Gezond wonen, hoe comfortabel zit jij? Waar moet je op letten als je een nieuwe relaxstoel gaat kopen?

Zitten, we doen het allemaal. Even lekker zitten na een werkdag, zelfs óp je werk zit je bijna de hele dag als je op kantoor werkt. (Tenzij je baas het begrepen heeft en je een zit/sta bureau toebedeelde op je werkplek) en als je je favoriete Netflix serie kijkt zit je waarschijnlijk op je bank. Te veel zitten is niet goed voor ons, we moeten in beweging blijven/komen. Verkéérd zitten kan ook voor lichamelijke klachten zorgen. Een doorgezakte bank, een zithouding die meer op ‘hangen’ lijkt, met opgetrokken schouders op je bureaustoel of constant voorovergebogen aan tafel, het draagt niet bij aan je gezondheid en kan voor vervelende rugklachten zorgen. Wie gezond wil blijven, vitaal en goed bewegelijk, zorgt voor een goede zithouding, ook….of misschien wel juist…thuis! Comfortabel zitten is niet persé in de populaire loungehouding, opgerold op je bank, met je benen onder je op de stoel. Comfortabel zitten is een gezonde zithouding die je lichaam ondersteunt, die je lichaam rust geeft en de kans om te herstellen van bijvoorbeeld een flinke inspanning. Bewegen én verantwoord zitten zijn een must voor iedereen, welke leeftijd ook en gezond wonen vraagt om onder andere de juiste meubels. Een relaxstoel, verstelbare rugleuningen, kussens, we geven je tips voor als je een nieuwe relaxstoel gaat kopen of op een andere manier je zithouding wil verbeteren.

 

 Gezond wonen, hoe comfortabel zit jij? Waar moet je op letten als je een nieuwe relaxstoel gaat kopen?

Gezond wonen, hoe comfortabel zit jij? Waar moet je op letten als je een nieuwe relaxstoel gaat kopen?

 

Relaxstoel als loungemeubel 

Comfortabel en gezond zitten is van essentieel belang voor ons welzijn, we zijn veel binnenshuis en brengen die tijd vaak zittend door. Hoe je toch comfortabel en gezond kunt zitten? We hebben wat tips op een rijtje gezet en dagen je uit eens naar een relaxstoel te overwegen als loungemeubel voor je interieur. Jij denkt misschien dat een relaxfauteuil alleen voor de seniore medemens is? Je kunt er bijna niét verder naast zitten! Ze zijn misschien de groep mensen die deze stoelen vaak kopen maar als je kijkt naar de modellen en uitvoeringen dan misstaat zo’n mooie (design) relaxstoel in geen enkel interieur. Misschien moet je wennen aan het idee? Denk er rustig over na, ga er eens ergens in zitten en laat je informeren. Ondertussen neem je nog even onderstaand lijstje met tips door. Tips om beter en verantwoord te kunnen zitten.

 

  • Op kantoor mag je van je werkgever een ergonomische bureaustoel verwachten. Sterker nog, ook als je thuis werkt voor je baas valt er te spreken over een bijdrage voor een goede stoel. Vraag ernaar.
  • Een goede bank kies je niet alleen voor zijn uiterlijk. Een goede bank moet ook voldoende ondersteuning bieden op de juiste plekken. Tegenwoordig zijn er banken met verstelbare rugleuningen en zelf kun je zorgen voor goede lendenkussens om je onderrug eventueel extra te ondersteunen.
  • Zit-sta bureaus zorgen ervoor dat je ook staande je (kantoor)werk kunt uitvoeren. Wissel zitten en staan door de dag regelmatig af voor een goede bloedsomloop en het voorkomen van rugklachten.
  • Duurzame, natuurlijke materialen. Ademende stoffen om irritatie en zweten te voorkomen. Natuurlijke materialen zorgen voor meer zitcomfort.
  • Relaxfauteuils, we zijn er toch weer even bij terug. Heb je die tip al kort overwogen? Heb je al even rondgekeken in je woonkamer waar zo’n relaxstoel zou kunnen staan en welke kleur en welk model je dan zou kiezen? Je kunt kiezen voor een stoel die helemaal bij jóu past. Kleur, model, verstelbare functies, kantelmechanismes, voetenbankjes. Optimaal zitcomfort voor optimale ontspanning én een gezond(er) lichaam. Voorkom stijfheid, rugklachten, ongemakken in gewrichten door zuinig te zijn op jezelf en te kiezen voor een zitmeubel dat jouw zitgedrag positief dient én je interieur mooier maakt.

