Thuis voor de feestdagen: Tips voor een stressvrije kerst

Kerst is een speciale tijd van het jaar die gezelligheid en heerlijk eten met zich meebrengt. Het is dat magische seizoen waarin families samenkomen om feest te vieren, quality time te delen en samen te genieten van heerlijke maaltijden. De organisatie hiervan kan soms wat uitdagend zijn; er zijn nou eenmaal veel hoge verwachtingen en zoveel dingen te doen voordat je jouw gasten kan verwelkomen.

Wil je graag een stressvrije kerst organiseren als gastheer of gastvrouw? Bekijk onze tips!

 

Kerstcadeau

 

Je huis voorbereiden op gasten: tijdbesparende tips

Je hoeft je niet druk te maken over de drukte tijdens de feestdagen; met een paar slimme trucs kun je je huis gezellig, uitnodigend en feestelijk maken voor je gasten. Het draait allemaal om georganiseerd en efficiënt blijven!

 • Begin met een grondige schoonmaak: Begin vroeg en geef je huis een goede schoonmaakbeurt. Dit maakt de laatste schoonmaak (vlak voordat je gasten komen) veel sneller en makkelijker.
 • Creëer een gezellige sfeer: Kleine details, zoals een versierde kerstboom, twinkelende lampjes en geurkaarsen kunnen een enorm verschil maken. Ze creëren een warme, gezellige sfeer zonder dat het veel tijd of moeite kost.
 • Multitasken is de manier: Probeer verschillende taken tegelijk uit te voeren. Laat bijvoorbeeld de wasmachine of vaatwasser draaien terwijl je het feestmaal voorbereid.
 • Delegeer aan je dierbaren: Vergeet niet dat je niet alles zelf hoeft te doen! Geef je familieleden ook iets te doen; kinderen zullen het leuk vinden om erbij betrokken te zijn en het kan de werkdruk aanzienlijk verminderen. Je kunt ook elke gast vragen om iets mee te brengen: drankjes, hapjes, desserts of spelletjes.
 • Omgaan met dieetbeperkingen tijdens de feestdagen
 • We zijn het er waarschijnlijk allemaal over eens dat het heerlijke eten toch wel een van de hoogtepunten is met kerst, maar dieetbeperkingen kunnen een uitdaging zijn.
 • Vraag vooraf naar dieetwensen: Vraag je gasten vooraf naar hun dieetwensen. Dat maakt het plannen makkelijker en je gasten zullen zich gehoord en gewaardeerd voelen.
 • Ga voor veelzijdige gerechten: Kies voor recepten die makkelijk aangepast kunnen worden aan verschillende mensen. Een geroosterde groenteschotel kan bijvoorbeeld voor veganisten en vleeseters.
 • Label je gerechten: Maak het voor iedereen makkelijk en geef duidelijk aan wat er in elk gerecht zit. Zo hoeven je gasten niets te vragen en voorkom je onaangename verrassingen.

Leuke, unieke kerstspellen voor alle leeftijden

 • Kerstfilm weetjes: Een gezellig spel dat je in teams of individueel kunt spelen; perfect voor filmliefhebbers.
 • Sneeuwpop wedstrijd: De ultieme winter uitdaging. Of je hem nu maakt met echte sneeuw of met knutselmateriaal binnenshuis, deze bezigheid zal al jouw gasten vermaken.Wie maakt de mooiste?
 • Secret Santa : Een all-time favoriet! Een hele leuke manier om cadeaus uit te wisselen en lekker in de kerstsfeer te komen! Je kunt het van tevoren plannen, zodat iedereen kerstcadeaus voor een man, kerstcadeaus voor haar en voor de kinderen kan kopen. Zorg ervoor dat iedereen een attent cadeau krijgt.
 • Een kerstkoekjeswedstrijd: Laat de creatieve bakker in je los met een gezellige wedstrijd koekjes versieren. Dit is een geweldige activiteit voor zowel volwassenen als de kleintjes!
 • Bordspellen: Er is niets leukers dan rond de tafel zitten voor een spannend bordspel. Het zorgt niet alleen voor nostalgische charme tijdens kerst, het zorgt ook voor veel gelach en gezellige onderlinge uitdaging.

Kerst hoeft echt niet stressvol te zijn. Met een beetje planning vooraf en het omarmen van het seizoen kun je je huis moeiteloos omtoveren tot een ware kerst oase.

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Echt of nep? Zelfgemaakt of ...

Als centerpiece op tafel, aan je voordeur, tegen de muur, om een windlicht heen, op een mooie pot met een kaars in het midden. Dikke volle kranse...

23 nov 2023 Lees verder
Trends voor kerst - de zomer...

Waar de een net de strandlakens heeft opgeborgen en met moeite de zomer heeft losgelaten, verslikte de ander zich nog net niet in een vroege pepe...

02 nov 2023 Lees verder
Zo tover jij je huis om in k...

Kerst is een speciale tijd van het jaar waarin we samen zijn en genieten van warmte, gezelligheid en sfeer. Het is dé gelegenheid om ons h...

27 jul 2023 Lees verder
Bloemdecoraties op de kerstt...

  Al weken kun je in elke supermarkt een inspiratiemagazine bómvol tips voor kerst meenemen. Tips vooral over eten. Voor elk budge...

15 dec 2022 Lees verder
De kersttafel 2021, hoe ziet...

Kerstmis 2021, we zullen de restaurantsfeer weer naar huis moeten halen. Nét dat beetje meer aandacht voor je tafel en een heerlijk grand ...

22 dec 2021 Lees verder
Elegante tafelstyling voor k...

In 2014 waren we te gast bij een event in Hamburg ter ere van de kerstster. Niet de papieren ster maar de plant. De Poinsettia. Kerststerren en i...

14 dec 2021 Lees verder