Een sprankelend schoon huis, het hele jaar door. Deze stofzuiger past bij jou en dit artikel maakt stofzuigen leuker!

In een wereld vol rinkelende smartphones, piepende apparaten, constante meldingen en knipperende lampjes van de meest handige gadgets voor je huis is er één huisgenoot die stil en doeltreffend zijn werk doet. De stofzuiger! Eerlijk is eerlijk, we nemen dit apparaat voor lief en elk huishouden heeft er wel een. Zodra je stofzuiger defect is merk je hoe handig het ding eigenlijk is en hoe onmisbaar zo’n (dagelijkse) rondje met dit huishoudelijke wonder is. Zoek je een nieuwe stofzuiger dan hebben we een aantal tips voor je waar je op moet letten om tot de aankoop van de juiste nieuwe stofzuiger te komen én, we maken stofzuigen nóg leuker! Trek je sokken hoog op of je sloffen aan, zet je favorieten muziek aan en let’s go!

 

Stofzuigen

 

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe en betaalbare stofzuiger?

 

Voordat het leuk wordt moet je eerst de juiste keuzes maken. Een stofzuiger die perfect bij ons past is voor jouw huishouden misschien minder geschikt. Wellicht heb jij huisdieren en vraagt dat net wat anders van je nieuwe stofzuiger. Dus, een lijstje met weetjes en tips zodat je ook online stofzuiger kopen op je sloffen doet! Je snapt dat bij het kopen van een stofzuiger een aantal factoren meespelen om te komen tot de aanschaf van de perfecte stofzuiger voor jouw behoeften en huishoudelijke omstandigheden. Hieronder een aantal belangrijke aspecten bij het aanschaffen van een goede en betaalbare stofzuiger.

 

Welke types zijn er?

* stofzuigers met of zonder zak, de traditionele modellen die de meeste mensen wel kennen en gebruiken. Krachtig en ideaal voor grotere oppervlakken.
* steelstofzuigers zijn draagbaar en meestal licht in gewicht. Handig voor een snelle zuigbeurt en makkelijk op te bergen.
* robotstofzuigers die zelfstandig door je huis navigeren en stof en vuil opzuigen.
* handstofzuiger/kruimeldief die compact en handig is voor kleine klusjes overal in huis.

 

 

 

Welke aspecten zijn belangrijk bij de aanschaf van een nieuwe stofzuiger?

Vaak doen ‘we’ het net verkeerd om. We hebben een model in ons hoofd dat we mooi vinden en kijken daarna pas naar de mogelijkheden van de stofzuiger. Eigenlijk zet je eerst op een rij wat de nieuwe stofzuiger zou moeten kunnen om perfect te passen bij jou en je huishouden. Daarmee ga je kijken welke modellen geschikt zijn. Een aantal dingen die mee kunnen spelen in je keuze:

 

  • Welke vloeren heb je in huis? Tapijt, harde vloer, beiden?
  • Zuigkracht! Een hogere wattage betekent meestal een krachtigere zuigkracht maar, moderne technologieën kunnen ook efficiënte reiniging bieden met minder wattage.
  • Filters die ervoor zorgen dat zelfs de allerkleinste deeltjes en allergenen opvangen zijn natuurlijk erg prettig voor mensen met allergieën.
  • Met zak of zonder? Met zak verwijder je stof zonder veel moeite, zonder zak bespaar je kosten omdat je geen zakken meer hoeft te kopen.
  • Capaciteit van bak of zak? Als je groot woont of veel moet stofzuigen is een grotere capaciteit natuurlijk fijner. Je hoeft dan minder vaak de bak of zak te legen.
  • Geluidsniveau is wel een dingetje hoor, zeker als je bijvoorbeeld gevoelig bent voor lawaai, gehorig woont of gewoon op elk moment van de dag/nacht wil kunnen stofzuigen.
  • Opzetstukken en accessoires zorgen ervoor dat je elke klus makkelijk uit kunt voeren. Denk aan plinten, tussen de kussens van je bank, matrassen, etc. Meubelborstels maar ook speciale borstels voor harde vloer of tapijt zijn een must in de meeste moderne huishoudens.
  • Hoe langer het snoer hoe prettiger het is als je een grote ruimte moet stofzuigen. Het is enorm praktisch als je niet elke keer de stekker van je stofzuiger in een ander stopcontact hoeft te steken omdat het snoer het anders net te kort is. Ook de sterkte van de batterij (als je een oplaadbare stofzuiger overweegt) is belangrijk. Niemand wil halverwege de klus de stofzuiger nog eens moeten opladen.
  • Vergelijk de prijzen van de verschillende merken en neem daarin ook de bovenstaande informatie mee. Lees ook de ervaringen van mensen die de stofzuiger al eerder kochten.
  • Energielabel is voor ons milieu én jouw energierekening belangrijk. Geef dan liever iets meer uit voor een beter energielabel en kies daarmee niet alleen voor een duurzame stofzuiger maar ook voor een kostenbesparende!

