Omdenken: regen kan heel fijn zijn - regendouche in je badkamer

Het is wat het is, zomer 2017 geeft ons vooral veel regen. Dat hadden we ons anders voorgesteld, we zitten natuurlijk liever de hele dag buiten op het terras of aan het strand. Lekker moet je blote voeten in het zand en aan het einde van de dag tevreden naar huis. Dit is Nederland, alles is mogelijk dus ook een natte zomer maar... laten we omdenken: regen kan heel fijn zijn, wat dacht je van een regendouche in je badkamer?

 

 

Douchen

De een doet het ’s morgens, de ander ’s avonds voor het slapen gaan maar we doen het allemaal... en vaak! We stappen over het algemeen vaker onder de douche dan dat we een bad nemen. Het is sneller, dat is waar, maar als je de juiste douche in je badkamer hebt kan het net zo ontspannend zijn als een warm bad. Nou is er veel te doen over de tijd dat we onder de douche staan, we zouden het allemaal wat sneller moeten doen. Een douchebeurt zou max 5 minuten mogen duren. Dat is beter voor ons milieu én onze portemonnee. Superbath.nl heeft een grote collectie mooie regendouches waar je helemaal ontspannen weer onderuit zult stappen en niet veel tijd nodig hebt om te doen wat je moet doen. Een flinke plens water, geen flauw straaltje waarvan maar de helft van je lichaam nat wordt. Een weldaad voor jou, een dikke plus voor het milieu én een besparing op je waterrekening.

 

Waar moet je op letten als je een regendouche koopt?

Zoals gezegd, de regendouche wint absoluut terrein in onze badkamers. Ze hebben de reputatie erg ontspannend te zijn en het water wordt door de grote douchekop zo verspreidt dat het lijkt alsof je in een zachte regenbui staat. Keuze snel gemaakt lijkt het. Toch moet je op een aantal dingen letten als je een regendouche koopt.

 

- Warmwaterproductie en waterverbruik

Hoe groter de douchekop, hoe meer water je verbruikt. Kies voor een ecologische regendouche, dat is de zuinigste regendouche. Elke regendouche verbruikt meer dan een gewone douchekop en dus moet je je warmwaterproductie daar ook op afstemmen.

 

- Afvoer

Omdat een regendouche meer water verbruikt dan een standaard douche moet je er zeker van zijn dat je afvoer het aan kan. Een normale afvoer kan makkelijk 35l/minuut afvoeren, een ecologische regendouche verbruikt er ca 17 per minuut en een gewone regendouche ca 25. Als je afvoer niet geschikt is kun je dit aanpassen door een tweede sifon te plaatsen of een speciale afvoer die meer liters per minuut kan afvoeren.

Als alle details kloppen kun je kiezen uit diverse modellen, kies wat past of wat je mooi vindt. Zoals we gewend zijn van Grohe hebben zij ook hier weer een grote categorie kwaliteits regendouchesystemen waar elke badkamer een flinke upgrade door krijgt.