Kan je interieur een boost gebruiken? Zo krijgt je woonkamer door slechts een paar designmeubelen een compleet nieuwe look zonder dat je alles hoeft te vervangen.

Zodra de herfst begint begint het bij veel mensen te kriebelen, het ‘woonseizoen’ is begonnen en we kijken nog eens goed naar ons eigen interieur. Willen we een trend in ons bestaande interieur doorvoeren, zijn er meubels aan vervanging toe, hoe kunnen we ons interieur een sfeervolle boost geven zonder dat we meteen alles wat we hebben moeten vervangen? Ongeacht welke stijl je nú hebt, het toevoegen van items uit een andere woonstijl is altijd een leuk idee. Door twee woonstijlen met elkaar te combineren ontstaat er een spannend en origineel eclectisch geheel. Hoe je door het toevoegen van slechts een paar designmeubelen een complete nieuwe look krijgt lees je hieronder.

 

Kan je interieur een boost gebruiken? Zo krijgt je woonkamer door slechts een paar designmeubelen een compleet nieuwe look zonder dat je alles hoeft te vervangen.

Kan je interieur een boost gebruiken? Zo krijgt je woonkamer door slechts een paar designmeubelen een compleet nieuwe look zonder dat je alles hoeft te vervangen. 

Kan je interieur een boost gebruiken? Zo krijgt je woonkamer door slechts een paar designmeubelen een compleet nieuwe look zonder dat je alles hoeft te vervangen.

 

 

Combineren met design

Persoonlijke smaak, functionaliteit, looks, in elke woonstijl kan een design items enorm veel verschil maken als je slimme keuzes maakt. Een goede balans zorgt voor een verrassend effect.

 

Mix design met huidige meubels
Veel mensen vinden dat spannend, iets kiezen volgens de ‘regels’ in een andere woonstijl hoort. Designmeubelen zijn echt perfect te mixen & matchen met je huidige meubels. Heb je bijvoorbeeld een mooie oude houten eettafel dan kan het verrassend mooi zijn om daar bijvoorbeeld Kare design stoelen omheen te zetten voor een spannend contrast.

Zoek je eenheid?
 Wie durft kiest een opvallende kleur, wie het wat subtieler aan wil pakken en streeft naar bijna naadloze eenheid, doet er verstandig aan een neutralere kleur te kiezen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuw meubel voor onder je tv dan moet je er rekening mee houden dat het meubel echt wel in het oog springt. Wil je voor rust een eenheid zorgen dan kan een van de houten Kare design tv-meubels een prachtige toevoeging zijn. Durf jij een statement te maken, dan is misschien een bronskleurig exemplaar met draaipoot wat voor je? Kies jij voor kleur die matcht met de muur erachter zal het meubel minder opvallen dan wanneer je voor een contrast kiest met de muur. Niks is fout, alles kan.

Form follows function….en comfort!
 Een design item dat mooi is van model maar zeer onpraktisch is lijkt ons géén goede keuze. Ook designmeubels zijn bedoeld om te gebruiken dus blijf aandacht besteden aan comfort en gebruiksgemak. Laat je niet verleiden door enkel de looks. Liefde op het eerste gezicht is mooi meegenomen maar als die stoel of bank bijvoorbeeld helemaal niet lekker zit, dan is de liefde al snel over!

Kies verschillende materialen.
 Mix & match diverse materialen en texturen. Een interieur met alleen maar kunststof meubels voelt al snel kil en saai. Een interieur met enkel houten meubels kan enorm ‘log’ en vol lijken. Een houten tafel, kunststof stoelen, een metalen salontafel op een wollig tapijt, dat soort combinaties doen het altijd goed en laat elk meubel beter tot z’n recht komen.

Trends zijn leuk, maar gaan ook weer.
Trends volgen elkaar op, zowel in fashion als interieur. Het is zeker leuk om de trends als inspiratie te gebruiken, maar dan wel alleen als het bij je smaak en wensen past. Je persoonlijke smaak bepaalt wat ‘in’ is voor jouw huis.

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Zoek jij een origineel inter...

Heb jij dat ook? Als je een cadeau voor iemand moet kopen, probeer je dan ook vooraf al een beetje te bepalen in welke richting je moet denken? H...

28 nov 2023 Lees verder
Laminaat en PVC Vloeren: een...

  In het hart van Friesland, waar de schoonheid van de natuur en de rijke cultuur samenkomen, hebben Friezen een speciale voorliefde ontwik...

26 okt 2023 Lees verder
Een betonlook PVC vloer in h...

Als je een strakke en mooie basis voor je huis wilt, is een PVC betonlook vloer een geweldige optie om te overwegen. Veel mensen verlangen naar h...

31 aug 2023 Lees verder
Zo maak jij jouw woonkamer g...

De woonkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte in een woning. Het is dé plek om te ontspannen samen met je vrienden en familie. Maa...

08 aug 2023 Lees verder
De kracht van zwarte stalen ...

Zwarte stalen deuren zijn een onweerstaanbare trend in moderne interieurdesigns. Ze bieden een perfecte combinatie van functionaliteit en estheti...

12 jul 2023 Lees verder
Hoe PVC vloeren plastic een ...

De plasticvervuiling in onze oceanen is een urgent probleem dat wereldwijd aandacht verdient. Elk jaar belandt er miljoenen tonnen plastic afval ...

06 jul 2023 Lees verder