacht trekken. Kies voor een prachtige kleur of opvallende vorm en houd de rest van de ruimte redelijk subtiel. Succes gegarandeerd.
  • Zoals hierboven met de meubels, kun je ook voor een fijn contrast zorgen met opvallende verlichting. Hang/plaats een bijzondere lamp op een strategisch punt in huis.
  • Wil je kleiner beginnen? Kies dan eens voor een opvallende vaas, een sculptuur, een antieke schaal op je salontafel of in je open kast. Je kunt je collectie uitbreiden als het naar meer smaakt (decoreren met bijzondere collecties is ook een mooie manier om persoonlijkheid aan de ruimte toe te voegen, denk bijvoorbeeld aan een art wall).
  • Hoe kies je een designmeubel dat je als statement piece wil gebruiken?
  • Als jij van design houdt maar het budget niet hebt om je hele huis ermee vol te zetten, niet getreurd! Onderschat de kracht van één goedgekozen meubelstuk niet. We helpen je op weg, zo wordt het makkelijker om designmeubel als statement piece te kiezen én de balans tussen smaak en functionaliteit te behouden.
  • Als je denkt dat een design meubelstuk lastig te combineren is met je huidige meubels dan kunnen we je geruststellen. Het combineren van diverse stijlen (eclectisch) kan juist heel goed uitpakken. Vintage en design, prima match. Design en tweedehands, meteen doen. Klassiek interieur met een designstoel? Prachtig! Mixen en matchen zorgt voor een origineel interieur.
  • Oké, je bent om? De volgende uitdaging lijkt kleur, maar dat is het niet. Kies een kleur die jij mooi vindt, die past bij de stijl van wat je al hebt in huis. Soms is het opvallende model al voldoende om in het oog te springen en soms voegt een stralende/contrasterende kleur extra flair toe. Geoefende interieurliefhebbers durven te kiezen voor een opvallend model in een pakkende kleur.
  • ‘Form follows function’, vergeet dat nooit. Comfort en gebruikersgemak staat bovenaan. Niemand wil een stoel in huis halen die niet lekker zit, om maar eens een voorbeeld te noemen. Ook niet puur ter decoratie.
  • Combineer diverse materialen met elkaar. Het woord design staat niet alleen voor kunststof of andere harde/koele materialen. Ook designmeubel worden uitgevoerd in bijvoorbeeld hout, leer of wol. Door materialen te combineren voorkom je eentonigheid en een kil interieur.
  • Kies alleen wat je ook echt mooi vindt! Kies nooit omdat er toevallig een trend is die een bepaald model of specifieke kleur laat zien. Jouw persoonlijke wens en smaak zijn leidend. Smaak is belangrijker dan een trend, het is immers jouw huis.

 

 

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Comfortabel je huis betreden...

Je huis betreden via de voordeur is voor velen een gepasseerd station. Tegenwoordig gaan we veel via de poort, achterdeur of garage naar binnen. ...

29 apr 2024 Lees verder
Ontdek Hoe Je Met Een Minima...

In een wereld waarin minimalistisch wonen steeds populairder wordt, is het belangrijk om te begrijpen hoe je met minder meer kunt bereiken. Een e...

24 apr 2024 Lees verder
Voordelen van aluminium geve...

Bij modern bouwen denk je al snel aan grote glazen flatgebouwen. Glas is al bijna twee eeuwen een geliefd materiaal om gebouwen een moderne uit...

23 apr 2024 Lees verder
Creëer een Stijlvolle Werkr...

Op zoek naar slimme manieren om elke hoek van je huis te benutten? Overweeg dan eens de ruimte onder de trap te transformeren tot een functionele...

18 apr 2024 Lees verder
De tegeltrends voor 2024

Misschien is het je al opgevallen, maar in 2024 is er niet slechts één interieurtrend die het complete landschap domineert. Hetzelf...

08 apr 2024 Lees verder
De beste oplossingen voor he...

Je kunt op allerlei manieren warm water produceren zonder gas te gebruiken. Sommige apparaten bewaren het water in een tank, zoals zonneboilers, ...

05 apr 2024 Lees verder