Veilig klussen in huis: is jouw ladder nog veilig?

Nog maar een paar weekjes en dan is het de beurt aan de lente! Soms voel je dat het nieuwe seizoen al in de lucht hangt en kunnen de voorjaarskriebels flink toeslaan. Verheug jij je ook zo op de kleuren die de natuur langzaamaan weer gaat laten zien? Zin in kleur en niet alleen buiten? Veel mensen gebruiken het voorjaar om weer eens even hun huis onder handen te nemen. Een (nieuw) kleurtje op de muur binnen, de dakgoten buiten. Voorjaarsklusjes veilig uitvoeren vraagt natuurlijk om deugdelijk materiaal en een veilig ladder. Een oud houten exemplaar van de kringloop is leuk ter decoratie maar écht veilig is deze misschien niet meer. Controleer jij de jouw materialen weleens?

 

Welke voorjaarsklusjes ga jij aanpakken?

 

Klusjes in en om je huis

Zin in het voorjaar? Kun je niet wachten om ramen en deuren open te gooien en de lente je huis binnen te laten? Voorpret (en handig) = inventariseren wat er moet gebeuren, wat je wil aanpakken én wat je ervoor nodig hebt. Nu je materialen, je gereedschap en (uitschuifbare) ladder controleren en eventueel herstellen of een nieuwe ladder kopen zodat je straks meteen aan veilig kunt starten. Die goede voorbereiding is nu weer het halve werk. Klusjes waar je een stevig trapje of veilige ladder bij nodig hebt: 

  • Je plafond en/of muren schilderen. Vaak moet je reiken om de uiterste hoekjes te kunnen bereiken dus een ladder die stevig staat is belangrijk. Zorg dat je er met twee voeten stevig op kunt staan, dat de poten stevig staan en de sporten nog in orde zijn.
  • Het voorjaar is ook het ideale moment om je dakgoten schoon te maken. Alle dorre blaadjes, mos en ander vuil eruit, bladvangers erin (tip). Zo voorkom je dat je afvoer verstopt raakt.
  • Na zo’n winterperiode is het ook tijd voor een grotere schoonmaak. Lekker je gordijnen afhalen en naar buiten ermee op een mooie voorjaarsdag. Laat ze goed luchten en mochten ze na zo’n tijdje buiten nog steeds muf (of naar de kerstgourmet) ruiken dan is de stomerij een goed idee.

  

Welke soorten ladders zijn er? Welke ladder past bij jouw klussen?

Voor de professional en de gelegenheidsklusser, voor de handyman met gouden handen en gewoon de dagelijkse dingen in een huishouden. Er zijn verschillende soorten ladders voor alle klusjes in huis. Een beetje afhankelijk van de klus die je te klaren hebt én de hoogte waarop dit moet gebeuren kun je kiezen voor een ladder die je dat op een veilige manier kan laten doen. We noemen een aantal veelgebruikte en populaire ladders die je kunt kopen voor ál je DIY-projecten. 

  1. Opsteekladder: je hebt 2x tien sporten tot je beschikking zodat je voor diverse klussen de hoogte van je ladder kunt verstellen. Klusjes in en om huis, laag en wat hoger, lamp ophangen of goot leegmaken, het kan met één ladder.
  2. Reformladder: een opklapbare ladder die ook nog eens in hoogte kunt verstellen. Muren verven, gordijnen ophangen, kozijnen of gevel schilderen. Als je een tijdje op de ladder moet staan is het altijd fijn als hij meerdere steunpunten heeft.
  3. Schuifladder: deze ladder kun je in stappen verlengen tot de gewenste hoogte. Erg stabiel en geschikt voor hogere klussen.
  4. Bordestrap: de ladder waarmee we vaak onze ramen wassen etc. Een plateau bovenaan biedt ruimte voor bv een emmer water of latex. Ideale trapladder voor huishoudelijke klussen.

 

Let op: lees altijd de veiligheidsvoorschriften van je (nieuwe) ladder en plaats deze altijd op een stevige ondergrond! Ook als het maar een klein klusje van ‘2 minuten’ is. Veiligheid voor alles. Gebruik eventueel een speciale rubberen mat onder de poten van je ladder voor extra veiligheid/ stevigheid.

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Met deze zonwering voeg je m...

  Als het gaat om het toevoegen van sfeer aan je woning, kan zonwering een grote rol spelen. Markiezen zijn een traditionele vorm van zon...

18 apr 2024 Lees verder
Moederdagtips! Voor moeders ...

Jouw moeder is een ‘one in a million’ vrouw. Natuurlijk koop je al wat leuks als ze jarig is maar met Moederdag kom je ook graag met ...

17 apr 2024 Lees verder
De leukste tulpenvazen en ti...

Al vanaf december zagen we ze voorzichtig weer verschijnen in de emmers bij de bloemist. Op dit moment is het een explosie van kleuren en soorten...

16 apr 2024 Lees verder
Leven en lekker & gezond sla...

Met deze planten in je slaapkamer slaap jij als een roosje. Wist jij dat dit de béste plant voor je slaapkamer is?     Er z...

17 mrt 2024 Lees verder
Zoek jij een ideale oplossin...

De zon. Warmte, licht, gezelligheid, positiviteit, leven, groei & bloei... geen zicht op je televisie, verkleurde kussens op je bank, te warm...

29 nov 2023 Lees verder
5 tips om de leukste herinne...

Tastbare herinneringen zijn de leukste manier om terug te kijken op je leven. Ze bevatten emotionele waarde op een speciale manier. Als je je her...

20 nov 2023 Lees verder