Natuurlijk Stylen 2.0

Natuurlijk Stylen 2.0

Ik kende dit al een tijdje en wilde het ook eens uitproberen “graffiti van mos”! Dat past helemaal in onze lijn van natuurlijke styling.. maar nu dus voor de tuin!
Wat hebben we al een herfstweer gehad zeg afgelopen week. Balen dat we niet meer in de tuin konden zitten. Wij ruimden de tuin al wat op, klaar voor de herfst en winter, maar dan is het meteen ook weer zo kaal. Ik wilde dus wat nieuws! Gelukkig was het voor dit projectje zondag echt heerlijk weer. 
Na eerst te hebben geluncht met mijn vriendinnetje bij Villa Augustus in Dordrecht (echt een aanrader trouwens!) heb ik ‘s middags ons buitenmuurtje onder handen genomen, fijn in het zonnetje!

Heb jij ook een saaie tuinmuur die wel iets extra’s kan gebruiken en wil je dit ook proberen? Aan de hand van de foto’s en tekst vertel ik je hoe simpel dit eigenlijk is. Echt een diy voor mij: simpel en snel resultaat!

Een creatieve en originele manier om je muur op te leuken, met zelfgemaakte graffiti van mos (supercool!). Eigenlijk is het meer dikke verf, want je brengt het aan met een kwast.

Wat heb je nodig:

  • Blender of mixer
  • Een/ twee handen vol mos
  • Theelepel suiker
  • ½ liter yoghurt of karnemelk
  • Emmer of kom
  • Dikke kwast

Hoe maak je het:

  1. Was het mos goed af zodat het meeste zand weg is. Breek het vervolgens in stukjes en doe het in de blender. Je kunt het bos hiervoor induiken, maar ik haalde gewoon een zak mos bij Intratuin, in de hoop dat dat ook gaat werken…(keep you posted on IG!)
  2. Voeg de yoghurt en suiker toe en mix de ingrediënten tot een smeuïg geheel.
  3. Breng het met de kwast aan op de muur.
  4. Houd je groene kunstwerkje goed vochtig en spray er dagelijks water op. Dit stimuleert de groei van het mos. Groeit er geen mos? Breng het mos-mengsel dan nog een keer aan op de muur (emmertje even bewaren dus).

Tip: teken van tevoren je tekst of tekening met krijt op de muur. Zo krijg je een net resultaat.

Verwijderen of aanpassen
Ben je je groene kunstwerkje op de muur zat? Haal dan met een mesje het mos eraf en smeer de muur in met limoensnap. Dit zorgt ervoor dat het niet meer terug groeit.
Of zoals mijn man zei, "ik zet de hogedruk er wel op als we het niet meer mooi vinden" ;-).

 

Natuurlijk Stylen 2.0

Natuurlijk Stylen 2.0

Natuurlijk Stylen 2.0

Natuurlijk Stylen 2.0

Natuurlijk Stylen 2.0

Natuurlijk Stylen 2.0

Natuurlijk Stylen 2.0

Natuurlijk Stylen 2.0

 

Ik heb gekozen voor het woord 'grow' zoals in het voorbeeld dat ik had. Ik vind dit goed passen bij het natuurgevoel en ook leuk tonen bij het stuk gras in ons tuintje, waar de kindjes spelen en opgroeien. Ooh en misschien helpt het ook bij het echt groeien van mijn mos-kunstwerkje haha. Maar of het nu echt gaat groeien of niet, vind het er nu al cool uitzien!

Ook zin om lekker te kliederen in de tuin? En straks te kunnen genieten van een mooi herfstig tuinbeeld? Tag je me op IG bij jouw resultaat, ben benieuwd!

Bronnen

Libelle

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Zelf een geurverspreider mak...

Met 2 ingrediënten maak je de meeste effectieve luchtverfrisser die veilig voor milieu en gezondheid is. Geurstokjes, geurkaarsen, geurstek...

19 mrt 2024 Lees verder
QUICK TIP! Snelle metamorfos...

Kies een goede muurverf die ‘lifeproof’, goed reinigbaar is!  Zin in wat ‘anders’? Zitten de muren van je keuken vo...

29 nov 2023 Lees verder
Zelf een rolmatras maken?

Ken je ze? De rolmatrasjes die je steeds meer in de interieurs ziet? De een gebruikt ‘m puur ter decoratie en zet of legt het matrasje erge...

08 okt 2019 Lees verder
DIY plantenhanger voor in de...

  Het is zomer en dat betekent dat we met z’n allen meer tijd doorbrengen in de open lucht. Hoe lekker is het om in de tuin te geni...

16 jul 2019 Lees verder
Ikea hack! Kruk wordt bankje...

De leukste ideetjes komen helemaal niet altijd uit een magazine, ook door het volgen van leuke interieuraccounts krijg je heel veel inspiratie. D...

04 apr 2019 Lees verder
Borduur je eigen wandhanger!

Een middagje werk, meer kost het je niet aan tijd. Wat je dan hebt is een hele leuke, handgemaakte wandhanger die je zelf hebt geborduurd en die ...

14 jan 2019 Lees verder