Kun je wonen in een landelijke schuur?

Er waren tijden dat we de schuur achter het huis enkel gebruikten voor ons fietsen, het tuingereedschap, als opslag en voor het speelgoed van de kinderen. Oh, en voor de DIY-ers als klusschuur. Het formaat landelijke schuur waar het in dit artikel over gaat is groter dan dat eerstgenoemde schuurtje. Wie reed er nog nooit langs een prachtig landhuis of een mooie boerderij en zagen we onszelf ook gerust in de schuur die daarbij hoorde wonen? Een mooie houten schuur in landelijke stijl is niet alleen een lust voor het oog natuurlijk, de bewoners hebben er beslist een functie aan gegeven maar…..kún je er eigenlijk ook in wonen? Een vraag die gezien de huidige situatie op de woningmarkt misschien niet eens zo héél gek klinkt?

 

Kun je wonen in een landelijke schuur?

 

Landelijk wonen

De hooiberg, het materieel, de dieren, auto’s, in de meeste schuren die je onderweg op het platteland tegenkomen zullen waarschijnlijk vaak een voorspelbare functie hebben. Maar, een landelijke schuur is niet alleen een functionele toevoeging aan je eigendom, het is ook een stijlvolle aanvulling op je landgoed. Een statement van stijl en charme. Of je nu houdt van het rustieke leven op het platteland of simpelweg op zoek bent naar een praktische én esthetische aanvulling op je woning, een houten landelijke schuur biedt op veel vlakken en ook bij een tweekapper of rijtjeshuis absoluut meerwaarde. Wie landelijk woont kent de opbergmogelijkheden maar heeft er misschien ook wel een atelier in gehuisvest, of een eigen fitnessruimte? Er zijn nog wel een aantal voordelen te noemen van het hebben van ruimte voor een houten schuur. 

 

 • Door een mooi model landelijke schuur te kiezen kun je er diverse functies aan geven. Het zou ontzettend zonde zijn als je er alleen je tuinmeubels in op zou bergen. Maak er een sfeervolle buitenhuis van! Richt een gedeelte van je landelijke schuur in als tuinhuisje, compleet met zithoek en kachel. Zo ontstaat er meer woonruimte zonder dat je groter hoeft te gaan wonen zeg maar. Tegenwoordig blijven jongeren langer thuis wonen en dat vraagt vaak om een aanpassing voor iedereen in huis. Een schuur waarin een mooie functionele leefruimte is gemaakt kán een enorm aanwinst zijn.
 • Investeren in een mooie landelijke schuur is niet alleen investeren in je leefstijl maar ook zeker in de waarde van je vastgoed. Potentiële kopers worden aangetrokken tot unieke én goed onderhouden bijgebouwen en zien er al snel de voordelen van in. Wie weet kan die houten schuur in de toekomst omgebouwd worden tot een soort kangeroewoning? (Vraag vooraf je gemeente altijd voor de richtlijnen in jouw regio).
 • Meditatieruimte, bibliotheek, hobbyruime, gym, gameroom, mancave, feestruimte, workshopruimte, kantoor, het kan er allemaal in. Voor eigen gebruik én zakelijk gebruik! Geef jij workshops aan huis, yogalessen of richt je er je kantoor aan huis in, de charme die ene houten schuur met zich meebrengt draagt bij aan het ‘visitekaartje’ dat je deelt, de uitstraling van je onderneming.
 • Als je dan toch extra ruimte nodig hebt, het bouwen van een schuur overweegt, kies dan met respect voor het milieu voor hout en andere natuurlijke materialen. Vaak worden schuren van dit formaat in een landelijke omgeving gebouwd en zorgt de keuze van bouwmaterialen ook nog eens voor een mooie verbinding met de omgeving. Kies dus niet alleen voor visueel aantrekkelijk maar ook ethisch. Houd de ecologische voetafdruk van jouw woonomgeving zo klein mogelijk.

 

Een functionele ruimte, een waardevolle investering, ruimte voor nu en de toekomst, een stijlvolle toevoeging aan je woning die je in kunt richten naar eigen wens en behoeften. Voor wie na deze informatie nog extra inspiratie kan gebruiken, voor wie graag nog meer mogelijkheden leest voor het gebruik van een houten landelijke schuur op eigen grond, tips!

 

Kun je wonen in een landelijke schuur?

 

Kun je wonen in een landelijke schuur?

