Wie en waarom een traplift nodig

Naarmate een persoon ouder wordt, zal deze persoon merken dat de dagelijkse handelingen steeds uitdagender worden. De mobiliteit beperkt, waardoor afwassen, tafel dekken of traplopen soms een uitputtende dagtaak kan zijn. Vanwege de huidige vergrijzing wordt dit probleem steeds vaker ervaren onder de mensen. Gelukkig zijn er inmiddels enkele oplossingen gevonden.

 

Wie en waarom een traplift nodig

 

Vooral de trap is inmiddels een groot obstakel geworden voor veel personen op leeftijd. Het omhoog bewegen van het been en de voet in combinatie met het optillen van het lichaam is voor sommige senioren zeer intensief. De traplift lijkt de ideale oplossing te bieden. De traplift is voor het eerst in gebruik gesteld door patiënten met polio. Vervolgens werd de traplift ook steeds populairder onder de ouderen met mobiliteitsproblemen.

 

Voor wie is de traplift bestemd?

  • Personen met gezondheidsproblemen
  • Personen met gezondheidsproblemen ervaren het traplopen vaak als behoorlijke obstakel. Aan de hand van de traplift vinden deze personen hun comfort in het dagelijkse leven terug.
  • Personen met beperkte mobiliteit

Voor personen met een handicap is het soms vrijwel onmogelijk om een trap te bewandelen. Een traplift kan deze persoon de mogelijkheid bieden om alsnog de volgende verdieping de bereiken. Vanwege de diverse trapstoelen is er altijd een geschikt model om de personen te vervoeren en de onafhankelijkheid voor een deel terug te geven aan deze personen. Op deze manier blijven zij actiever en kunnen zij iedere dag het gehele huis doorlopen.

Hogere leeftijd

Senioren zijn een bekende doelgroep voor de trapliften. Een persoon op leeftijd merkt vaak mobiliteitsproblemen, waardoor traplopen een behoorlijke uitdaging wordt. Dankzij de traplift is traplopen niet langer een probleem!

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een probleem waar nog weinig begrip voor is in Nederland. Gelukkig biedt de traplift dit nodige begrip wel. Voor personen met extreme vermoeidheid van het traplopen een uitputtende handeling zijn. Door de traplift kunnen zij energie besparen, waardoor zij voldoende energie behouden voor andere activiteiten op de dag.

 

Waarom heb ik een traplift nodig?

Indien u ook kampt met mobiliteitsproblemen en u zich momenteel nog bevindt in een woning met een trap, kan de traplift een goede toevoeging zijn om uw huis opnieuw optimaal te bewonen. De traplift zorgt ervoor dat u niet hoeft te verhuizen. Dankzij de hulplift is het weer mogelijk om de volgende verdiepingen te bereiken, waardoor u de woning optimaal in gebruik stelt. Daarbij is de aanschaf van een traplift een stuk goedkoper dan een gehele verhuizing.

De traplift is zeer gemakkelijk in gebruik te stellen. Het gebruik van de traplift kan plaatsnemen op het stoeltje en kan de voeten plaatsen op de uitklapbare voetensteun. Vervolgens zal de riem bevestigd moeten worden om een veilige rit te ervaren. Aan de hand van de afstandsbediening heeft de gebruiker de bewegingen van de traplift volledig in eigen hand. Op die manier kan de persoon de traplift ook laten stoppen indien nodig.

Een traplift is in diverse designs te verkrijgen. Dankzij de uiteenlopende stoffen en kleuren kunt u een traplift aanschaffen dat past bij uw interieur.

De hulplift blijft ook actief tijdens een stroomstoring. Het kan uiteraard gebeuren dat er een stroomstoring plaatsvindt. Gemiddeld ervaart een persoon vier keer per jaar een stroomstoring. Kan de traplift niet meer gebruikt worden tijdens de stroomstoring? Uiteraard wel! De traplift is in de meeste gevallen voorzien van twee accu’s die de motor ondersteunen. De accu’s zullen na iedere rit automatisch worden opgeladen. Op deze manier is een traplift zonder accu nauwelijks mogelijk. Indien er sprake is van een stroomstoring, zal de traplift blijven werken op de accu’s. De accu’s zullen echter niet meer opgeladen worden na de rit tot er weer stroom is. Gelukkig kunnen volledig opgeladen accu’s ruim vijftien ritten maken zonder tussendoor opgeladen te worden.

Online is er veel informatie beschikbaar over de prijzen voor de aanschaf van een traplift. Wanneer u de aankoop wilt maken, dan is een traplift wmo, waarmee een deel van de kosten vergoed worden, ook mogelijk.

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit zijn de leukste decorstu...

Soms wil het maar niet lukken: het wordt maar niet gezellig in huis. Het is te kaal, te kil en gewoon niet comfortabel. Het geheim: je mist een p...

08 apr 2024 Lees verder
Welke vloer past perfect in ...

Als je al in je huis woont lijkt het leggen van een nieuwe vloer een hele uitdaging, al je spullen moeten aan de kant. Als je nog niet woont in j...

27 mrt 2024 Lees verder
Net een huis gekocht? Deze w...

Het is in Nederland niet eenvoudig om een huis te kopen, zeker niet wanneer je een starter bent. Je moet ten eerste zorgen dat je een goede hypot...

29 dec 2023 Lees verder
Waarom elke thuiswerkplek el...

Thuiswerken is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en met de recente ontwikkelingen in de wereld is het een blijvende realiteit gewor...

28 nov 2023 Lees verder
Is jouw cv-ketel goed onderh...

Nu de winter weer voor de deur staat, zul je meer gebruik gaan maken van je cv-ketel. Het is daarom van groot belang dat deze in goede staat is &...

20 nov 2023 Lees verder
Rechtsbijstand voor huurder:...

Heb je onlangs een huurwoning toegezegd gekregen? Dan kun jij je geluk ongetwijfeld niet op. Je kijkt waarschijnlijk al reikhalzend uit naar de d...

01 nov 2023 Lees verder