 

Gezond wonen, hoe comfortabel zit jij? Waar moet je op letten als je een nieuwe relaxstoel gaat kopen?

 

Hoe kies je een goede relaxstoel?

Nou, doordacht! Dat in elk geval. Je kunt vooraf een brochure aanvragen om al meer informatie te lezen, modellen te vergelijken en al een aantal favoriete uitvoeringen aan te kruisen. Een goede leverancier komt bij je thuis, eventueel met een aantal stoelen, om je álles te vertellen en alle maten op te meten. Ieder lichaam is anders en dus moet elke stoel eigenlijk als een goede jas passen. Samen met een zitconsulent stel je dé perfecte stoel voor jou samen. Heb je gekozen, is je stoel geproduceerd en inmiddels bij je thuis geleverd? Een proeftijd om écht goed te kunnen ervaren hoe je nieuwe stoel zit is prettig! Waar let je o.a. op als je een goede relaxstoel wil kopen?

  • Ergonomie is belangrijk, juist als je lange tijd zit. Rug, nek, benen, alles moet goed ondersteund kunnen worden en je stoel moet comfortabel zitten.
  • Verstelbare functies. Comfort is een breed begrip. Soms wil je rechtop zitten, soms wat achterover. Een verstelbare rugleuning en een voetensteun bieden die comfort.
  • Duurzaamheid van de gebruikte materialen is belangrijk.  Lange levensduur, gemakkelijk te onderhouden en kwaliteit zorgen voor een lange tijd lekker zitten. Het frame van je stoel moet stevig en stabiel zijn. Metalen frames zijn sterker dan kunststof frames.
  • Meet de ruimte die je beschikbaar hebt. Als je stoel verstelbaar is vraagt dat om net wat éxtra ruimte, houd daar rekening mee.
  • Stijl & uiterlijk, wat past er bij jouw interieur, welke kleur heeft je voorkeur en met welk materiaal zie je je nieuwe relaxstoel graag bekleed? Je kunt kiezen voor een kleur die goed past bij je bank zodat de fauteuil als het ware opgaat in de stijl van de ruimte. Je kunt ook kiezen voor een contrasterende kleur om van je mooie fauteuil een eyecatcher te maken.

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Tips voor optimaal wooncomfo...

Een comfortabel huis is meer dan een plek om te wonen, het is echt jouw veilige haven waar jij je helemaal fijn voelt. Maar hoe kun je deze plek ...

15 feb 2024 Lees verder
Waarom duurzaamheid ook jouw...

Duurzaamheid is een term die je tegenwoordig overal tegenkomt. Het is niet alleen belangrijk voor de planeet, maar het kan ook jouw café e...

13 feb 2024 Lees verder
Meer dan een vloer: het eleg...

Wie zich de afgelopen jaren heeft verdiept in de interieurtrends, is ongetwijfeld de visgraatvloer tegengekomen. Maar wat als we je vertellen dat...

05 feb 2024 Lees verder
Een volledig gestylde woning...

Droom jij ook van een volledig gestyled huis dat zo uit een woonblad of interieurmagazine lijkt te komen? Je leest hier een aantal tips en idee&e...

01 feb 2024 Lees verder
Tweedehands Velux dakraam: d...

Mogelijk ben je aan het overwegen om een dakraam in je woning te plaatsen of je wilt een bestaand dakraam in huis vervangen. Velux is dan toch we...

30 jan 2024 Lees verder
Warme voeten in de winter, s...

Heerlijk warm aan je voeten tijdens een lange winteravond op de bank. Prettig zacht aan je blote voeten als je ’s morgens je bed uitstapt. ...

22 jan 2024 Lees verder