Milaan designweek 2015 - deel 3

Milaan designweek 2015

Tijdens mijn 3e en tevens laatste dag in Milaan heb ik  Ventura Lambrate bezocht. Er zijn presentaties van gevestigde namen, nieuwe (jonge) ontwerpers, design academies van over de hele wereld en kunstzinnige presentaties. Vele oude fabriekspanden worden gevuld met design waaronder veel dutch design! Het was een heerlijke zonnige dag om van pand naar pand te slenteren!

 

Milaan designweek 2015

Met deze bijzondere presentatie startte ik mijn dag! In een kelderruimte was een mooie interactieve installatie gemaakt. Er waren dikke grote snaren gespannen aan het einde van de ruimte, als je die bespeelde galmde er een mooi geluid door de ruimte. ‘Play the Strings’ is een interactief muziekinstrument gemaakt voor deze tentoonstellingsruimte. De installatie is een katalysator die directe menselijke inbreng vertaalt in een ruimtelijk universum van geluid en licht. Gemaakt in samenwerking met studenten van DIEM aan de Royal Academy of Music in Denemarken.

Milaan designweek 2015

 

William Thiemer van dezelfde academie heeft onderstaand stoere betonnen kruk ontworpen. De displays met de naam van de ontwerpers waren ook een prachtige ontwerp. Simpel en met een grote aantrekkingskracht door de weerspiegeling!

Milaan designweek 2015

Milaan designweek 2015

Deze twee jonge designers, Leonie Vlaar and Lois Stolwijk,  maken nieuwe designs van ‘spijkerbrij’. Hergebruik van oude spijkerbroeken en reststukken uit de grote confectie industrie. Ze hadden inzichtelijk gemaakt hoe het proces was van grondmateriaal tot uiteindelijk product, de vlinderstrop/broche.

 

Milaan designweek 2015

Mijn aandacht trok meteen naar deze bijzondere lamp van The Transnatural art&design Label ! Na meer informatie gekregen te hebben werd hij nog mooier! Je kan namelijk de kleur veranderen van de lamp. Waardoor je hem kan aanpassen aan je behoefte en bioritme. Geïnspireerd op onze natuurlijke lichtbron, de zon.

 

Milaan designweek 2015

Het mooie van Ventura Lambrate is dat je presentaties kan vinden in hele diverse ruimtes. Zoals deze ruimtes hierboven. Speciaal voor de design week zijn deze autogarages leeg geruimd om zich voor een week te laten vullen met design!

 

Milaan designweek 2015

MUL.TI.LA.TE.RAL is een tijdelijk gevormd collectief van Floor Nijdeken, Mark Sturkenboom and Visser&Meijwaard voor de design week. Ze hadden samen een mooie presentatie gemaakt! De broche Cést la vie vond ik een mooi design. (van 14 kt goldplated Dom Perignon Champagne cork wire cases.)

 

Milaan designweek 2015

Floor Nijdeken zat achter zijn bijzondere creatie te borduren en geanimeerd met de bezoekers te praten die aanschoven om ook mee te borduren. Met zijn design projecten is zijn plan om sociale relaties te herstellen. En mensen te activeren en te mobiliseren. 

 

Milaan designweek 2015

Handmadeindustrials had een mooie presentatie van de prachtige handgemaakte kunst vazen en lampen. De designers Rutger de Regt and Marlies van Putten waren er zelf aanwezig om uitleg te geven en het proces te laten zien. De buitenkant van de objecten hebben een mooie matte zachte afwerking.

 

Milaan designweek 2015

Wanschappen heeft een prachtige presentatie met mooie kleurcombinaties, gestyld en bedacht door het bureau IJMcolors, van de nieuwe collectie Viltplanten en Viltvazen! Mooie designs en prachtig gedetailleerd uitgewerkt in vilt! Studiodewinkel heeft ook de mooie wandobjecten in zwart vilt van wandschappen in de collectie. Zoals de leuke lightbulb  en feather (zie hieronder) check -> Studiodewinkel.nl

 

Milaan designweek 2015

Milaan designweek 2015

 

Er was genoeg  keuze om tussendoor lekker te genieten van het mooie weer en iets te drinken en te eten. Je vond binnen en buiten mooie gestyled plekjes waar je lekkere hapjes en drankjes kon nuttigen. Ik kon de salade met verse buffelmozzarella niet weerstaan ;-) Mmmmm.

