Op zoek naar een nieuwe keuken? Maak er een uitje van, met onderstaande tips voor het kopen van een nieuwe keuken kan het niet mis gaan.

Het is een heel avontuur als je een complete ruimte in je huis opnieuw gaat inrichten. Een nieuwe keuken kopen is een heel traject, maar wel een léuk traject dat eigenlijk niet mis kan gaan als je goed voorbereid aan de zoektocht begint. Waar de keuken vroeger vooral de plek was waar alleen gekookt en afgewassen werd, is het tegenwoordig een hele sfeervolle ruimte die naadloos bij de rest van ons interieur past. Natuurlijk voorzien van alle gemakken en moderne apparatuur. Er is zó ontzettend veel mogelijk, je kunt het zo ‘gek’ maken als je zelf wilt. Gebruik de tips voor het kopen van je nieuwe keuken die we voor je hebben, leg je wensen en voorwaarden ernaast en vergeet je moodboard niet mee te nemen. Op naar de woonwinkel/ keukenleverancier!

 

Op zoek naar een nieuwe keuken? Maak er een uitje van, met onderstaande tips voor het kopen van een nieuwe keuken kan het niet mis gaan.Keuken kopen? Zo wordt het een feestje.

Je hebt waarschijnlijk een hele tijd gespaard om die nieuwe droomkeuken te kunnen kopen. Het is een investering in je wooncomfort waar je heel lang gebruik van gaat maken. Zomaar een trendkeuken kopen is dus niet per se het slimste om te doen. Kies een stijl/keuken die je over een X aantal jaar nog steeds mooi gaat vinden. Een tijdloze keuken die bij (bijna) elke verandering van de rest van je interieur blijft passen. Neem de tijd, laat je adviseren, overhaast niets. Breng een bezoek aan de verschillende aanbieders, bezoek de showrooms. Zoek op Google naar mooie winkels om inspiratie op te doen (Google woonwinkel Apeldoorn bijvoorbeeld). Maak er een feestje van, geniet van het traject. Het moet leuk zijn, leuk en goed voorbereid. Lees hieronder hoe je goed voorbereid op keukenjacht gaat.

 

Op zoek naar een nieuwe keuken? Maak er een uitje van, met onderstaande tips voor het kopen van een nieuwe keuken kan het niet mis gaan.Neem deze tips mee naar de keukenzaak.

Cliché? Maar zeker waar: een goed begin is het halve werk….ook als het om een nieuwe keuken kopen gaat. Jouw goede begin vind je hieronder, als je tenminste je moodboard al klaar hebt…anders moet je dat ook nog even doen. Met die sfeerimpressie én deze tips ben je good to go!Wensenlijst – wat wil je allemaal in je nieuwe keuken hebben aan bijvoorbeeld kastruimte en keukenapparatuur? Wíl je wel nieuwe apparatuur of is dat wat je hebt nog goed om opnieuw te gebruiken en ben je dus alleen op zoek naar een keuken zonder apparaten?

Maak een afspraak – door een afspraak te maken weet je zeker dat de verkoper alle tijd voor je neemt. Kwam er na die eerdergenoemde online zoektocht naar ‘keukenwinkel Apeldoorn’ een interessante woonwinkel naar boven, neem dan contact met ze op voordat je op pad gaat. Zeker als het adres uit de buurt ligt. Een afspraak voor een nieuwe keuken kan zomaar eens een paar uur duren. Als de keukenadviseur het in kan plannen krijg jij de tijd die je nodig hebt.

Budget – bepaal voordat je afspraken maakt een budget. Wat wil je maximaal uitgeven aan je nieuwe keuken? Dit zorgt ervoor dat je geen tijd investeert in het bekijken van keukens die misschien boven je budget liggen. Een keukenverkoper weet precies wat hij/zij je wel en niet kan laten zien.

Maten mee – natuurlijk komt de keukenleverancier altijd nog bij je thuis om exacte maten op te nemen voordat de keuken definitief besteld kan worden maar, het is wel heel handig om te weten welke ruimte tot je beschikking hebt.

Neem advies ter harte – veel mensen hebben talent voor het inrichten van een sfeervolle woonkamer of slaapkamer. Het ontwerpen van een keuken is echt andere koek. Er moet met zó ontzettend veel rekening gehouden worden. Als er bijvoorbeeld niet gekeken wordt naar hoeveel ruimte je nodig hebt om gemakkelijk een lade of koelkastdeur te openen, welke ‘menselijke maat’ de juiste is om de hoogte van een aanrecht te bepalen, wordt het een hele oncomfortabele en dus onhandige keuken. Je vraagt de specialist om hulp en advies, neem dat ter harte.

Bedenktijd – teken niet meteen na je eerste bezoek. Vraag een vrijblijvende offerte voor de keuken waarover jullie samen gesproken hebben. Ga je met je wensen naar nog een andere leverancier dan vraag je ook daar een offerte op. Die twee kun je vergelijken, samen met het gevoel dat je kreeg tijdens je bezoek kun je dan een weloverwogen keuze maken.

Financiën – geen heel gezellig onderwerp maar als het eenmaal goed geregeld is dan scheelt dat een stuk. Spreek duidelijk en liefst schriftelijk af hoe en wanneer er betaald moet worden. Een aanbetaling bij je bestelling is niet vreemd. Zorg ervoor dat het duidelijk is wanneer het restant van het bedrag betaald moet worden. Ga je betalen bij aflevering of en paar dagen vóór aflevering? Dat soort zaken wil je gewoon duidelijk hebben.

CBW erkend? Gouden tip, koop bij een erkende keukenleverancier. Mocht er dan iets misgaan, mocht de leverancier bijvoorbeeld failliet gaan, dan heb jij diverse rechten als je bij een CBW erkende keukenzaak kocht. Zo wordt bijvoorbeeld jouw aanbetaling geaccepteerd en verrekend door een andere CBW erkend bedrijf met de aankoop van een nieuwe keuken. Zekerheid & garantie zijn goud waard, die dingen krijg je bij een erkende leverancier.

 


 

 

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Droom jij van een Scandinavi...

6 voordelen die je wellicht nog niet kende én een prachtig merk voor o.a. de allermooiste houten keukens Ben jij op zoek naar de allermoo...

06 jun 2024 Lees verder
Keukentrends en tijdloze tip...

Je mag een interieurliefhebber zijn en met grote regelmaat dingen in huis veranderen of aanpassen, een nieuwe keuken koop ook jij niet ieder jaar...

02 mei 2024 Lees verder
Jouw droomkeuken? De perfect...

De keuken, misschien wel de meest gebruikte ruimte in je huis? Ontbijt, lunch, diner, al je snack & snaai momenten tussendoor en laten we al ...

14 feb 2024 Lees verder
10 tips voor het grondig sch...

Hét centrum van je huis rond de feestdagen was misschien wel je keuken! Er werd meer gegeten, uitgebreider gekookt, de koelkast voller gel...

30 jan 2024 Lees verder
Een trendy & stijlvolle nieu...

Wordt die droomkeuken dan nu eindelijk werkelijkheid? Heb je lang genoeg gespaard om je keuken zó in te richten zoals jij het hebben wil? ...

22 jan 2024 Lees verder
Tips voor een vernieuwde keu...

Misschien denk je er al een tijdje over en is dit hét moment om een begin te maken aan het ‘vernieuwen’ van je keuken. Als de ...

19 okt 2023 Lees verder