Vloerisolatie

 

Het mag dan wel bijna lente zijn, het is misschien een prima moment om even over je vloerisolatie na te denken. Zodat je klaar bent voor als het weer (en dan misschien écht) winter wordt. Met vloerisolatie verbeter je niet alleen je energielabel(had je ‘m ook in de brievenbus?) maar ook je wooncomfort én je energierekening.

 

Energiebesparing

Als je vloer warm is, stook je automatisch minder. De vloer geeft namelijk ook warmte af die opstijgt en verwarmt zo ook je ruimte(een beetje). Dat betekend dat je thermostaat wat lager kan en dat je energiebesparing op termijn hoger zal zijn. Wie wil dat niet, warme voeten en geld toe! Het kan namelijk oplopen tot een besparing van 40% (bij woningen met vloerverwarming). Bij gewone woningen mag je al uitgaan van een besparing van 15 tot 20%.

Wat kost vloerisolatie?

Dat klinkt natuurlijk allemaal als muziek in je oren, geld besparen en zuinig zijn met energie en ons milieu maar wat kost vloerisolatie nou? Dat kan verschillen en is afhankelijk van een paar factoren namelijk:

  • Het soort woning
  • Het soort isolatiemateriaal
  • De oppervlakte die je wilt isoleren
  • Arbeidskosten

Je doet er dus verstandig aan om een aantal offertes op te vragen en daar het beste en meest passende aanbod uit te pikken.

 

   

 

Welke huizen hebben vloerisolatie nodig?

Moderne woningen zijn al vaak van een goede vloerisolatie voorzien. De bouweisen worden steeds strenger en gelukkig maar! Maar welke huizen hebben vloerisolatie nodig dan? Voornamelijk huizen die vóór 1983 gebouwd zijn. Die huizen zijn meestal niet voorzien van vloerisolatie en daardoor zal er veel warmte via de vloer verloren gaan en kan vocht uit de kruipruimte optrekken.

Laat je goed informeren want het is natuurlijk wel een investering. Een investering in een fijner huis, dat dan weer wel. Een investering die loont.

 

Meer informatie kun je opvragen bij o.a. www.tonzon.nl en www.feenstra.com

 

Afbeeldingen via: C-a-n-t-o.tumblr.com, Buzzfeed.com, Hannaandersson.com