Verslag van de Milaan designweek 2013 hotspots

Sandra de Bekker eigenaar van Studioderuimte en Studiodewinkel.nl met prachtige woonitems, bijzonder Kunst, Mode en lieve Kinderspulletjes! Doet in drie delen verslag van de Milaan designweek 2013. Hieronder lees je het tweede verslag. Eerste deel gemist? Die lees je hier.

Verslag van de Milaan designweek 2013 hotspots

De tweede dag in Milaan hebben we de hotspots in de stad bezocht! Heerlijk vanaf de  kathedraal ‘il Duomo’ in het zonnetje gelopen naar de Via Durini waar de mooie showrooms van de bekende merken te zien zijn.

Verslag van de Milaan designweek 2013 hotspots

De showroom van Poliform heeft een mooi hoog plafond en strak ingerichte open ruimtes. Gebruik makend van natuurlijke materialen en een paar kleuraccenten komen de meubels goed tot zijn recht. De styling is rustig gehouden met en paar grote accenten. De spiegels met dik leer zijn prachtig afgewerkt.

Verslag van de Milaan designweek 2013 hotspots

Het merk Porro daarentegen maakte gebruik van meer styling accessoires. Doordat in alle objecten wit tinten waren gebruikt kreeg je een evenwichtig beeld. En door het blauw op de ruiten ontstond er een mooi effect. De lampen hingen extreem laag en dat zorgde voor een bijzonder sfeertje.

Verslag van de Milaan designweek 2013 hotspots

De merken B&B Italia & Maxalto hebben een ruime showroom met 2 etages. Mooie sferen zijn gecreëerd aangevuld met lampen uit de Moooi collectie. Naoto Fukasawa heeft deze gevlochten fauteuil, die ook geschikt is voor buiten gebruik, ontworpen voor B&Bitalia. Het nieuwe krukje uit de Hive collectie van Atelier Oï  trok ook mijn aandacht door de bijzondere manier waarop het leer was verwerkt. Er ontstaat een mooi 3d effect.

Verslag van de Milaan designweek 2013 hotspots

De showroom van lichtkunstenaar Ingo Maurer was een waar feest. Alsof je in een sprookje rondliep. De tafellamp opgebouwd uit bestek, een citroen en een bord spaghetti bolognese, was levensecht. Dit ‘kunstwerkje’ zou niet gek staan in een stylische keuken. De lange tafel met vliegende Led kaarsen was magisch. Ik heb er ook een filmpje van gemaakt waardoor je het speciale effect pas echt goed ziet. Check het Filmpje:

 Verslag van de Milaan designweek 2013 hotspots

Johnny B. Butterfly lamp van Ingo Maurer was nu uitgevoerd met fluoriserende roze libelles en insecten. Die net echt leken te fladderen rond een eenvoudige grote lichtbulb.Daarnaast hing een wolk van fluor roze libelles in een wirwar van takjes. Een bijzonder object.

Verslag van de Milaan designweek 2013 hotspots

Dicht bij  Ingo Maurer was ook een showroom geopend met diverse carpetten merken. Waaronder het merk Floor to Heaven, met prachtige wollen carpetten in diverse 3d patronen geschoren in mooie kleur combinaties. Het merk Ege had een bijzonder tapijt kamervullend liggen met een prachtig grafisch patroon en een vervagende kleurlijn.

Verslag van de Milaan designweek 2013 hotspots

In een ander deel van de stad Milaan ligt de mooie winkel/galerie van eigenares Rossana Orlandi. Zij is een begrip in de design wereld. In een rustige wijk heeft zij een oude fabriek omgetoverd tot een 3 verdieping tellende design walhalla. Ik heb haar zelf ook gespot tussen de grote aantallen mensen die haar  winkel bezochten. Ze is een bijzondere verschijning deze kleine vrouw met de mooie grote witte zonnebril. De overkapte buitenruimte was een gezellig terras waar iedereen kon genieten van een hapje en een drankje.

Verslag van de Milaan designweek 2013 hotspots

Binnen keek je je ogen uit tussen geselecteerde designs van jonge ontwerpers, gevestigde merken, diverse kunstwerken en bijzondere objecten. Die ongeordend geëxposeerd waren. De lamp van ontwerper Nir Meiri gemaakt van zeewier was erg bijzonder. En de kunststof buitenfauteuil Mal1956 van Eindhovense ontwerper Bob Copray  had ook een mooi plekje gekregen.

Verslag van de Milaan designweek 2013 hotspots

De CMYK lampen serie van ontwerper Dennis Parren had ook mooie plekjes gekregen. Bij deze indrukwekkende lamp blijf je je afvragen waar dat mooie gekleurde licht vandaan komt.

Verslag van de Milaan designweek 2013 hotspots 

De Catch Chair van ontwerper Jaime Hayon van het merk &Tradition stonden mooi in diverse kleuren in een rij te pronken. En wat mij van het bezoek aan Rossana Orlandi’s winkel het meest is bij gebleven is de limited edition van de Tension Lamp van de Zweedse ontwerpers groep Front. Een heus belevingskunstwerkje. Zie hoe de magische zeepbellen blazende lamp werkt via dit filmpje wat ik gemaakt heb.

Verslag van de Milaan designweek 2013 hotspots

Tussendoor hebben we heerlijk genoten van het mooie weer  en de daarbij behorende Italiaanse specialiteiten.

Verslag van de Milaan designweek 2013 hotspots

En ik wilde deze 2e Blog graag afsluiten met de leuke quote die op de muur stond  in het mooie trapgat van de showroom van B&B italia. Binnenkort nog één blog over mijn laatste dag tijdens de designweek in Milaan met het inspirerende bezoek aan Ventura Lambrate. Ciao…  

Sandra de Bekker
studiodewinkel.nl

Gastblogger
Ook te volgen op: ShowHome.nl
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Bezoek de Artfair in de herf...

  Kunst, is het een kwestie van smaak? Moet je er een kennersoog voor hebben, is het alleen voor mensen met geld of kan iedereen eigen in...

26 okt 2022 Lees verder
Duurzame woonbeurs – duurz...

We hebben het wel vaker over duurzaam wonen, hoe je slimmere keuzes kunt maken voor je huis én het milieu. Hoe je een comfortabel huis kun...

05 okt 2019 Lees verder
Creative Life: een beurs met...

Mensen die mij wat langer volgen weet ik dat ik graag op pad ga. Ik houd ervan om nieuwe plekken te ontdekken en haal er veel inspiratie vandaan....

09 apr 2019 Lees verder
Badderen op de VT wonen&desi...

Ik was vorige week op de VT wonen&design beurs en nu leek het mij leuk om de komende weken een aantal toppers hiervan uit te lichten. Ik star...

14 okt 2018 Lees verder
Trends

Nou ja, dat kon natuurlijk niet uitblijven; deze blog gaat een beetje over mijn bezoek aan de VT wonen & design beurs in de RAI in Amsterdam....

08 okt 2018 Lees verder
Dutch Design Week 2018

Het jaarlijkse event waar heel design (interieur) minnend Nederland (en ook van daarbuiten) zijn hart op kan halen. Een week vol inspiratie en, a...

17 sep 2018 Lees verder