Tuinplanten water geven in de zomer - doen we het nou fout?

Heerlijk hoor, die aanhoudende warmte. Zeker met het windje van de afgelopen dagen erbij is het best uit te houden in de schaduw. Onze planten hebben het wel wat zwaarder, ze staan meestal in de volle zon dus de bovenlaag van de tuin droogt flink uit. Als het daarbij ook nog eens gaat waaien wordt het helemaal een droge boel. Zeker met dit weer is het dus zaak dat je je planten flink water blijft geven, in de tuin maar vooral de exemplaren in een pot. Je tuinplanten water geven in de zomer, dat doen we meestal met de tuinslag of gieter. Toch schijnt het anders te moeten, althans….het zou beter zijn als we het anders zouden aanpakken.

 

 

Waterbesparende tip voor je tuin

Heb je dat ook weleens dat het water wat je sproeit niet eens de aarde in trekt? Dat het er eigenlijk gewoon op blijft staan of zelfs wegloopt? De wortels van de planten en bomen zitten best diep onder het oppervlak van je tuin dus er moet echt wel een flinke plens water komen wil dat helemaal tot aan de wortels trekken. Natuurlijk krijgt de plant wel wát water maar als je het écht goed aan wil pakken zou je ervoor moeten zorgen dat je het water meteen aan de wortels kunt geven. Zo wordt ál het water ook door de plant gebruikt, kan er niks weglopen of verdampen en bespaar je dus water. Hoe dan? Moet je nu langs elke plant een kuiltje graven waar je water in laat lopen? Een geultje langs je haag? Als je in de plantsoenen kijkt zie je weleens een flexibele slang langs een boom ingegraven, daardoor wordt het water van de plantsoenendienst rechtstreeks naar de wortels van de boom geleid. Nou willen wij natuurlijk geen lelijke kunststof slangen in onze tuin en ook al is het een vorm van recyclen, een petfles waar de bodem uit is óók niet. Hoeft ook niet, we vonden deze waterbesparende tip voor je tuin.

 

   

 

Waterreservoir van klei

Je hoeft echt niet bij elk plantje dat je hebt een Oya in te graven hoor, het ding is rond en geeft dus ook rondom water af. Dat betekent dat er meerdere planten van kunnen profiteren. Er zijn drie verschillende maten voor de diverse tuin en bloembakken. Het waterreservoir van klei graaf je in en daarin giet je elke keer je water. Dekseltjes erop zodat er geen ongedierte in kan en de verdamping niet alsnog toe kan slaan. Handig voor moestuinbakken, gewone moestuinen en natuurlijk ook voor borders in je tuin. Zo heb je uiteindelijk minder water nodig, wordt er géén water verspild en kunnen je planten water tot zich nemen daar waar het nodig is, via de wortels.

De verschillende modellen en reservedekseltjes vind je op: Shop.growoya.com