Een trendy & stijlvolle nieuwe keuken? Hier heb je misschien nog niet aan gedacht.

Wordt die droomkeuken dan nu eindelijk werkelijkheid? Heb je lang genoeg gespaard om je keuken zó in te richten zoals jij het hebben wil? Ga je je oude keuken vervangen door een nieuwe maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Uit een lange lijst met keukentrends voor 2024 kozen wij er drie die je misschien nog niet kende en geven je daarmee ideetjes waar je zelf nog niet aan had gedacht. Wellicht maakt één van die tips jouw droomkeuken wel helemaal compleet en kan de keukenverbouwing beginnen. Een nieuwe keuken laten plaatsen is geen kleine klus, je gaat niet over één nacht ijs. Het is een investering, kan wooncomfort verhogen en maakt je huis nóg meer echt jouw huis. Een keuken is tegenwoordig geen eenheidsworst en vooral praktisch, een keuken mag gerust persoonlijkheid laten zien.

 

Een trendy & stijlvolle nieuwe keuken? Hier heb je misschien nog niét aan gedacht. 

 

 

3 keukentrends die tijdloos zijn

Hoogglanskeukens, superstrak design, het is voor de liefhebber een walhalla. Smaak bepaalt en iedereen voelt zich op zijn gemak in een keuken die past bij eigen woonstijl. Een aantal dingen zullen altijd ‘trend’ blijven, en dus tijdloos. Los van de kleuren, de flitsende handgreepjes of juist greeploze oplossingen, innovatieve snufjes, hieronder vind je 3 keukentrends waarvan wij denken dat iedereen hier blij van wordt en die tijdloos zullen blijken!

 

  • De keuken als centrale punt in je huis. De plek waar inderdaad maaltijden gemaakt worden maar waar zeker óók heerlijk relaxt kan worden. Een plek waar mensen graag thuiskomen en zich helemaal op hun gemak voelen. Zen in jouw keuken? Denk aan materialen als natuursteen, hout & rvs. Denk aan een keuken met ruimte. Ruimte voor mensen die zich om je heen kunnen verzamelen als je staat te koken. Fijne sociale momenten in je hoekkeuken met bar. Iedereen schuift makkelijk en graag aan, deelt de waan van de dag met elkaar en geniet van een goeie kop koffie of een wijntje. Serene kleuren maken van je nieuwe keuken een plek voor welzijn en geborgenheid.
  • Heb je geen hele grote keuken? Ook met een rechte keuken kun je een heuse ‘trekpleister’ van je nieuwe keuken maken. Steeds meer zien we koffiecorners in de Nederlandse keukens verschijnen. Een keuken hoeft niet persé groot te zijn om te kunnen voorzien in alle behoeftes. Vraag de keukenexpert om nog eens met je mee te kijken, zorg er samen voor dat die huisbar werkelijkheid wordt. Overdag voor de koffiemomenten, ’s avonds voor een drankje/wijntje met vrienden. Als je het slim aanpakt is er misschien zelfs ruimte voor een wijnklimaatkast. Slim indelen is key, denken in mogelijkheden en durven kiezen voor persoonlijke voorkeuren essentieel.
  • Valt het op? De belangrijkste/duidelijkste trend is misschien wel de persoonlijke keuken! Jouw ideeën, wensen, behoeftes, gecombineerd tot een persoonlijke droomkeuken. Geen standaard indeling maar toegespitst op de manier waarop jij gebruik maakt van je keuken. Multifunctioneel, praktisch, met voldoende bewegingsruimte, maar vooral creatief en persoonlijk. Jouw smaak mag zichtbaar zijn, jouw karakter voelbaar. Combineer ook in je nieuwe keuken gerust meerdere stijlen met elkaar. Maatwerk totdat je jezelf herkent in je nieuwe keuken.

 

 

Een trendy & stijlvolle nieuwe keuken? Hier heb je misschien nog niét aan gedacht.

