Een zwembad voor elke tuin - waar moet je op letten bij het opzetten van een opzetzwembad?

Heb je de Olympische Spelen gezien? Een van de Olympische zwemsters heeft afgelopen winter in een opzetzwembad in haar tuin getraind voor de Spelen! Hartstikke handig dus, zo’n zwembad in je tuin. Als je nu denkt dat wij wat aan de late kan zijn met onze tips, lees dan vooral door want dé tip staat ertussen. Beloofd! Er is een zwembad voor elke tuin en budget. Er zijn diverse soorten namelijk de opblaasbare zwembaden en de opzetzwembaden. Die laatste zijn veel sterker dan de opblaasbare en hebben dus een langere levensduur. Ook het opruimen gaat makkelijker. Mocht je nog voors en tegens op een rijtje willen zetten, alsjeblieft!

 

Welke soorten opzetzwembaden zijn er?

Hierboven gaven we een iets te eenvoudige schifting. Opblaasbaar en opzet. Er zijn namelijk ook (gedeeltelijk) opblaasbare opzetzwembaden. Een opzetzwembad zónder opblaasbaar gedeelte is de variant die langer meegaat en makkelijker op te ruimen is, dat ter aanvulling. In korte tijd zet je gewoon je eigen zwembad in je tuin. Zonder te graven of je complete tuin overhoop te gooien. Welke variant past bij jou?

  • Een zwembad met opblaasbare rand? Stevige wand, opblaasbare rand. Komt goed in vorm tijdens het vullen. Ook geschikt voor kleinere tuinen.
  • Een zwembad met een licht metalen frame. Door dat frame geschikt voor een flinke waterdruk én de zwemmers. Frame opzetten, bad erin hangen, vullen en klaar.
  • Zwembad met een stalen frame. Geschikt voor grote tuinen en lekker diep. Kan tegen een stootje. Vaak kun je ook nog kiezen voor een mooie print aan de buitenkant zodat het zwembad er ook nog mooi uitziet.

 

 

Tips voor het opzetten van een zwembad!

We beloofden je tips! Als je stapsgewijs te werk gaat kun je een opzetzwembad meteen góed neerzetten. Meteen op de juiste plek, zonder extra werk tussendoor (verplaatsen, gereedschap vergeten etc.). Ook dit is een kwestie van rust bewaren en focus op het resultaat: een verfrissende duik in je eigen zwembad!

  • Het lijkt zo logisch maar het gaat helaas vaak net iets te enthousiast. De verpakking van je zwembad open je voorzichtig! Een lek zwembad is niet lollig.
  • Tuinliefhebbers krijgen de kriebels bij het idee dat er een zwembad op hun gazon moet komen te staan. Het stuk gras onder het bad gaat het zwaar krijgen, héél zwaar. Maar, waarom zou je een zwembad niet gewoon op je terras zetten? Gras of terras, leg er wat onder. Als je voor vlonders of pallets kiest om je zwembad op te zetten kan het gras eronder gewoon blijven ademen! Zorg wel dat er over de vlonders of pallets een extra laag ligt zodat de bodem niet tussen de kieren kan zakken. Wist je dat er ook kunststof pallets bestaan? Stevig en bestand tegen vocht. Zwembad op stenen ondergrond? Veeg goed zodat alle scherpe delen in elk geval weg zijn en leg ook nog een extra laagje onder. Dat beschermt de bodem van je zwembad. Zorg wel dat de ondergrond solide is. Zeker als je een zwembad met een frame hebt is het zaak dat je zwembad stevig staat en niet weg kan zakken omdat het frame niet stevig kan staan.
  • Koop een zandfilter! Tijdens het opzetten al kan er zand in je bad komen. Bij het in en uit bad stappen neem je al snel (kiezel)steentjes mee. Je snapt dat het niet bevorderlijk is voor de kwaliteit van de bodem van je zwembad. Een zandfilter in je opzetzwembad zuigt al het zand weg zodat het water schoon blijft.
  • Dé tip: koop.nú! Hoe de zomer volgend jaar gaat worden weet niemand. Voorkom de eventuele rush in de winkel. Loop niet het risico dat je misgrijpt én koop nu voordeliger! Op dit moment zijn veel zwembaden lekker afgeprijsd. Opzetzwembad met korting kopen? Doe.het.nu!