Vensterbankstyling

Toen ik in oktober 2014 in Hamburg was voor een persevent, kregen wij Nederlanders met z’n allen een flink compliment van een Duitse stylist. Ik sprak de man na het officiële gedeelte en al snel komt je er dan op dat er gevraagd wordt waar je vandaan komt. Toen ik zei:  “Niederlande”, begonnen z’n ogen te stralen! (ik zal vertalen) “jullie hebben allemaal van die prachtig gestylde vensterbanken, niet zo saai en veilig als hier in Duitsland”. Zijn woorden. Ik woon vlak bij de grens en bezoek regelmatig het Duitse land en ik moest toegeven dat dat er allemaal…”anders” uitziet dan bij ons. Niet fout, niet verkeerd maar anders. Grappig om te zien dat we toch allemaal over dezelfde inspiratie kunnen beschikken maar dat we allemaal een andere draai aan geven. En dan in dit geval per bevolkingsgroep zo verschillend zijn. De meneer ging nog even door met zijn lof over de Nederlandse interieurs én woonbladen overigens, ik kon alleen maar instemmend knikken natuurlijk... dat begrijp je.

 

 

Hoe Style je een vensterbank?

Daar heb ik even over na moeten denken want eigenlijk is het iets dat je op gevoel doet. En het is natuurlijk ook een kwestie van smaak, lijkt me logisch. Als je zo om je heen kijkt zie je ook verschillen. De landelijke interieurs kiezen vaak voor symmetrie en even aantallen. De moderne interieurs kiezen vaak voor de minimalistische aanpak. De mensen die een eclectisch interieur hebben blijven volgens mij lekker aan het wisselen want de ene keer willen ze het vol voller volst en een maand later moet vooral alles weg en moet er leegte komen. Is er een goed of fout? Nee, er zijn geen richtlijnen zoals doorlooproutes en zichtlijnen waar je rekening mee moet houden. Het moet een aanvulling op je interieur zijn. Eigenlijk richt je je vensterbank in voor jezelf, niet voor de mensen die langslopen. Door een leuke speelse styling te kiezen kunnen voorbijgangers én jijzelf ervan genieten. Wij zijn immers dat volkje dat graag de gordijnen zo lang mogelijk open laat toch?  Met een vensterbankstyling die de hoogte in gaat zorg je er ook voor dat er minder inkijk is. Een lage vensterbankstyling geeft weer een heel ruimtelijk gevoel omdat je vrij naar buiten kunt blijven kijken. Het ligt er maar net aan waar je woont en waar je voorkeur naar uit gaat dus. Een vensterbank is een extra plek om gezellig te maken in huis maar... ook een hele lege vensterbank kan indruk maken.

 

 

Je vensterbank als werkplek gebruiken is natuurlijk óók een optie. Geen extra meubel nodig, alleen een kruk. Leuk uitzicht gegarandeerd.

   

 

Heb je geen vensterbanken? Dan maak je ze toch gewoon zelf. Een leuke manier om een vensterbankgevoel te krijgen is door een lage (vakken)kast onder je raam te zetten.

 

Dus... hoe Style je een vensterbank? Leef je uit, probeer wat uit. Maak ‘m niet te rommelig want daar wordt je onrustig van. Vol is niet hetzelfde als rommelig  ;).

Gezellig weekend!

Lynda Hovens
Ook te volgen op: Helemaal in stijl
Bronnen
  1. pella hedeby
  2. bloodandchampagne
  3. millashem
  4. juliasvitadrommar
  5. vtwonen
  6. ahouseinthehills
  7. houseandhold
  8. decor8
  9. batixa.tumblr
  10. medinalind
  11. parisnightsnewyorklights
  12. homedit