 

 

Dingen om op te letten als je een nieuwe keuken gaat inrichten

Trends zijn leuk. Trends die wisselen zijn leuk om te volgen en er hier en daar jouw keuze uit te maken. Trends zijn slechts een richtlijn, of juist niet! Jouw smaak is bepalend, dat spreekt voor zich. Alleen, het gaat natuurlijk niet alleen om de looks van de nieuwe keuken. Als je graag ziet dat je nieuwe keuken zowel functioneel als fraai zal zijn dan sommen we hieronder nog een aantal belangrijke aspecten op waar je rekening mee moet houden.

 

  • Budget – jij bepaalt, vooraf, wat je budget is en dat verlies je niét uit het oog. Eenmaal op zoek naar de perfecte keuken kan je enthousiasme met je aan de haal gaan en kun je worden overspoeld door de enorme keuze aan apparatuur, materialen etc. Bepaal het budget, bepaal de voornaamste wensen/behoeftes.
  • Form follows function – denk na over de indeling van je nieuwe keuken. Zorg voor een logische indeling waarbij de belangrijkste werkzones (fornuis, gootsteen, koelkast) goed bereikbaar zijn. Maar, elke góede keukenleverancier zal graag met je meedenken en absoluut aandacht geven aan dingen als ‘de menselijke maat’.
  • Opbergruimte – natuurlijk is zo’n keukenverbouwing hét moment om eens flink te ‘ontspullen’ maar er blijft altijd een bepaalde hoeveelheid keukenbenodigdheden waar je niet zonder kunt. Denk aan potten, pannen, voedselvoorraad, servies etc. het moet allemaal een plekje krijgen in die nieuwe droomkeuken.
  • Apparatuur – waar de een, type keukenprins, droomt van een stoomoven en allerlei andere snufjes om te kunnen gebruiken tijdens het koken, is de ander, type niet zo’n keukenprins, blij met een combi-oven. Kies voor apparatuur die past bij jouw behoeftes en kookstijl.
  • Voldoende verlichting, in elk geval boven het werkblad, je fornuis en eettafel. Je kunt verlichtingssoorten combineren om de sfeer naar je hand te zetten maar goed licht om bij te ‘werken’ is onmisbaar.
  • Ventilatie – kookluchtjes en opstijgende dampen, je moet ervan af. Een afzuigkap voor tijdens het koken, een centraal systeem voor constante luchtzuivering/- toevoer, laat je goed informeren over wat je nodig hebt.
  • Groen – niet als kleur maar qua energiegebruik. Als je nu dan toch allemaal nieuwe apparatuur gaat kiezen, ga dan voor energiezuinige uitvoeringen om kosten te besparen op langere termijn.

 

 

 

 

 

 

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Jouw droomkeuken? De perfect...

De keuken, misschien wel de meest gebruikte ruimte in je huis? Ontbijt, lunch, diner, al je snack & snaai momenten tussendoor en laten we al ...

14 feb 2024 Lees verder
10 tips voor het grondig sch...

Hét centrum van je huis rond de feestdagen was misschien wel je keuken! Er werd meer gegeten, uitgebreider gekookt, de koelkast voller gel...

30 jan 2024 Lees verder
Op zoek naar een nieuwe keuk...

Het is een heel avontuur als je een complete ruimte in je huis opnieuw gaat inrichten. Een nieuwe keuken kopen is een heel traject, maar wel een ...

30 okt 2023 Lees verder
Tips voor een vernieuwde keu...

Misschien denk je er al een tijdje over en is dit hét moment om een begin te maken aan het ‘vernieuwen’ van je keuken. Als de ...

19 okt 2023 Lees verder
Spetters op je muur tijdens ...

Niets is vervelender als die vieze spetters op je muren tijdens het koken. De keuken is namelijk de plek waar alle lekkere maaltijden worden bere...

11 okt 2023 Lees verder
Overstappen op koffiecups? 4...

Heb je nu nog een filterapparaat, maar heeft deze zijn beste tijd gehad? Dan kun je eenzelfde soort apparaat kopen, maar misschien wil je weleens...

19 sep 2023 Lees verder