Als er ooit een tijd was dat het isoleren van je woning écht om je aandacht vraagt dan is het nu! Nooit eerder stegen onze energiekosten zó explosief. We nemen een warm huis zó voor lief, draaien de thermostaat omhoog als we het koud hebben. We willen beslist zuinig zijn met energie, voor onze portemonnee en het milieu, maar dat de noodzaak zó hoog zou worden...
Feit is dat je beter nu alles op alles kunt zetten om er maar voor te zorgen dat je qua isolatie er alles aan gedaan hebt om enerzijds energiekosten te besparen en anderzijds voor de winter ‘22/’23 in elk geval weer wat meer wooncomfort hebt. Waar te beginnen? Bij het begin, de basis, je vloer!
Bodemisolatie of vloerisolatie?
Kou trekt op vanuit de (kruip)ruimte onder je woning. Als je vloer niet voldoende geïsoleerd is blijft die vloer dus koud aanvoelen én kou afgeven aan de ruimte. Bodem- of vloerisolatie kunnen daarin in een enorm verschil maken. Welke manier van isoleren voor jouw woning het beste is? Dat is afhankelijk van de situatie ónder je vloer. Bij vloerisolatie wordt het isolatiemateriaal tegen je vloer geplaatst, tegen de onderkant of de bovenkant. Als je kruipruimte te krap is om isolatie tegen de onderkant van je vloer aan te brengen dan kun je kiezen voor bodemisolatie. Het isolatiemateriaal komt dan op de bodem van je kruipruimte te liggen en wordt van buitenaf de ruimte in gespoten. De isolatie die tegen de onderkant van je vloer wordt aangebracht, vloerisolatie dus, wordt handmatig bevestigd maar als er dus te weinig ruimte is voor de vakman om daar te bewegen is dat geen optie.
Je snapt dat vloerisolatie dikke winst kan opleveren toch? Heb jij bijvoorbeeld een vloerverwarming dan wil je ook alle warmte naar bóven laten komen. Is je vloer geïsoleerd blijft de warmte lekker in je woonkamer en heeft optrekkend vocht ook geen kans meer.
Subsidie voor vloerisolatie
Vraag bij je gemeente na wat zij aan subsidie verstrekken als jij je kruipruimte wil laten isoleren. Het bedrag kan lekker oplopen en daarmee wordt dus je terugverdientijd flink korter! Vaak moet je 2 isolerende ‘maatregelen’ treffen om in aanmerking te komen voor de gemeentelijke subsidie maar ook voor bv spouwmuurisolatie is er een subsidie mogelijk. Dus laat je die twee dingen tegelijk uitvoeren dan sla je een enorme slag op het gebied van energiekostenbesparing en duurzaam wonen. Je kruipruimte isoleren (dit wordt bodemisolatie genoemd) brengt veel voordelen met zich mee. Laat vrijblijvend een kruipruimtecheck uitvoeren. Er zijn diverse manieren en materialen mogelijk en elke situatie wordt afzonderlijk bekeken zo optimaal mogelijk geschetst.
De voordelen van bodemisolatie
Bij de kruipruimtecheck kan worden bepaald of er een vloerisolatie mogelijk is of dat een bodemisolatie beter is. De voordelen van bodemisolatie zijn zeer positief, meteen wooncomfort verhogend en op termijn dus ook écht kostenbesparend.
- Minder vocht. In kruipruimtes vormt zich kou en vocht, geen fijne combinatie. Door bodemisolatie wordt dit probleem verholpen en krijgt schimmelvorming bijvoorbeeld geen kans.
- Minder stoken. Geldbesparing want, minder kou en vocht.
- Gezonder klimaat in huis. Geen nare geurtjes en meer wooncomfort. Minder kans op allergieën door bv schimmelvorming.
- Nauwelijks tot geen last meer van beestjes zoals zilvervisjes en pissebedden in huis.
Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder
Er zijn nog geen reacties geplaatst.