Er is al jaren veel te doen omtrent alles wat met gasverbruik en duurzaamheid heeft te maken. Dat onze stookkosten dit jaar zó enorm zouden stijgen zagen we niet echt aankomen. Voor velen van ons kwam er een flink bedrag bovenop de huidige stookkosten en het totaalbedrag is niet mals. Een flinke hap uit je budget om comfortabel te kunnen wonen, warm water te kunnen tappen etc. Willen we dus stookkosten besparen én ons vertrouwede woongenot blijven behouden dan zullen we de isolatie van onze woning (nog eens) kritisch tegen het licht moeten houden. Kou trekt op, hoe zit het met je vloerisolatie?
Vloerisolatie, betaalbaar en duurzaam?
Nou, graag! Als je in een huis woont (niet zijnde een appartement bedoelen we hier) dan heb je een ruimte onder je huis. De kruipruimte isoleren is écht een aanrader. Bodemisolatie die de kou die vanuit de ruimte ónder je huis optrekt tegenhoudt. Wat vaak wordt gedaan/geadviseerd is het meteen ook isoleren van je vloer, dus het aanbrengen van isolatiemateriaal onder je bovenste vloer (tegels etc.). Beiden kan bv met schuimbeton. Dubbele vloerisolatie is zeker het overwegen waard en verdiep je eens in schuimbeton vanwege de relatief lage kosten én de levensduur. Stookkosten én isolatiekosten besparen klonk óns als muziek in de oren.
Wat is schuimbeton?
Schuimbeton, is dat hetzelfde als cellenbeton? Hoewel er in schuimbeton belletjes ontstaan is het niet hetzelfde als het cellenbeton zoals wij dat in de vorm van de lichtgewicht blokken kennen. Schuimbeton is een mengsel van cement, water, schuim en zand. Als het mengsel uithardt ontstaan er kleine belletjes. Het heeft een isolerende werking, kan dienen als onderlaag voor vloerverwarming maar dus ook om holle ruimtes zoals kruipruimtes te isoleren. Dus schuimbeton op én onder je vloer voor maximaal isolerende waarde.
Duurzaam isoleren
Je hebt het beslist al eens ergens gezien, zo’n enorme slang die ergens de kruipruimte ingaat en waardoor isolatiemateriaal op de juiste plek wordt aangebracht. Het is zo’n klus die je één keer laat doen. Schuimbeton is ontzettend duurzaam, zowel voor jouw portemonnee als voor het milieu. De isolatielaag rot niet, er vormt zich geen schimmel en gaat dus ontzettend lang mee. Bij afbraak kan schuimbeton volledig gerecycled worden, fijne bijkomstigheden want duurzaam wonen is wat we willen en duurzame oplossingen hebben de toekomst. De kosten van schuimbeton als isolatie voor je vloer en/of kruipruimte? Dat is voor iedereen anders en geheel afhankelijk van de situatie. Bedrijven als SchuimbetonPlus B.V. komt vrijblijvend bij je langs om de situatie ter plekke te komen bekijken, je te adviseren en je te voorzien van een maatwerk offerte voor jouw huis.
Voordelen van schuimbeton vloerisolatie
Natuurlijk wil je weten wat de voordelen zijn, waarom schuimbeton een goede keuze is om jouw vloer en kruipruimte om een duurzame én effectieve manier mee te isoleren. Voordelen en nadelen op een rijtje, weeg jij ze tegen elkaar af?
Pluspunten:
- Relatief licht in gewicht. Ligt ook een beetje aan de samenstelling maar het blijft een lichtgewicht oplossing.
- Doordat de laag vloeibaar wordt aangebracht worden hoeken ook goed gevuld.
- Heeft een goede kleefkracht
- Rot niet en is niet vatbaar voor schimmels (gezondheidsvoordelen!)
- Door het zelfnivellerende karakter van schuimbeton is plaatsing relatief eenvoudig en snel gerealiseerd.
- O, en dus die besparing op je stookkosten! Die hoort ook in dit rijtje thuis.
Minpunten:
- Tijdens het aanbrengen kun je de ruimte niet gebruiken/betreden
- Wellicht moet er iemand even helpen met zand afgraven
- De ruimte in je kruipruimte wordt beperkter
Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder
Er zijn nog geen reacties geplaatst.