 

 

Zo wordt stofzuigen een van de leukste klusjes in je huishouden!

Eerlijk? Eigenlijk is het een soort stofzuigertango, een soort choreografie om al je vloeren stofvrij en schoon te krijgen. Twee stappen vooruit, eentje terug, draaien, door de knieën, op je hakken 180 graden draaien en weer rechtdoor. Je muziek hoeft natuurlijk minder hard te staan als je stofzuiger minder geluid maakt, je buren zullen je dankbaar zijn. Verder is het ‘dance like nobody is watching’! Waan jezelf die iconische zanger van Queen.

Maak er een ‘sport’ van om met zo min mogelijk halen zo veel mogelijk kruimels op te zuigen. Geniet van het opgeruimde gevoel als je vloerkleden er weer mooi bijliggen (en alle polen weer keurig rechtop staan).
Gebruik het stofzuigen als meditatief moment. Focus je op de repeterende beweging, zie de ‘controle’ die je hebt over het stof in huis en voel de tevredenheid als je om je heen kijkt tijdens het stofzuigen als alles weer keurig aan kant komt. Als je een paar druppels etherische olie op een watje of velletje toiletpapier ín je stofzuigerzak doet komt er ook nog eens een prettige geur vrij. Wist je dat er ook essentiële oliën zijn die nare geurtjes kunnen verwijderen én eventuele bacteriën kunnen doden? Zorg ervoor dat je stofzuigerzak geen broeinest wordt.

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Verbeter jouw werkplek met e...

Grijze, saaie werkplekken zijn niet meer van deze tijd en bedrijven lijken er steeds minder snel mee weg te komen. Een inspirerende werkomgevin...

04 jun 2024 Lees verder
De juiste deurmat kiezen: ad...

Een deurmat is een onmisbaar element bij elke entree, essentieel voor het reinigen van de schoenzolen en het behouden van schone vloeren in het h...

21 mei 2024 Lees verder
Dit zijn de leukste decorstu...

Soms wil het maar niet lukken: het wordt maar niet gezellig in huis. Het is te kaal, te kil en gewoon niet comfortabel. Het geheim: je mist een p...

08 apr 2024 Lees verder
Welke vloer past perfect in ...

Als je al in je huis woont lijkt het leggen van een nieuwe vloer een hele uitdaging, al je spullen moeten aan de kant. Als je nog niet woont in j...

27 mrt 2024 Lees verder
Net een huis gekocht? Deze w...

Het is in Nederland niet eenvoudig om een huis te kopen, zeker niet wanneer je een starter bent. Je moet ten eerste zorgen dat je een goede hypot...

29 dec 2023 Lees verder
Waarom elke thuiswerkplek el...

Thuiswerken is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en met de recente ontwikkelingen in de wereld is het een blijvende realiteit gewor...

28 nov 2023 Lees verder