Geen extra kamer en toch een stijlvolle thuiswerkplek?

Zo staat het nog heel ver van ons bed en zo zitten we met z’n allen thuis aan tafel te werken. Dag na dag en nu al wekenlang. Onze eens zo rustige woonkamer is plotseling veranderd in een soort controlcenter, de eetkamertafel ligt vol laptops, kabels leiden naar elk stopcontact in de buurt en er dreigt een tekort aan zitplaatsen.

 

Geen extra kamer en toch een stijlvolle thuiswerkplek?

 

Hoe lang we nog thuis moeten blijven werken weten we niet. Wat we wél weten is dat het echt zaak wordt eens goed te kijken naar onze huidige werkplek want het hele fenomeen ‘thuiswerken’ kon wel eens onderdeel worden van het ‘nieuwe normaal’. Er zitten écht veel voordelen aan meer thuis kunnen werken en niet elke dag het verkeer in hoeven.

Heb je geen extra kamer en herken jij je wel in hierboven geschilderd voorbeeld? Veeg voor een half uurtje eens alles van je eettafel en lees nog even door! Maak een plan voor een stijlvolle werkplek, ook als je géén extra kamer in je huis beschikbaar hebt.

 

Woonoplossingen voor je thuiswerkplek

We snappen best dat je nu misschien niet meteen enthousiast wordt van een investering. Het is fijn als je bepaalde functies in huis kunt combineren met elkaar. Een fijne thuiswerkplek die niet te duur is, het kan echt! Er zijn legio woonoplossingen te bedenken voor je thuiswerkplek, al heb je er soms wel een extra ruimte voor nodig.

Wij focussen ons vandaag op de eetkamertafel. Dacht je al een tijdje na over een nieuwe eetkamertafel? Dan zal de behoefte nu ineens groter zijn dan ooit. Zoals eerder gezegd, wie weet hoe lang je nog aan deze tafel moet werken. En wie weet, als je weer welkom bent op kantoor, zijn er toch een aantal dagen dat je toch nog steeds thuis mag werken.

Tijd om vooruit te kijken dus. Eettafels van Furnea moet je écht even meenemen in je jacht naar dé ultieme eettafel.

Zoek je een eettafel die tegen een stootje kan? Een uitschuifbare eettafel die je meer ruimte biedt? En dan natuurlijk het liefst een betaalbare eettafel. Een investering die je interieur mooier maakt, het ruimteprobleem oplost én het thuiswerken comfortabeler maakt.

 

Geen extra kamer en toch een stijlvolle thuiswerkplek?

 

Werken aan de eettafel, waar moet je op letten?

Natuurlijk is een échte goede werkplek van meer dingen afhankelijk dan van alleen een toffe tafel, dat snappen wij ook. Het is vooral zaak dat je goed kunt zitten, dat je niet constant krom/voorovergebogen zit, dat je benen niet constant dubbel zitten en dat je vrij kunt bewegen met je armen.

Heb je voldoende licht boven je eettafel als je er zit te werken? Ook als het buiten wat donkerder is? Een tafellamp of minimalistische bureaulamp is een must! Dus wanneer je zit te werken aan een eettafel, let dan goed op deze dingen.

Mocht je nog spullen nodig hebben om een verantwoorde werkplek te kunnen creëren, dan mag je je baas daar zeker naar vragen! Wellicht kun je je bureaustoel ophalen als het thuiswerken. Neem dan ook direct je voetenbankje en je schermverhoger mee. Wordt thuiswerken een definitief iets, dan is je werkgever je eerste aanspreekpunt.

Zij moeten/willen/zullen je helpen en daar waar nodig financieel ondersteunen. Een goede werkplek voor jou is namelijk ook in hun voordeel. Verder kun je natuurlijk zelf op zoek gaan naar mooie opbergdozen die praktisch zijn én leuk staan in je interieur. Trakteer jezelf eens per week op een vers boeket bloemen bij de plaatselijke bloemist.

Loop daarheen als het kan, zo kun je een frisse neus halen én je benen strekken in één moeite. Het is een bijzondere periode, je moet goed voor jezelf zorgen. Thuiswerken betekent dan ook dat jij dus bepaalt hoe de arbeidsomstandigheden zijn. Als een nieuwe vaas met wekelijks verse bloemen ervoor zorgt dat jij in een fijne werksfeer zit en productiever bent, doe dat dan vooral!

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Kleur op de Werkvloer: Hoe B...

Het Belang van Kleur in de Werkomgeving Een kleurrijke werkplek kan een aanzienlijke invloed hebben op de gemoedstoestand, creativiteit en produ...

23 feb 2024 Lees verder
Hoe richt je je werkruimte i...

Werken op afstand is de laatste jaren enorm populair geworden. Deze tendens is bijzonder sterk sinds de wereld te lijden heeft onder de coronavir...

18 aug 2022 Lees verder
Interieur kantoor. Wat zijn ...

Een mooi ingericht kantoor maakt de werksfeer ook een stuk leuker. Er zijn verschillende mogelijkheden om je kantoor op een leuke manier in te ri...

30 mei 2022 Lees verder
Het thuiskantoor is here to ...

Steeds meer mensen werken vanuit thuis. Dat komt omdat er steeds meer ZZP’ers komen én natuurlijk omdat we dat de afgelopen jaren va...

25 mei 2022 Lees verder
Hoe geef je het kantoor een ...

  Kan jouw kantoorruimte of kleine home office wel wat meer sfeer gebruiken? Geef het dan een unieke touch aan de hand van de onderstaand...

16 mei 2022 Lees verder
Kopen van tweedehands kantoo...

Het kopen van tweedehands meubelen voor je werkplek kan de kosten verlagen, evenals het verbeteren van je eco referenties en het creëren van...

28 dec 2021 Lees verder