Kruiden in je keuken

Ze geuren niet alleen heerlijk in je tuin, je kunt ze ook nog eens gewoon gaan gebruiken. Nu kun je je kruiden oogsten om te drogen zodat je ze in de winter kunt gebruiken. Zo heb je er zomer én winter plezier van. Je kunt kruiden drogen in je oven maar waarom zou je tijd en energie verbruiken als je de bundeltjes ook gewoon op kunt hangen? Hang de bosjes ondersteboven in je keuken, het ruikt heerlijk én staat decoratief. Zorg dat de bosjes niet te strak gebonden zijn zodat er lucht bij kan maar zorg ook dat je de knoop/klem kunt aantrekken want door het indrogen zullen de bosjes slinken.

 

 

Kruiden drogen

Je merkt vanzelf wanneer je kruiden helemaal droog zijn, een kwestie van blijven voelen (ook binnenin). Als ze helemaal droog zijn kun je ze verpulveren en in leuke kruidenpotjes doen. Je kunt heel veel kruiden drogen, rozemarijn, tijm, maggikruid, laurier etc. zijn allemaal prima te drogen. Om ze te bewaren kiest je het liefst voor goed afsluitbare kruidenpotjes. Zo blijven je kruiden droog en de smaak optimaal. Twee keer leuks in je keuken want er zijn heel veel leuke (glazen) kruidenpotjes te koop die best buiten je keukenkastjes bewaard mogen worden. Natuurlijk is het ook leuk als je je keukenla opent en je ziet allemaal dezelfde kleurig gevulde potjes staan/liggen.