Musthave in je klusschuur - alles over goede ladders voor doe het zelvers en (moes) tuinierders, welke past bij jou?

Voor iedereen die weleens een muurtje saust, een lamp verwisselt of een dakgoot leegschept. Een goede ladder is onmisbaar en wij vertellen je welke bij jou past. Want, of je nu enthousiast wordt van tuinieren en je eigen fruit moet oogsten, een doe het zelver bent die graag klusprojecten aanpakt of gewoon iemand bent die het prettig vindt een goede ladder in huis te hebben voor alles wat er zoals in en rondom het huis gedaan moet worden. Er is één hulpmiddel dat je omhoog kan helpen. Gedaan met wiebelige krukjes en geschuif met stoelen waar je eigenlijk liever niét op zou staan. In dit artikel laten we zien dat professionele ladders en plukladders ook voor jou als particulier heel erg handig zijn om te hebben om veilig al je klussen op hoogte te doen.

 

Musthave in je klusschuur – alles over goede ladders voor doe het zelvers en (moes) tuinierders, welke past bij jou?

 

Professionele ladders voor particulier gebruik 

In de herfst wil je de dakgoten schoonhouden, de nieuwe appels oogsten en bij slecht weer binnen je interieur wat opknappen of gewoon wat lampen vervangen. Dingen als gordijnen ophangen, een plafond schilderen, de vlag in en uit de vlaggenhouder halen etc. Veilig en stabiel je klussen kunnen doen is goud waard. Natuurlijk staat iedereen weleens op een vuilnisbak of oude stoel maar ideaal is dat niet en veilig al helemaal niet. Waarom jij in een goede trap/ladder zou moeten investeren? Welke ladder jij in je klusschuur zou moeten hebben staan om zonder zorgen op hoogte kunnen werken? 

  • Veilig staat voorop – ze zijn ontworpen met veiligheid als hoogte prioriteit. Professionele ladders zijn gemaakt van duurzame materialen als bijvoorbeeld aluminium of vezelversterkt kunststof en voorzien van antislip treden en stevige leuningen. Dit zorgt voor stabiliteit en vermindert het risico op ongelukken.
  • Hoogte & bereik – of je nu een schilderij wilt ophangen, je dak wilt schoonmaken of gewoon toegang tot hogen planken wilt hebben, een professionele ladder is vaak in verschillende hoogtes verkrijgbaar en zijn veelal verstelbaar. Zo pas je eenvoudig de ladder aan aan de hoogte van je klus. De juiste hoogte is belangrijk om te voorkomen dat je moet reiken bijvoorbeeld. Hierdoor kun je uit je evenwicht raken en vallen.
  • Gemak & draagbaarheid – moderne professionele ladders zijn vaak licht van gewicht en gemakkelijk op te vouwen/ in te schuiven waardoor ze eenvoudig en snel kunnen worden opgeborgen en vervoerd. Dit maakt ze perfect voor gebruik rondom het huis en zélfs voor kleine klusbedrijven. Als vakman wil je kunnen vertrouwen op je materiaal en niet maar hopen dat je klant iets heeft staan waar je gebruik van kunt maken.

 

Plukladders voor tuinliefhebbers

Appels, kersen, peren, perziken, druiven, ze moeten allemaal geplukt worden en al deze heerlijkheden hangen over het algemeen….hoog! Bomen snoeien na de zomer of in de lente, lampjes ophangen door de hele tuin voor het zomerseizoen, plukladders zijn handig om te hebben voor 1001 dingen die je altijd wel te doen hebt én je moestuin.

  • Oogsten met gemak – voor degenen onder ons met fruitbomen of een moestuin is een vertelbare plukladder een onmisbaar hulpmiddel. Omdat je kunt kiezen uit diverse modellen, met 1 of meerdere (steun)poten kun je altijd je fruit plukken, je fruitbomen snoeien en klussen doen zonder te hoeven balanceren op gevaarlijke hoogtes.
  • Minimaliseer schade aan gewassen – ze zijn ontworpen om planten en bomen te beschermen terwijl jij je oogst binnenhaalt. Een plukladder betekent minder schade aan takken en minder kans op ziekten die door beschadigde gewassen verspreid kunnen worden.
  • Meer dan alleen tuinieren – het spreekt voor zich dat een plukladder echt niet alleen voor de tuinliefhebber is? Klussen als het reinigen van dakgoten, je huis aan de buitenkant schilderen en alle andere klussen op hoogte kunnen er prima mee worden gedaan.
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil jij meer buiten wonen? Z...

Voor wie eigenlijk net wat woonruimte tekortkomt. Ook voor wie het héle jaar meer van de tuin wil genieten en niet alleen in de zomer. Heb...

20 feb 2024 Lees verder
Het tuinseizoen gaat nú van...

Nu aan de slag met je nieuwe tuinplan, straks genieten in je stijlvolle tuin met duurzame design tuinmeubelen. Niks wakkert ons verlangen naar d...

20 feb 2024 Lees verder
Tuintrends 2024 - droom jij ...

Februari, wie nu naar buiten kijkt wordt niet blij. Althans, zij die van zomer houden zien een laagje sneeuw en hebben het koud. Zij die van wint...

02 feb 2024 Lees verder
Tuinplanten en planten in po...

De winter is nog niet voorbij, maar als je nú al kunt vaststellen dat het dit jaar (weer) niet is gelukt om je (pot)planten te laten overw...

31 jan 2024 Lees verder
Wil jij een tuin waarin alti...

Creëer een oase van rust, schoonheid én groente en fruit – dít is de tuin van 2024.  Tuindromen, iedereen met een ...

30 jan 2024 Lees verder
Overkapping aan huis is meer...

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis net dat beetje extra mist? Iets dat niet alleen de waarde van je woning verhoogt, maar ook je dagelijkse...

25 jan 2024 Lees verder