Minimalisme in het groen

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je ergens een ruimte binnenloopt, en direct weet dat die stijl of interieur invloed gaat hebben op je eigen smaak en inrichting van je huis? Dat had ik dus 2 weken geleden toen ik op vakantie was in Azie.

We verbleven in een kleine villa die midden in de jungle stond. Op de foto's van de bookingssite was niet zo veel van het interieur te zien, maar de locatie was perfect dus ik heb het uiteindelijk toch geboekt!

Eenmaal aangekomen in het huis, was ik echt onder de indruk van het interieur en de sfeer! Heel minimalistisch, heel strak en toch zo sfeervol! Kijken jullie mee?

 

De villa was van de buitenkant een strak vormgegeven gebouw, met veel beton en veel glas. Het contrast met de natuur er omheen was echt fantastisch! Ook binnen was er goed gebruik gemaakt van dat contrast. De badkamer was deels open, en voorzien van planten waardoor je een hele rustige sfeer in de ruimte kreeg.

Het bad was hier natuurlijk het middelpunt van de ruimte, prachtig uit 1 stuk natuursteen gemaakt.

De woonkamer was een open ruimte die aansloot aan de slaapkamer, maar ook direct toegang gaf tot de tuin. Deze ruimte had een heel mooi betonnen plafond waar ik echt verliefd op ben geworden. Alle ruimtes waren voorzien van een betonvloer waardoor de uitstraling heel rustig en minimalistisch was.

Ik was echt onder de indruk van de kleine details en het gebruik van de materialen. ik wil dit ook thuis! Maarja.. ikzelf ben toch meer van de woonaccessoires overal, wordt mijn huis dan niet te kaal? of te saai?

Op de een of andere manier werkt het in deze villa echt super goed, weinig elementen, strakke lijnen en bijna geen kleuren.

 

De grote elementen vullen de ruimtes natuurlijk wel, maar de lege ruimtes zijn absoluut niet storend hier. Ook de muren zijn gewoon wit gelaten, Iets dat ik thuis bijna niet doe. Dit interieur is echt een eye-opener voor mij.

 

Ook de tuin was helemaal aangepast aan het ontwerp van het gebouw en het interieur. Strakke lijnen en sober materiaalgebruik voeren hier de boventoon. Natuurlijk was het zwembad iedere ochtend onderdeel van het wakker worden;)

 

Eenmaal thuis aangekomen ben ik al snel weer aan de slag gegaan met het interieur. Minder accessoires en meer grote statements. Ik moet zeggen dat het me tot nu toe wel bevalt!

Het is natuurlijk niet zo minimalistisch als in de vakantievilla, maar het geeft zeker meer rust in huis. Wat vinden jullie van dit huis? Is het te kaal naar jullie smaak? Laat het me weten. Op instagram heb ik nog meer fotos van mijn verblijf op deze prachtige plek geplaatst. go check it out!

Klaas
Ook te volgen op: Koyaliving.nl
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Het belang van comfort bij h...

Slapen is een essentieel onderdeel van ons leven, en de kwaliteit van onze slaap heeft een directe invloed op ons welzijn en dagelijkse prestatie...

21 mei 2024 Lees verder
Kun je een koophuis verzeker...

Vraag iemand die in een huurhuis woont wat hij of zij het liefste zou willen en je krijgt negen van de tien keer te horen dat ze een koophuis wil...

15 feb 2024 Lees verder
Samen eten aan de eettafel e...

  Na de afgelopen weken kan de maand januari ineens wat saai lijken. Alle kerstdecoraties heb je opgeborgen en daardoor kwam er ruimte. R...

25 jan 2024 Lees verder
Eenvoudige tips voor een sti...

Toe aan verandering in je woonkamer? Dan is het tijd voor een make-over. Dit hoeft geen grote klus te zijn, want met enkele eenvoudige tips cre&e...

19 dec 2023 Lees verder
Maximaal wonen in een Tiny h...

Met de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt is het niet meer zo vanzelfsprekend dat er voor iedereen een plekje beschikbaar is. Veel jongeren...

24 nov 2023 Lees verder
Hoe creëer je een sfeervol ...

Vooral nu het wat kouder wordt, de dagen korter lijken en het sneller donker is, wordt het tijd om ook je huis gezellig te maken. In deze blog le...

24 nov 2023 Lees verder