Mini huis in de stad

In het centrum van Den Bosch staat een heel klein huisje, in een heel klein straatje.

Het Lamstraatje is een eeuwenoude straat in het centrum van de stad, met mooie oude gevels en sfeervolle doorkijkjes. Het huisje ligt achter een groot pand dat door middel van een klein binnenplaatsje met elkaar verbonden wordt. Ik mocht een kijkje nemen in dit mini huisje, waarbij super slim is omgegaan met de beperkte ruimte, kijken jullie mee?

 

Mini huis in de stad

Het huis heeft in totaal een vloeroppervlakte van ongeveer 45M2, maar oogt heel ruim door het lichte kleurgebruik en de grote ramen.

Je komt het huis binnen bij de keuken, die modern is vormgegeven. De keuken en woonkamer zijn 1 ruimte waardoor je direct de warme sfeer van het interieur aanvoelt. De keuken is mooi afgewerkt met een wit stenen blad en zwarte kraan.

Mini huis in de stad

De woonkamer en keuken zijn voorzien van een betonlook vloer, waardoor de basis van het kleine huisje modern en strak is. De meubels zijn neutraal en door middel van de woonaccessoires is er een touch of glamour toegevoegd aan het interieur.

Mini huis in de stad

Omdat er natuurlijk beperkte ruimte is in het pand, zijn veel hoekjes in het huis omgebouwd tot functionele ruimtes. Zo hebben de eigenaren ervoor gekozen om onder de trap het toilet te bouwen, en onder de traptredes zijn lades gebouwd waar je lekker veel kunt opbergen! Super handig toch!?

Mini huis in de stad

Mini huis in de stad

Vanuit de woonkamer ga je met de witte trap naar de eerste verdieping. Hier kom je in de ruimte waar ik direct verliefd op was! De slaapkamer is te vinden onder de schuine kap van het huisje.

Het is eigenlijk maar een kleine ruimte, maar door het toepassen van de underlayment platen tegen de schuine wanden, heeft deze ruimte enorm veel sfeer en uitstraling. Ook hier is weer gekozen voor lichte kleuren en materialen, net als in de rest van het huis. Door slim om te gaan met materialen zoals de nachtkastjes van glas, creëer je een ruimtelijk gevoel, terwijl het wel functioneel blijft.

Mini huis in de stad

Mini huis in de stad

Ook in de slaapkamer is weer slim omgegaan met de ruimte. Zo is er veel opbergruimte onder het bed, en heeft het wandje achter het bed ook nog een opbergfunctie, waar bijvoorbeeld de dekbedden opgeborgen liggen.

De slaapkamer staat doormiddel van een kleine vide in contact met de benedenverdieping. De badkamer en slaapkamer zijn in 1 ruimte geplaatst, en voorzien van een hangend meubel om de luchtigheid in de ruimte te behouden. De vloer is van massief hout gemaakt en vervolgens wit gelakt.

De grote dakramen zorgen voor veel licht in deze fantastische ruimte.

Mini huis in de stad

Ik woon zelf in een groter huis, maar zou het absoluut geen straf vinden om in dit prachtige pandje te wonen. Wat vinden jullie? zou jij hier kunnen wonen?

Ik ben stiekem wel een beetje verliefd geworden op dit piepkleine Lamhuisje in het bruisende centrum van Den bosch! En het leuke is dat de eigenaren het soms verhuren als B&B. Hoe leuk is dat!

Mini huis in de stad

Voor mij was dit huis wel een eyeopener. Ik dacht dat op een kleine oppervlakte wonen niets voor mij zou zijn!. Maar met zo veel slimme opbergruimte en een licht interieur zie ik mijzelf daar wel op de bank zitten met een goed boek. Of op de leuke kleine binnenplaats, maar dan wel als de zon weer lekker schijnt natuurlijk. Tot de volgende blog!

Klaas
Ook te volgen op: Koyaliving.nl
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Binnenkijken bij Jolanda

  Mijn naam is Jolanda, ik ben 44 jaar en woon samen met mijn man en onze kinderen in het Friese Damwoude. Ons huis is een 2 onder 1 kap ...

12 jul 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Kim

  Ik ben Kim, 39 jaar en moeder van 4 kinderen. Wij wonen nu ruim 3 jaar in dit nieuwgebouwde vrijstaande huis met een heerlijke tuin. In...

21 jun 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Jade

Hi, ik ben Jade  Ik ben 26 jaar & woon samen met mijn vriend & onze wit gestreepte kater Thieu in een oud herenhuis in Kalmtho...

26 mei 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Edith

  Ze maakt veel Reels in huis zodat iedereen een goed beeld krijgt van haar mooie interieur. Voor ons zocht ze flink wat inspirerende fot...

25 jan 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Marjan in h...

  Elk huis, interieur, is uniek. Door de bewoners krijgt elk huis een eigen sfeer. Soms komen we parels tegen waarin echt ziel en zalighe...

02 nov 2022 Lees verder
Binnenkijken bij Marloes

    Organische vormen, natuurtinten met stoer zwart als contrast. Woningen uit de jaren ’70 zijn vaak niet heel populair omdat ...

26 okt 2022 Lees verder