Wie van jullie maakte al een afspraak om op 1 juni 2020 om 12.00 ergens te gaan eten? Vanaf dat moment openen de horecagelegenheden hun deuren weer. Mét een aantal voorwaarden natuurlijk maar het begin is er dan weer! Thuis ben jij de baas en durf je het misschien wel weer aan om iemand uit te nodigen om een nachtje te komen logeren! Gezellig samen een avondje kletsen en borrelen, wat hebben we dát gemist! Als je wil kun je lekker doorzakken want je gast(en) kan blijven slapen... toch? Als je al die weken niet hebt omgekeken naar de logeerkamer wordt het hoog tijd daar eens even werk van te maken. Richt een gezellige logeerkamer in want wie weet, heb je de aankomende zomer wel gasten omdat vakantie in eigen land misschien wel het verstandigste is? Tijd voor actie dus, gooi het raam open en maak een heuse hotelkamer van je logeerkamer!
Hotelsfeer in je logeerkamer
Lekker hoor, een of meerdere nachten in een fijn hotel logeren. Waarom geeft dat toch zo’n gevoel van luxe? Of het nou je eigen stijl is of niet, bijna iedereen kan een goede hotelkamersfeer wel waarderen. Wij denken wel te weten waar dat gevoel door komt. Alles is perfect ingericht, het bed is kraakhelder en strak opgemaakt en de kleuren omarmen je voor je gevoel. Qua decoratie gaan ze niet uit hun dak maar hotelkamer stylisten hebben daar zo hun trucjes voor. We verklappen er een paar zodat jij ook een hotelsfeer in je logeerkamer kunt krijgen.
- welke sfeer streef je na? Het zou voor de hand liggen om iets te kiezen dat een beetje aansluit bij je eigen interieurstijl. Dat hoeft niet, maar werkt voor jouw gevoel waarschijnlijk het beste. Dus, bepaal de sfeer en maak een plan. Een kleurenplan evenals een moodboard.
- kies een bed! In een hotelkamer is het bed natuurlijk het allerbelangrijkste. Als je niet lekker kunt slapen kunnen die prachtige gordijnen je ook niks schelen…..bij wijze van spreken. Het hoeft niet persé een heel duur bed te zijn, een beetje creatieveling kan met een bodem en matras goed uit de voeten want een tof hoofdbord is niet moeilijk te maken. Mocht je dat willen natuurlijk want ook een bed zonder hoofd- en/of voeteneind kan prachtig zijn in een minimalistische sfeer. Maar, het liggedeelte moet goed zijn, het beddengoed schoon en stijlvol. (Geen ouwetje uit eigen voorraad dus)
- Op het bed kun je verschillende lagen kussens leggen. Je kent het wel, twee grote kussens rechtop, twee kleinere er tegenaan. Dat nodigt uit tot neerploffen.
- opbergruimte mag niet ontbreken in de logeer-/hotelkamer. Een plek voor de kleding van je gast maar ook voor een aantal handdoeken, een extra deken en kussen. Dat moet allemaal keurig opgeborgen zijn en toch voor het grijpen liggen/hangen. Zorg ervoor dat je gast niet uit zijn/haar koffer hoeft te leven.
- een zitje is handig én gezellig! Een plekje waar je logeetje even snel een mailtje naar huis kan sturen of nog wat op kan zoeken indien nodig. Een plek waar het lekker zitten is als je gast wakker wordt en even bij wil komen. Een stoel met tafel kan prima dienstdoen, als het maar in je moodboard past.
- verlichting! Het zal je in de hotels opgevallen zijn dat er meestal symmetrisch gestyled is. Aan elke kant van het bed een mooie schemerlamp of wandlamp is een must! Daarbij mag er ook op het tafeltje/bureautje een leuke lamp komen. Durf groot te kiezen, dat kan ook in de kleinste logeerkamer heel goed uitpakken.
- wanddecoratie voor meer sfeer. Het kan een kunstwerk zijn, een poster of een foto die je zelf ooit hebt gemaakt en die bij de sfeer van je logeerkamer past. Leuker nog, maak er een toffe collage van zodat je logeetje ook wat te bekijken heeft.
- het nachtkastje moet ruimte bieden voor wat persoonlijke spulletjes van je gast maar mag zeker ook gedecoreerd worden met een plantje of een bosje verse bloemen. Een geurkaars voor wat extra gezelligheid maar meer zouden wij er niet op zetten. Kies voor een tafeltje of kastje met minimaal een la (deurtje is ook fijn) zodat er een boek of schriftje en pen in opgeborgen kan worden.
Zomervakantie 2020, het beloofd een totaal andere zomer te worden dan de meeste mensen gewend zijn. Maar, stel je eens voor dat we gewoon bij elkaar zouden kunnen gaan logeren, bij wie van de mensen die jij misschien wel volgt op Instagram zou jij wel een minivakantie willen vieren? Omdat ze in zo’n mooie omgeving wonen of omdat je haar/zijn interieur zó mooi vindt. Of deert het je helemaal niet hoe het er allemaal uitziet en vind je het prima om op een stretcher te moeten slapen als de gastheer/gastvrouw maar übergezellig is? En, vertel eens, zou jij je logeerkamer beschikbaar stellen voor iemand die anders dan anders vakantie moet vieren?
Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder
Er zijn nog geen reacties geplaatst.