Hoe overleef je zonder keuken?

Oké, de titel is een beetje overdreven. We hebben officieel nog een halve keuken, met 2x40cm aanrechtblad, een mini vaatwasser, een dubbele wasbak en vier gaspitten (waarvan er eentje redelijk goed werkt, de rest zit onder de stuuk). Niet te vergeten onze koelkast die op de gang staat met onze combi-magentron uit 1999. Vooral die laatste is een echte lifesaver! Benieuwd hoe wij overleven in een halve keuken? Ik vertel je hoe het ons tot nu toe redelijk goed af gaat.

 

Eén keukenkastje vol

De belangrijkste spullen, zoals wat bestek, sla couvert, de messenset, een vergiet, de keukenweegscgaal, glazen, mokken, kommetjes en borden, staan op elkaar gestapeld in één keukenkastje. De rest van onze keukeninventaris staat verspreid door het hele huis. In de woonkamer de dingen die we regelmatig nodig hebben (zoals pannen en wat voorraad eten) en de rest staat boven. Verder hebben we twee lege dozen en kratjes met ontbijtspullen en dingen die we veel gebruiken, zoals fruit, peper en zout, olijfolie en Jarno's favoriete schenkstroop. Niet dat we nu nog uitgebreid pannenkoeken bakken in onze vierkante meter keuken, die pannenkoeken of poffertjes kopen we tegenwoordig kant-en-klaar. Je went eraan...

 

Hoe overleef je zonder keuken?

Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk buiten de deur te eten. We hebben een paar hele lieve vrienden waar we af en toe mogen aanschuiven. Als jullie dit lezen: super bedankt! We gaan het goedmaken als onze keuken klaar is! De laatste drie verjaardagen waar we naartoe gingen waren trouwens inclusief avondeten, ideaal!
In het begin aten we regelmatig wat in de stad of haalden we pizza of patat. Maar de laatste tijd koken we nu steeds meer gewoon thuis. Nouja, koken...We trekken onze kluskleren aan na een dag werken, flansen snel een maaltijd in elkaar en gaan vol goede moed verder. Het meest lastige is dat ik een halve speurtocht door het huis moet houden om alle benodigdheden te verzamelen. Maar na een poosje weet je welke producten en spullen je vaak gebruikt en krijgen die gewoon een eigen doosje!

Wat echt superhandig is, is onze Airfryer. Het kan gemakkelijk op het aanrecht staan en het is snel schoon te maken na afloop. Zo kunnen we gemakkelijk en snel een redelijk gezonde en lekkere maaltijd op tafel zetten. Aardappeltjes, gegrilde groenten, een groenteburger of stukje vis. Maar ook ovenfriet en poffertjes zijn snel klaar.

 

 

Zie je Jarno's armen? Dat was na het voorstrijken van de muur, zodat er gestuukt kon worden. Oscar liep in het begin vrolijk rond, maar later hebben we hem even opgesloten in de gang, achter de ladder. Hij had alemaal witte korreltjes in z'n vacht, oeps!

 

 

Ook gebruiken we bijna dagelijks de oude combi-oven. We maken veel eenpansgerechten of dingen die in de oven kunnen. Laatst heb ik drie grote porties lasagne gemaakt; eentje aten we op en de rest zit in de vriezer. Pastasalades zijn ook favoriet! En gewoon een lekker belegd broodje (eventueel uit de oven) en soep uit zak doen het ook goed.

 

 

Het goede nieuws? De stukadoor is klaar! Weer iets wat afgevinkt kan worden :)

 

 

Ohja... kant-en-klare maaltijdsalades eten we ook erg vaak ;)

Corine van Tilburg
Ook te volgen op: huis11.nl