Je huis lekker fris! Schoonmaaktips die luchtjes doen verdwijnen en toffe geurkaarsen

En dan ineens is er de zon! Na een grijze en natte periode hebben we even aan de lente mogen ruiken en wat was dat fijn! We krijgen allemaal meer energie en het kriebelt om in huis wat dingen te veranderen. Alle veranderingen beginnen natuurlijk met schoonmaken of, als je gaat klussen en niet alleen schuiven met de meubels, je eindigt met schoonmaken voordat je alles weer op zijn plek zet. Een hele vroege voorjaarspoets zeg maar, een lekker fris huis waar het ook heerlijk ruikt. Met de volgende schoonmaaktips verdwijnen luchtjes als sneeuw voor de zon (leuke woordspeling) en voelt je huis lentefris aan!

 

Stank in huis

Of iets lekker ruikt is natuurlijk persoonlijk, een kwestie van smaak zeg maar. Of iets écht stinkt, daar zijn we het al snel over eens. Muf en dompig of ronduit smerig, dát zijn geurtjes die niemand in huis wil. Een interieur kan nog zo tof zijn, stank in huis verpest álles! Een raam open op z’n tijd wil helpen maar meestal maar tijdelijk als het écht stinkt. Een toffe geurkaars werkt ook maar heel kort. Pak de oorzaak aan, niet alleen het gevolg. Dag stank in huis, voor eens en voor altijd niks dan frisheid in huis.

 • Een paar druppels essentiële olie op de binnenkant van je toiletrol en je toiletruimte of badkamer ruikt altijd lekker
 • Heb je een afvalbakje in je gootsteenkastje? Leg een droogtrommeldoekje op de bodem om vieze luchtjes tegen te gaan. Heb je geen droogtrommel en dus geen doekjes? Een koffiefilter met wat waspoeder erin heeft hetzelfde effect.
 • Over koffiefilters gesproken, een koffiefilter met gemalen koffie in de deur van je koelkast absorbeert nare koelkastluchtjes.
 • Theezakjes (droog) met bijvoorbeeld kruidenthee, absorberen nare en muffe luchtjes in je keukenkastjes. Zeep kan natuurlijk tussen je handdoeken gelegd worden maar zeep leg je liever niet bij je levensmiddelen in de kast.
 • Heeft je puber zijn/haar zweetschoenen open en bloot laten staan? Schuif ook daar droge theezakjes in voor een nachtje.
 • Een stinkende magnetron kun je ook zonder chemische rommel reinigen. Een schaaltje water met daarin stukken citroen laat je in de magnetron even koken en stomen. Haal het schaaltje eruit en veeg meteen de binnenkant schoon.
 • Durf je rokende gasten niet buiten te zetten en loop je dus na hun bezoek tegen een nare rooklucht aan? Zet ’s nachts een schaaltje keukenazijn neer, dat neutraliseert de geur. De volgende morgen het raam open en je huis ruikt weer fris.

 

Een snelle opfrisbeurt?

Als je nu even geen tijd hebt voor een grote schoonmaak kun je toch met een paar handelingen je huis een snelle opfrisbeurt geven. Maak optimaal gebruik van de mooie dagen die er tussendoor altijd wel zijn, daarna kun je er weer een tijdje tegen. Even lekker luchten en kloppen voor een fris gevoel in huis.

 • Draai je matras om en laat, als het even kan, de hele dag je bed open en zonder beddengoed liggen. Zet het raam wijd open en laat alles góed luchten voordat je je bed weer opdekt.
 • Al je dekens, plaids en vachtjes hang je buiten. Laat ze hangen zo langs als het kan en klop ze lekker uit voordat je weer naar binnen haalt. Als een deken niet smerig is hoef je ‘m niet persé te wassen, even lekker in de buitenlucht doet een hoop.
 • Losse vloerkleedjes flink uitkloppen en indien nodig even wassen.
 • Had je nog geen planten in je slaapkamer of badkamer? Haal er dan een aantal in huis. Planten helpen je niet alleen de lucht te zuiveren, het stáát ook nog eens heel vrolijk. Het voelt meteen als voorjaar met wat frisgroene planten in huis.
 • Als je hulp hebt, haal dan je vitrage en overgordijnen af en klop ze buiten uit. Wassen is ook hier niet altijd nodig om op te frissen.

 

Geurkaarsen voor de sfeer

Ze lossen je stankproblemen niet op, de geur maskeert misschien voor even de onaangename luchtjes maar het probleem gaat daarmee niet weg. Als je je huis weer lekker op orde hebt is een geurkaars wel heel fijn als soort van kers op de taart. Geurkaarsen gebruik je voor extra sfeer, zowel door het kaarslicht als door het aangename geurtje.

Er zijn natuurlijk massa’s merken die geurkaarsen verkopen en in elke prijsklasse is er wel wat leuk te koop. Het is een kwestie van smaak, je zult zelf even moeten gaan ruiken welke bij je past maar, we hebben er tot slot nog een aantal toffe geurkaarsen voor je gevonden.

 

Je huis lekker fris   Je huis lekker fris

Je huis lekker fris   Je huis lekker fris

Je huis lekker fris   Je huis lekker fris

Je huis lekker fris   Je huis lekker fris

Je huis lekker fris   Je huis lekker fris

 

Bronnen
 1. Houseofproducts.nl
 2. Greenlifestylestore.nl
 3. Made.com
 4. Debijenkorf.nl
 5. Brandtkaarsen.nl
 6. Maisonsdumonde.com
 7. Wijmakenlocht.nl
 8. Droomkado.nl
 9. Jetathome.nl
 10. Myflame.nl
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Met deze zonwering voeg je m...

  Als het gaat om het toevoegen van sfeer aan je woning, kan zonwering een grote rol spelen. Markiezen zijn een traditionele vorm van zon...

18 apr 2024 Lees verder
Moederdagtips! Voor moeders ...

Jouw moeder is een ‘one in a million’ vrouw. Natuurlijk koop je al wat leuks als ze jarig is maar met Moederdag kom je ook graag met ...

17 apr 2024 Lees verder
De leukste tulpenvazen en ti...

Al vanaf december zagen we ze voorzichtig weer verschijnen in de emmers bij de bloemist. Op dit moment is het een explosie van kleuren en soorten...

16 apr 2024 Lees verder
Leven en lekker & gezond sla...

Met deze planten in je slaapkamer slaap jij als een roosje. Wist jij dat dit de béste plant voor je slaapkamer is?     Er z...

17 mrt 2024 Lees verder
Zoek jij een ideale oplossin...

De zon. Warmte, licht, gezelligheid, positiviteit, leven, groei & bloei... geen zicht op je televisie, verkleurde kussens op je bank, te warm...

29 nov 2023 Lees verder
5 tips om de leukste herinne...

Tastbare herinneringen zijn de leukste manier om terug te kijken op je leven. Ze bevatten emotionele waarde op een speciale manier. Als je je her...

20 nov 2023 Lees verder