Je huis verduurzamen - 5 redenen waarom kunststof kozijnen een must zijn

Logisch, er is veel onrust in ‘energieland’ en het gaat over bijna niets anders meer dan het verduurzamen van je woning. Zo zijn de plannen om vanaf 2026 cv-ketels te laten vervangen door warmtepompen en krijg jij misschien ook wel gemiddeld 3 keer in de week een mailtje van een aanbieder van zonnepanelen. Natuurlijk is verduurzamen belangrijk en ja, we willen allemaal die energierekening zo veel als mogelijk drukken maar alles tegelijk gaat gewoon niet. Althans, bij de meeste huishoudens niet. Een van de eerste stappen die je kunt zetten op weg naar een duurzame woning is het laten plaatsen van kunststof kozijnen en we vertellen je er hieronder álles over, mét 5 redenen waarom deze aanpassing een must is.

 

Je huis verduurzamen – 5 redenen waarom kunststof kozijnen een must zijn.

 

Waar moet je op letten als je kunststof kozijnen gaat kopen?

Als je van plan bent om al je ramen te laten vervangen lees dan nog heel even mee, we hebben tips, feitjes en een aantal dingen waar je misschien nog niét aan gedacht hebt. Daarna kun je met een goed gevoel kunststof kozijnen bestellen en er zeker van zijn dat je een grote stap hebt gemaakt, ook om het verkrijgen van een beter energielabel bijvoorbeeld. Waar te beginnen als je op zoek gaat naar de beste kunststof kozijnen?

 

  • Doe je onderzoek, lees en vergelijk informatie over de verschillende kwaliteiten en merken.
  • Kwaliteit is een keuze! Er zijn ontzettend veel aanbieders van kunststof kozijnen te vinden, veel merken en types kunststof ook. Wat je wil is kwaliteit voor jaren en daar mag je hoge verwachtingen van hebben. Voorkom eventueel gedoe, goede kwaliteit kunststof kozijnen zijn een absolute aanwinst voor de looks van je woning maar zeker ook de waarde ervan. Goedkoop ogende kozijnen, inferieure kwaliteit, daar wíl je niet in investeren. Vraag om garanties en kijk of het bedrijf waarmee je in zee zou willen gaan de juiste certificering heeft.
  • Nodig zeker een erkend installateur bij je thuis uit. Vraag advies, laat je uitleggen hoe de kwaliteit gegarandeerd is, vraag hulp bij het kiezen van de juiste kleur etc. Niet iedere woning wordt bijvoorbeeld mooier van die zwarte kozijnen die nu zo trendy zijn.

 

Voordelen van kunststof kozijnen, bekend en wat minder bekend

Kunststof kozijnen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dát is natuurlijk niet zonder reden. Het feit dat ze enorm onderhoudsarm zijn speelt zeker mee. Ze bieden nog meer voordelen ten opzichte van traditionele houten kozijnen én zijn ook nog eens modern en trendy. Waarom zou je het níet doen? We sommen de voordelen voor je, bekende en misschien wel wat minder bekende zodat je een compleet beeld hebt en met een gerust hart je spaargeld* kunt investeren. 

  • Duurzaamheid: kunststof kozijnen zijn zeer duurzaam. Ze gaan veel langer mee dan houten kozijnen en ze hebben weinig onderhoud nodig. Dát betekent minder geld en tijd om ze mooi en in goede staat te behouden.
  • Maatwerk: zowel qua afmetingen natuurlijk maar zeker ook als het gaat om kleur en afwerking. Kunststof kozijnen met een strakke uitstraling, kunststof kozijnen voor een klassiekere woning, kunststof kozijnen die eruitzien als houten kozijnen, in veel verschillende kleuren. Maak je huis duurzamer, meer waard én mooier!
  • Isolatiewaarde: je gaat minder energie nodig hebben om je huis te verwarmen want kunststof kozijnen isoleren bijzonder goed. Ook geluidsoverlast wordt tot een minimum beperkt, handig als je in de stad of drukke buurt woont.
  • Recyclen: op termijn, lees járen en jaren, kunnen je kunststof kozijnen volledig gerecycled worden. Dat betekent dat de materialen opnieuw gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld de productie van nieuwe kozijnen of andere kunststofproducten.
  • Veiligheid: kunststof kozijnen zijn inbraakwerend. Zeker als je ze laat uitvoeren met veiligheidsglas en meerpuntsluitingen. Bij veel leveranciers behoren dit soort dingen tot hun standaard. Dat wil je, je veiligheid vergroten waar mogelijk. Lees hier nog eens alles over inbraakpreventie.
  • Waardevermeerdering: duurzaamheid en weinig onderhoud, daar heeft een potentiële koper altijd meer geld voor over, het vooruitzicht op een lagere energierekening ook. Je kunt dus met je nieuwe kunststof kozijnen de waarde van je huis verhogen.
  • Voor elke ruimte: kunststof kozijnen zijn geschikt voor vochtige ruimtes, ze zijn bestand tegen vocht van de badkamer of keuken en dus geschikt voor elke ruimte in huis. Geen werkend hout en schade door condens/schimmel. Perfecte aanvulling op je duurzame badkamer bijvoorbeeld.

 

* vraag altijd bij de Gemeente waar je woont of er nog bepaalde subsidies/tegemoetkomingen zijn waar je gebruik van kunt maken óf regelingen waarbij je je spaargeld níet hoeft aan te spreken. Meestal weet de leverancier hier ook meer over te vertellen.

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

De juiste deurmat kiezen: ad...

Een deurmat is een onmisbaar element bij elke entree, essentieel voor het reinigen van de schoenzolen en het behouden van schone vloeren in het h...

21 mei 2024 Lees verder
Dit zijn de leukste decorstu...

Soms wil het maar niet lukken: het wordt maar niet gezellig in huis. Het is te kaal, te kil en gewoon niet comfortabel. Het geheim: je mist een p...

08 apr 2024 Lees verder
Welke vloer past perfect in ...

Als je al in je huis woont lijkt het leggen van een nieuwe vloer een hele uitdaging, al je spullen moeten aan de kant. Als je nog niet woont in j...

27 mrt 2024 Lees verder
Net een huis gekocht? Deze w...

Het is in Nederland niet eenvoudig om een huis te kopen, zeker niet wanneer je een starter bent. Je moet ten eerste zorgen dat je een goede hypot...

29 dec 2023 Lees verder
Waarom elke thuiswerkplek el...

Thuiswerken is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en met de recente ontwikkelingen in de wereld is het een blijvende realiteit gewor...

28 nov 2023 Lees verder
Is jouw cv-ketel goed onderh...

Nu de winter weer voor de deur staat, zul je meer gebruik gaan maken van je cv-ketel. Het is daarom van groot belang dat deze in goede staat is &...

20 nov 2023 Lees verder