Hoe kies je een nieuwe kleur voor in huis?

Je hebt zin in iets nieuws in huis en komt tot de conclusie dat je eigenlijk wel een nieuwe kleur op je muur wilt. Nou hebben we je laatst al de kleurentrends voor 2018 laten zien maar we snappen best dat je niet even zomaar een nieuwe kleur kiest voor je muur. Het echter wel belangrijk dat je de juiste kleur kiest voor een bepaalde ruimte of plek want door het verschil van lichtinval kan een kleur overal anders lijken….moet je weer opnieuw beginnen. Hoe kies je dan een nieuwe kleur voor in je huis? Hoe kom je toch van die eeuwige twijfel af? Om te beginnen kun je de Flexa Visualizer App installeren. Dat is een gratis app en die helpt je heel eenvoudig om de kleur die je op papier hebt gekozen visueel te maken zodat je een goed idee krijgt hoe die kleur het bij jou thuis doet.

 

Hoe kies je een nieuwe kleur voor in huis

 

Kleur is emotie

Dat kleur een kwestie van smaak is, dat verbaast je natuurlijk niet. Wat de een mooi vindt, moet de ander niet aan dénken! Kleur is ook emotie want kleuren kunnen diverse uitwerkingen hebben op de gemoedtoestand van de mens. Handig om even te weten, voordat je ermee aan de slag gaat. Heb je een hele muur gekleurd, wil het na een aantal weken nog niet wennen….moet je weer opnieuw beginnen. Als je de Flexa Visualizer App hebt gebruikt en die je twijfel voor een groot deel heeft weggenomen….maar nog niet helemaal…dan kun je altijd een stukje muur of een groot stuk papier in de kleur van jouw voorkeur verven met de Flexa Kleurtester. Geen geknoei maar gewoon snel met dat handige rollertje de gekozen kleur aanbrengen. Misschien leek de kleur Heart Woord je wel hartstikke leuk en heb je ook al veel mooie resultaten om je heen gezien, het kan bij jou thuis heel anders uitpakken. Zoals gezegd speelt lichtinval een grote rol maar zeker ook de afmetingen van de ruimte én de meubels die je hebt staan. Het is dus aan te raden om even op zeker te gaan de kleur te testen. Op een plaatje is het altijd anders dan in het echt. Je kunt dan ook meteen zien of het sfeertje dat er ontstaat je aanstaat.

 

Hoe kies je een nieuwe kleur voor in huis

 

Creatief met kleur

Wat ga je doen met je kleur? Waarom heb je deze kleur gekozen? Wil je een relatief kleine ruimte wat groter laten lijken? Of een lage ruimte hoger? Wil je het gevoel van een nisje creëren? Als je creatief met kleur omgaat zijn er heel veel mogelijkheden om dingen optisch te veranderen zonder al te veel moeite.

Een lage ruimte lijkt hoger met een plafond in een lichte kleur. Een hoge ruimte lijkt dus lager met een plafond in een donkere kleur. Een kleine ruimte lijkt groter als muur en plafond naadloos in elkaar over lijken te lopen, dus dezelfde lichte kleur hebben. Verticale strepen hebben ook een ‘verhogend’ effect. Een smalle ruimte oogt breder als je de twee kortste muren een donkerdere kleur geeft.

 

In het kort?

Wit reflecteert ligt en laat je kamer ruimer lijken.
Grijs kan met bijna alle andere kleuren gecombineerd worden. Let bij het combineren met een andere kleur wel op welke grijstint je neemt. Warm grijs bevat een vleugje paars of bruin en koel grijs een beetje blauw.
Zwart is erg populair maar meteen ook wel een lastige kleur. De kleur absorbeert licht en laat je ruimte dus kleiner lijken. Daar tegenover staat wel dat zwart voor een flinke dosis elegantie en stijl zorgt. Krijg je veel licht binnen dan is zwart (of heel donkergrijs) zeker het overwegen waard) Het kan voor net dat beetje meer karakter zorgen.
Blauw is een koele kleur en komt prima tot zijn recht in een kamer op het zuiden, het warme daglicht zorgt voor een mooi contrast. Dan heb je blauw en blauw. Probeer met de Flexa Kleurtester uit welke tint blauw je het meeste aanspreekt.
Groen brengt de natuur in huis, groen is de kleur van leven en zorgt meteen voor rust. Ook weer afhankelijk van de tint groen kan hij zowel voor kalmte zorgen als voor energie en vrolijkheid.
Geel wordt door therapeuten geadviseerd aan mensen met een depressie, geel brengt de zon in huis. Geel oogt vriendelijk en warm (afhankelijk van de tint) maar kan ook erg ‘in your face’ zijn. Okergeel is dan een goed alternatief met dezelfde positieve effecten.

 

Hoe kies je een nieuwe kleur voor in huis

 

Verf kopen

Ben je eruit? Weet je welke kleur het moet worden? Dan kun je je verf kopen. Voor het beste resultaat investeer in je een kwalitatief goede verf, het is het echt waard…dat zul je zien! Een prachtig mat effect krijg je met Pure by Flexa ColorLab extra mat muurverf. Deze verf koop je bij de verfspeciaalzaak en is heel prettig in gebruik. Begin en maak je klus af. Pas als alles droog is kun je het resultaat goed zien. Schrik niet nadat je de eerste streek op de muur hebt gezet, dat kan altijd wat heftig lijken. De dag erna zul je zien dat het helemaal goed gekomen is. De verf is droog, jij staat er niet zo dicht meer bij en je ziet geen contrast meer met wat er eerder op je muur zat want de muur is namelijk helemaal klaar.

Als je nou een paar dagen investeert in het goed uitzoeken van de kleur kun je al snel aan de slag en voor je het weet ziet alles er helemaal fris en nieuw uit. Op naar de lente!

Succes!

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Houten wanden zijn hot - ins...

Hoe dat zo gaat met trends! Er waren tijden dat we bijvoorbeeld bij de bezichtiging van een huis de houten wanden als eerste op de slooplijst zou...

18 okt 2023 Lees verder
4 Leuke Manieren om Fotobeha...

Fotobehang is een geweldige manier om een ruimte in huis op te fleuren en persoonlijkheid toe te voegen aan je interieur. Met de vele ontwerpen e...

05 okt 2023 Lees verder
Tips voor het ophangen van j...

‘Bingewatchen’, een woord waar we zo’n 2 jaar geleden nog nooit van hadden gehoord. Inmiddels is dát wel anders en is he...

08 jan 2023 Lees verder
One of a kind wall art - zo ...

Veel mensen vinden het best wel lastig om iets leuks voor hun muur uit te kiezen. Niet gek hoor, het aanbod is overweldigend groot. Als je iets a...

31 okt 2022 Lees verder
Voordelen van een glazen deu...

Heb jij het gevoel dat jouw woonkamer nog niet helemaal compleet is? Of dat je nog de puntjes op de i moet zetten? Een glazen deur kan dé ...

19 apr 2022 Lees verder
Tips voor een sfeervolle voo...

Iedereen wil een gezellig voortuin en een mooie voordeur, die dingen geven je huis namelijk nog meer sfeer. We zetten toffe bloempotten neer vol ...

22 mrt 2022 Lees verder