Het is in Nederland niet eenvoudig om een huis te kopen, zeker niet wanneer je een starter bent. Je moet ten eerste zorgen dat je een goede hypotheek kunt krijgen en daarnaast moet je nog een behoorlijk bedrag zelf inleggen om alle bijkomende kosten te kunnen betalen. Is het je eenmaal gelukt, dan is het belangrijk dat je dit kostbare bezit goed verzekerd. Doe je dit niet, dan loop je namelijk grote risico’s. Wat namelijk als er brand in je woning uitbreekt die heel veel schade aanbrengt? Ben jij dan in staat om deze schade met je eigen middelen te dekken? Omdat voor veel mensen geldt dat ze dit niet zijn, zullen we je laten zien hoe je je woning verzekeren kunt tegen dergelijke rampen.
Wat levert een verzekering je op?
Verzekeringen zijn bedoeld om je grote risico’s te kunnen laten ontwijken. Weliswaar kun je met een verzekering niet voorkomen dat er bijvoorbeeld brand uitbreekt in je huis, maar je kunt wel zorgen dat je een vangnet achter de hand hebt waarmee je de bijkomende onkosten kunt dekken. Het idee van een verzekering is dat je aan risicospreiding doet. Een grote groep mensen legt geld in, maar de kans is klein dat zij allemaal door brand getroffen zullen worden. Dat betekent dat zij geen aanspraak hoeven te doen op hun verzekering. Daardoor kan de schade gedekt worden bij mensen die wel door het noodlot getroffen zijn. Zo voorkom je met zijn allen dat iemand diep in de problemen raakt en bovendien heb jij de garantie dat jij een fijn vangnet hebt in tijden van tegenslag. Een woonverzekering is dus altijd een heel goede investering.
Een of twee woonverzekeringen?
De manier waarop je woont, is doorslaggevend voor de vraag welke woonverzekeringen je precies nodig hebt. Wat je altijd moet doen, is je inboedel verzekeren. Ook wanneer je denkt dat je inboedel niet veel waarde heeft, is het toch belangrijk om een inboedelverzekering af te sluiten. Je kunt deze polis namelijk altijd gebruiken wanneer er schade ontstaan is aan je spullen. Dit kan heel veel oorzaken hebben, het belangrijkste is echter dat je deze schade kunt herstellen, ook wanneer je zelf geen buffer op je rekening hebt staan. Met een inboedelverzekering is een telefoontje naar je verzekeraar meestal al voldoende om de hulp te krijgen die je nodig hebt. Of je daarnaast ook nog een opstalverzekering nodig hebt, is de vraag.
Wel of geen opstalverzekering?
De opstalverzekering hoeft alleen afgesloten te worden door mensen die een woning gekocht hebben. Met deze verzekering dek je de risico’s die je loopt wanneer je een pand in je bezit hebt. Ook deze kan namelijk forse schade oplopen en je verzekeraar maakt onderscheid tussen je spullen en het pand zelf. Juist je pand kan forse onkosten met zich meebrengen wanneer deze beschadigd is, dus zorg er altijd voor dat als je een huis gekocht hebt, je een inboedel- en een opstalverzekering afsluit.
Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder
Er zijn nog geen reacties geplaatst.