Twee tools die niet in je gereedschapskist mogen ontbreken

In dit artikel zetten we twee tools in de spotlight die eigenlijk niet in je gereedschapskist mogen ontbreken! De accu schuurmachine maakt het leven een klusser zoveel makkelijker en de accu slijptol is een tool die volgens ons wat meer aandacht verdient. Na het lezen van dit artikel wil jij deze twee tools ook aan je verzameling toevoegen!

 

Twee tools die niet in je gereedschapskist mogen ontbreken

 

De voordelen van accu gereedschap

Voordat we inzoomen op de apparaten willen we de voordelen van het werken met accu gereedschap benoemen. Want zowel de accu schuurmachine als de accu haakse slijper werken (zoals de naam al zegt) op een accu. Wat zijn precies de voordelen hiervan?

 1. Je bent niet afhankelijk van stopcontacten, verlengsnoeren en netstroom. Dit betekent dat je overal kan klussen! Zorg dat je een opgeladen accu bij je hebt en je kan op iedere plek en op iedere hoogte met je gereedschap aan de slag.
 2. Accu gereedschap heeft steeds meer vermogen. Vroeger stond dit soort gereedschap erom bekend dat het weinig vermogen/kwaliteit had. Dat is tegenwoordig wel anders! Ook de zwaardere klussen zijn te klaren met accu gereedschap.
 3. Accu gereedschap is over het algemeen lichter dan gereedschap dat werkt op netstroom. Dit is een voordeel omdat het hierdoor vaak prettiger in de hand ligt en gemakkelijker is om mee te nemen.

Deze voordelen gelden dus voor beide tools. Graag lichten we toe waarom we zo enthousiast zijn over deze twee tools!

 

De accu schuurmachine

Wanneer je schuurwerkzaamheden gaat uitvoeren scheelt het veel tijd en energie wanneer je dit met een accu schuurmachine kan doen, in plaats van bijvoorbeeld een schuurpapier of schuurblok. Het schuren met een accu schuurmachine heeft verschillende voordelen:

 • Je hebt optimaal controle over de snelheid en kracht waarmee je schuurt. Veel accu schuurmachines zijn zelfs voorzien van variabele standen!
 • Het is ergonomisch verantwoord. Doordat je het apparaat gemakkelijk kan vasthouden en weinig tot geen kracht hoeft te zetten krijg je minder snel last van je handen, armen en schouders. Vooral als je veel schuurwerkzaamheden doet, is dit erg belangrijk.
 • Vaak heb je minder stof en afval bij het gebruik van een accu schuurmachine. Dit komt doordat stof vaak wordt opgezogen en je preciezer kan werken.
 • Je hebt minder snel verwondingen aan handen en vingers. Naast dat het ergonomisch beter is, is het ook veiliger. Mensen die schuurpapier gebruiken (i.c.m. een schuurblokje) snijden zich vaak in hun handen en vingers of komen tijdens het schuren met hun handen ergens tegenaan.
 • Het is duurzamer. Omdat je met meer precisie kan werken en het volledige blad van de schuurmachine gebruikt, gooi je minder (ongebruikt) schuurpapier weg. Wanneer je met de hand schuurt, gebruik je nimmer het gehele schuurpapier.

De accu slijptol

Een accu slijptol gebruik je kortgezegd om door steen of metaal heen te slijpen. Je kan ervoor kiezen om met een ouderwetse zaag in de weer te gaan. Maar dit kost veel meer moeite, is soms onvoldoende krachtig en dit werkt veel minder precies. Met een accu haakse slijper slijp je zonder enige moeite en met een rechte lijn door metaal of steen. Hier volgen wat voorbeelden waarvoor je een slijptop op accu zou kunnen gebruiken:

 • Afkorten van metaal. Denk hierbij aan profielijzer, bouten, koperen buizen en dakgoten.
 • Doorslijpen van steen. Vaak voorkomende voorbeelden zijn bakstenen, dakpannen, tegels en cementvezelplaten.
 • Afkorten van plastic. Dit komt goed van pas bij het bewerken van rioleringen, afwateringen en regenpijpen.
 • In  of uitslijpen van voegen. Bij het plaatsen van sanitair of elektriciteit moeten voegen worden ingeslepen. Maar bij het renoveren van een oude muur, moeten voegen worden uitgeslepen.

Er zijn nog talloze toepassingen te bedenken waarvoor een accu slijptol ontzettend handig is om te hebben. Heb jij deze twee tools al in je gereedschapskist? En wat is de eerst volgende klus die je ermee gaat aanpakken?

 

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

De beste isolatiematerialen ...

Isolatie is een essentieel aspect van elk huis, of je nu in een oudere woning of een nieuwbouwhuis woont. Het kiezen van het juiste isolatiemater...

26 sep 2023 Lees verder
Welke keuzes zijn er op het ...

Isolatie is een cruciaal aspect van elk modern gebouw, en het dak is een van de voornaamste plaatsen waar warmte kan ontsnappen. Als je overweegt...

18 sep 2023 Lees verder
Hoe pak je een aanbouw aan?

  Een aanbouw kan je huis heel wat extra ruimte en mogelijkheden geven. Of het nu is om een extra slaapkamer, een home office, een speelk...

23 aug 2023 Lees verder
Woning isoleren met radiator...

Welkom bij dit artikel over het isoleren van je woning met radiatorfolie. In dit artikel zullen we de voordelen van radiatorfolie bespreken, hoe ...

25 jul 2023 Lees verder
Weet jij waardoor de meeste ...

Een verbouwing is vaak een spannende en drukke periode, waarin tijd geld is. Vertraging kan immers duur uitpakken. Helaas vergeten veel mensen bi...

23 jun 2023 Lees verder
4 must-haves om te hebben vo...

Een verbouwing kan een spannende en uitdagende periode zijn. Of je nu je huis renoveert, een kamer opknapt of een nieuwe aanbouw bouwt, er zijn b...

07 jun 2023 Lees verder