Tuintrends 2024? Comfortabel en onderhoudsvriendelijk, in elk geval!

Net als bij interieur zijn er ook trends voor je ‘exterieur’, je tuin. Door de jaren heen is de tuin steeds meer een volwaardig onderdeel van onze leefomgeving geworden en vinden we het heel prettig als deze mooi aansluit bij ons interieur. Alleen, niet iedereen heeft veel tijd om aan tuinonderhoud te besteden waardoor mensen al snel geneigd zijn om bijvoorbeeld vooral te kiezen voor veel bestrating. Toch kan het anders, sfeervoller ook, en dat laten we graag aan je zien. Wélke tuintrend je ook kiest, kies vooral ook voor groen en comfort. Welk ‘groen’ vraagt nauwelijks onderhoud? Precies, kunstgras! Met kunstgras kun je een waar buitenparadijs maken waarin je álles kunt doen wat je graag in je tuin zou willen doen. Lees maar mee!

 

Tuintrends 2024? Comfortabel en onderhoudsvriendelijk, in elk geval!

 

 

Kunstgras voor elke tuin

Wie denkt dat kunstgras er vooral heel nep uitziet heeft de afgelopen jaren niet opgelet. Wie nog zo’n stuk groen ‘plastic’ in gedachten heeft dat je in je tuin uit kunt rollen en waar je af en toe de vouwen uit moet vegen heeft heel láng niet opgelet. Als er iets een dusdanige positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt voor je tuin dan is het toch ook kunstgras. Waarom? Waarom niet? Kunstgras kan een fantastische oplossing zijn voor mensen die weinig tijd hebben om in de tuin te werken maar toch van een groen gazon willen genieten. We hebben nog wat leuke/originele tips voor je om je tuin nóg leuker te maken met kunstgras, maar laten we eerst de voordelen op een rij zetten.

Grasmaaien kan een hele fijne, ontspannen klus zijn, maar als je er geen tijd voor hebt wordt het al snel als een last ervaren. Spelende kinderen, ravottende huisdieren, een kunststof zwembad in de zomer, zomaar een aantal dingen die van je echt grasmat een dorre/kale bedoening kunnen maken waardoor er van jou meer onderhoud wordt verwacht. Kunstgras is perfect als speelgras!
Een aantal héle fijne voordelen van kunstgras zijn:

 

 • Onderhoudsvriendelijk – geen gemaai, geen bemesting, sproeien, verticuteren, kantjes afsteken etc. Dit betekent dat jij meer vrije tijd gaat overhouden om van je tuin te genieten. Misschien is dit wel de meeste motiverende reden om eens bij bijvoorbeeld Kunstgras Paradijs te kijken naar de mogelijkheden voor jóuw tuin.
 • Altijd groen – tenzij je voor een andere kleur kiest want dát kan namelijk ook! Rood, geel, wit, roze, gekleurd kunstgras kan een ontzettend vrolijke aanvulling in je tuin zijn voor bijvoorbeeld het speelgedeelte. Maar, laten we ons hier even beperken tot de kleur grasgroen. Het hele jaar door groen, ook als er een zwembadje op gestaan heeft. Altijd een verzorgde tuin, hete zomer, steenkoude winter, altijd groen.
 • Waterbesparing – kunstgras heeft geen water nodig en dát helpt je natuurlijk om water te besparen. De waterrekening is er blij mee en het milieu ook.
 • Duurzaamheid – een investering die zich op lange termijn echt wel terugbetaalt. Je hebt geen grasmaaier nodig, geen meststoffen, geen nieuw graszaad als er een kale plek ontstaat, geen water. Kunstgras kan jaren mee, is slijt- en kleurvast.
 • Allergievriendelijk – grassen, pollen, zaden, heel veel mensen hebben daar last van, zijn er allergisch voor. Kunstgras elimineert dit probleem in jouw tuin.
 • Veelzijdigheid – omdat kunstgras op elke ondergrond gelegd kan worden is het een fijne optie voor zowel tuin als balkon of dakterras. Ook als je een beperkte buitenruimte hebt kun je nog leuke dingen doen met kunstgras om de prettige ‘outdoor’ omgeving te creëren waar de moderne mens (jij en ik) zo’n behoefte aan hebben.