Milaan designweek 2015

Milaan designweek 2015

Storytiles had naast hun presentatie in Zona Tortona ook nog groots uitgepakt bij Ventura Lambrate! Daar hadden ze in een bijzondere ruimte en echte ‘Jungle fever’ sfeer gecreëerd!  De prachtige nieuwe Storywoods hingen er ook. Zie ook-> Studiodewinkel.nl
En de Storytiles met elk hun eigen verhaaltje waren mooi gepresenteerd in kleine glazenboxjes. Blij dat Studiodewinkel ze  in de collectie heeft! check -> Studiodewinkel.nl

Milaan designweek 2015

Milaan designweek 2015

 

De academie uit Geneve had weer groots uitgepakt. De gevel van het pand begon al mooi ! En binnen was erg een prachtig ingerichte expo van designs speciaal voor dieren  en hun baasjes.

Milaan designweek 2015

Milaan designweek 2015

Op de rechter foto een mooi subtiel design waar ik meteen verliefd op was. Geheel met de handgemaakt van prachtig kristal. De Op-Vase van designer Bilge Nur saltik. Zij maakte deel uit van het jong designers collectief: Seekandform. Mooi hoe het geslepen glas de bloem nog mooier uit laat komen.

 

Milaan designweek 2015

Tijdens de hele design week zag je dat er veel waardering was voor handwerk & ambacht! Craftmanship zag je zeker terug in dit mooi vormgegeven ontwerp. De spiegel ‘Selfportrait’ van designers Ilaria Innocenti & Giorgio Laboratore. Kan aan de wand opgehangen worden of je zet de spiegel in een mooi vormgegeven schaal.

 

Milaan designweek 2015

Dit prachtige lichtobject is gemaakt van hout en koper. Design van Francoise Oostwegel. Mooi hoe het licht weerspiegeld via het koper. De lamp ‘Zuid’is geïnspireerd op de Limburgse traditionele houten huizen en de mijnwerkerslampen.

 

Milaan designweek 2015

De Design academy Eindhoven had dit jaar een presentatie van allerlei designs en onderzoeken over en naar poep ;).  Wat en hoe rondom het onstaan en verwerking van ons eigen lichaamsafval.

 

 Milaan designweek 2015

Ik vond de kunstwerken ‘Belly oh Belly’, die studente Yildau ter Beek heeft gemaakt, prachtig! Schilderijen van verschillende buiken!

 

Milaan designweek 2015

Op Ventura Lambrate en de gehele design week was Dutch design goed vertegenwoodigd!! Zelfs kon je hier heuse Nederlandse Frieten kopen ;-)  En... op de Italiaanse Living stond het Nederlandse design duo Studio Job op de cover!!

 

De designweek in Milaan is een fantastisch, grootst en imposant event. Ik heb met plezier verslag gedaan van deze 3 heerlijke dagen in Milaan. Ik hoop dat jullie het met net zoveel plezier hebben gelezen !!

Graag tot volgend jaar! Ciao...

Sandra de Bekker
studiodewinkel.nl

Studiodewinkel

Gastblogger
Ook te volgen op: ShowHome.nl
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Bezoek de Artfair in de herf...

  Kunst, is het een kwestie van smaak? Moet je er een kennersoog voor hebben, is het alleen voor mensen met geld of kan iedereen eigen in...

26 okt 2022 Lees verder
Duurzame woonbeurs – duurz...

We hebben het wel vaker over duurzaam wonen, hoe je slimmere keuzes kunt maken voor je huis én het milieu. Hoe je een comfortabel huis kun...

05 okt 2019 Lees verder
Creative Life: een beurs met...

Mensen die mij wat langer volgen weet ik dat ik graag op pad ga. Ik houd ervan om nieuwe plekken te ontdekken en haal er veel inspiratie vandaan....

09 apr 2019 Lees verder
Badderen op de VT wonen&desi...

Ik was vorige week op de VT wonen&design beurs en nu leek het mij leuk om de komende weken een aantal toppers hiervan uit te lichten. Ik star...

14 okt 2018 Lees verder
Trends

Nou ja, dat kon natuurlijk niet uitblijven; deze blog gaat een beetje over mijn bezoek aan de VT wonen & design beurs in de RAI in Amsterdam....

08 okt 2018 Lees verder
Dutch Design Week 2018

Het jaarlijkse event waar heel design (interieur) minnend Nederland (en ook van daarbuiten) zijn hart op kan halen. Een week vol inspiratie en, a...

17 sep 2018 Lees verder