 

9 tips voor wat je met een landelijke schuur zou kunnen doen!

Ons hoofd loopt al over met ideetjes, wij zien de potentie en charme er beslist van in. Je kiest natuurlijk het formaat schuur dat bij jouw huis en ruimte past, dat spreekt voor zich. Onderstaand de tips voor als de schuur staat! Wat zou jíj ermee doen?

 

 

 • Opslagruimte – wat bewaar je zoal in de schuur? Alles overzichtelijk opgeborgen zonder dat het in je huis ruimte inneemt.
 • Werkplaats- ben jij een creatieveling, een DIY-er of zelfs officieel klusjesman/-vrouw? Transformeer je landelijke schuur tot een sfeervolle werkplaats! Zorg voor voldoende verlichting en een overzichtelijk opbergsysteem voor al je spullen.
 • Thuisbioscoop – nooit meer ruzie over de afstandsbediening. Geen geroezemoes als jij rustig naar tv of je favoriete serie wil kijken. Filmavondjes met vrienden of familie. Isoleer voldoende, zowel voor warmte als geluid. 
 • Fitnessruimte – als je buitenaf woont kan het soms een hele ‘opgave’ zijn om nog eens die hele weg naar de sportschool te moeten maken. In je eigen fitnessruimte kun je op elk moment van de dag terecht.
 • Gastenverblijf – familie ver weg? Vrienden die vaak een nachtje blijven slapen? Een thuiswonend kind dat eigenlijk wel een eigen plek kan gebruiken? Voorzie je houten schuur van een slaapkamer, badkamer en keukenblok en klaar is je woonruimte/gastenverblijf.
 • Kantoor aan huis – het nieuwe normaal zeg maar. Na de pandemie is thuiswerken vaker regel dan uitzondering. Werk vanuit huis in alle rust mét uitzicht. Richt je schuur in als comfortabele werkplek met voldoende opbergruimte en natuurlijk licht. 
 • Tuinieren – heb je een grote voorliefde voor tuinieren en heb zit je graag met je handen in de aarde? De schuur kan een prima plek zijn voor je planten om te overwinteren maar ook een plek waar je een eigen kweekruimte kunt inrichten. Planten verpotten, stekken, je tuingereedschap onderhouden én opbergen, het kan er allemaal.
 • Lees- & ontspanningsruimte – waar is het beter ontspannen dan in een landelijke omgeving? Richt de houten schuur in als rustige plek om te lezen, te mediteren of te ontspannen. Comfortabele stoelen, zachte verlichting, verwarming of open haard, je ziet het voor je? (Wij wel!)
 • Feestlocatie – gaan jouw ogen stralen als je een feestje kunt organiseren? Hou je ervan om themafeesten te geven? Wil je je ruimte inzetten om er geld mee te verdienen? Tover je schuur om tot feestlocatie. Verhuren als workshopplek kan natuurlijk ook.

 

Komen we weer terug bij onze eerste vraag: wat zou jíj met een mooie landelijke schuur doen?

 

 

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

BUDGETPROOF - je terras een ...

  We beloven niks, hebben het van horen zeggen, maar de zon lijkt éindelijk ons kleine kikkerlandje gevonden te hebben. Ze is onde...

23 jul 2024 Lees verder
Je tuinkamer sfeervol inrich...

    Een tuinkamer is om verschillende redenen een slimme investering. Het biedt niet alleen extra leefruimte, maar ook de kans om het...

17 jul 2024 Lees verder
Functioneel en stijlvol klap...

De klapstoelen zijn ideaal voor grote bijeenkomsten waar flexibiliteit nodig is. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en op te slaan wat ...

15 jul 2024 Lees verder
Ontspanning in de Tuin: De B...

Hangmatten zijn al eeuwenlang een symbool van ontspanning en comfort. Oorspronkelijk gebruikt door de inheemse volkeren van Zuid- en Midden-Ameri...

11 jul 2024 Lees verder
Je tuintafel op een sfeervol...

  Of je er nou alleen een kop koffie drinkt, tussen de middag je boterham eet of uren durende etentjes aan geeft, je tuintafel is een van...

28 mei 2024 Lees verder
Tuintrends 2024? Comfortabe...

Net als bij interieur zijn er ook trends voor je ‘exterieur’, je tuin. Door de jaren heen is de tuin steeds meer een volwaardig onder...

24 apr 2024 Lees verder