 

Tuintrends 2024? Comfortabel en onderhoudsvriendelijk, in elk geval!

 

Leuke ideeën voor in je tuin met kunstgras.

Laten we die veelzijdigheid even uitlichten. Kunstgras kan het je dus makkelijker maken, bepaalde ongewenste situaties voor je wegwerken én als creatieve oplossing gebruikt worden. Met kunstgras kun je een eigen ontwerp maken. Wie zegt dat een grasveldje alleen rechthoekig kan zijn? Creëer glooiende heuvels, organische vormen en creatieve ontwerpen in je tuin. Liever strakke lijnen? Ook dat kan gewoon, kunstgras kan elke vorm aannemen die jij kunt bedenken. Hebben we je creativiteit een beetje aangewakkerd? We hebben een aantal leuke, originele tips voor je om met kunstgras een unieke eigen draai te geven aan je buitenverblijf.

 

 • Als je kinderen hebt is kunstgras dus een uitkomst, daar zijn we het over eens. Naast het feit dat je ook voor een vrolijke, andere kleur dan groen, kunt kiezen kan kunstgras ook een perfecte ondergrond zijn voor een glijbaan, schommel, klimrek in je tuin. Het kan tegen een stootje en kan elke landing wat verzachten.
 • Woon in je in de stad? Heb je een kleine stadstuin, een balkon of dakterras? Als je in een stedelijke omgeving woont met weinig groen, kun je met kunstgras een klein stukje natuur creëren.
 • Combineer een stukje mooi kunstgras met bodembedekkers zoals grind, boomschors en groenblijvende bodem bedekkende planten. Weinig onderhoud, veel plezier!
 • Golfliefhebber? Gebruik een deel van je tuin om je eigen putting green te maken met kunstgras. Zo kan je tuin ook een plek zijn om actief te zijn.
 • Yoga en meditatiemomenten op een matje op je kunstgras in je eigen tuin? Het zachte oppervlak draagt bij aan je gevoel van ontspanning!
 • Paradijs voor je viervoeters. Honden en katten moeten zich af en toe uit kunnen leven buiten. Gras vinden ze fijn, maar echt gras enorm lijden onder het geravot en gegraaf van je huisdier. Kunstgras is fijn met huisdieren, het biedt een onderhoudsvrije oplossing waar huisdieren veilig kunnen spelen en ontspannen.

 

 

 

 

 

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Zo snel mogelijk lekker buit...

Vogeltjes die al fluiten in de vroege ochtend, frisse groene blaadjes overal tulpen die hun kopje opsteken en die allereerste warme zonnestralen:...

09 apr 2024 Lees verder
Wanneer mag ik snoeien? De b...

Snoeien: wanneer mag dat eigenlijk? Voor veel mensen is dit altijd weer een groot dilemma. Het is ook heel lastig dat de ene plant in het voorjaa...

14 mrt 2024 Lees verder
5 tips om jouw terrasoverkap...

Het buitenleven heeft iets magisch. Zodra de eerste zonnestralen doorbreken, trekken we massaal naar buiten om van onze tuin te genieten. Maar ho...

07 mrt 2024 Lees verder
6 Handige tips voor het bouw...

Houd jij van tuinieren, dan is een kas in de tuin eigenlijk onmisbaar. Door het zelf te bouwen, kun je veel op een dergelijke investering bespare...

07 mrt 2024 Lees verder
Klaar voor groen - Maak je t...

Hoe hard rende jij naar buiten toen laatst voor het eerst sinds tijden de zon weer eens een dagje scheen? Erg fijn was het, energie kreeg je erva...

07 mrt 2024 Lees verder
Wil jij meer buiten wonen? Z...

Voor wie eigenlijk net wat woonruimte tekortkomt. Ook voor wie het héle jaar meer van de tuin wil genieten en niet alleen in de zomer. Heb...

20 feb 2024 Lees verder