Een solar lamellen zwembadafdekkingen: dit zijn de voordelen

Zwembadafdekkingen zijn in verschillende soorten en varianten verkrijgbaar. Een populaire en steeds populairder wordende, afdekking zijn de solar lamellen. Dit type afdekking biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere zwembadafdekkingen. Hieronder leggen we ze aan je voor.

 

Een solar lamellen zwembadafdekkingen dit zijn de voordelen

 

Isoleert warmte

Door de vormgeving van de solar zwembadafdekking zorgen de lamellen voor isolatie van de warmte. De holle buizen bevatten namelijk stilstaande lucht wat door zonlicht opgewarmd wordt. Dit is ook waar de naam solar, wat staat voor zonne of zon, van af is geleid. De afdekking wordt als het ware omgetoverd tot een warme deken voor het water. 

Het resultaat? Aangenaam zwemwater ondanks dat het blootgesteld wordt aan een buitentemperatuur die (mogelijk) lager ligt dan de watertemperatuur.

 

Water verdampt niet

Een tweede voordeel van de lamellen is dat het waterverdamping tegen gaat. Wanneer het water aan de open lucht wordt blootgesteld, treed er verdamping op.

Verdamping van vloeistoffen is een ingewikkeld scheikundig proces, maar wat hierbij belangrijk is om te weten is dat de verdamping van zwembadwater enkel aan het oppervlak plaatsvindt. Omdat de afdekking op het water ligt, zorgt hij ervoor dat de reactie van water met zuurstof aan het oppervlak niet of nauwelijk plaatsvindt. 

Het voordeel hiervan voor jou? Je hoeft het zwembad veel minder vaak van nieuw water te voorzien. Dit scheelt je een hoop moeite en het is goed voor je portemonnee en het milieu. Win-win dus.

 

Schoner water

Een voor de hand liggende reden van een poolcover is dat je water schoner blijft. Vuildeeltjes die in het water vallen zakken normaalgesproken naar de bodem, wat het lastig schoonmaken maakt. Met de solar lamellen wordt het schoonmaken een stuk eenvoudiger, doordat je niet helemaal tot op de bodem hoeft te reiken. 

In het kader van schoner water moet ook nog worden genoemd dat je met het gebruik van een solar zwembadafdekking veel minder last hebt van algen. Algen groeien namelijk met behulp van zonlicht. De donkere lamellen voorkomen dat zonlicht door wordt gelaten, met als resultaat dat algen minder kans krijgen zich te ontwikkelen in je zwembad. 

 

Besparing op energie en waterkosten

Het volgende voordeel is het gevolg van de vorige drie voordelen. Doordat de lamellen de warmte isoleren hoef je minder energie te verbruiken om het water op te warmen. Je krijgt immers gratis water van de zon. En schoner water en minder verdamping van het water zorgt ervoor dat je minder vaak bij hoeft te vullen. Zo is de besparing dus tweeledig. De enige reden waarom je zo nu en dan nog bij moet vullen, is omdat het beleven van zwemplezier samen gaat met veel geplons en gespetter.

 

Veiligheid door sterk drijfvermogen

Veiligheid is altijd belangrijk. Wanneer je een zwembad in de tuin neemt zal dit onderwerp ongetwijfeld door je hoofd zijn gegaan. Ook op dit vlak dragen de solarlamellen bij. Door de holle constructie van de lamellen, hebben ze namelijk een groot drijfvermogen. Dit is een fijne gedachte wanneer je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren hebt, of wanneer je visite ontvangt met kinderen.

 

Oprolbaar

De constructie van de solar lamellen maakt het mogelijk dat ze oprolbaar zijn. Door de kleine scharniertjes tussen de afzonderlijke elementen, kan de afdekking opgerold worden tot een compact geheel zoals ook op de foto is te zien. Voor velen is dit een belangrijke voorwaarde bij het nemen van een afdekking. Soms om praktische redenen (geen ruimte om de zwembadafdekking op te slaan), soms om esthetische redenen (een afdekzeil opgevouwen in de hoek van de tuin ziet er niet uit).

 

Op maat gemaakt

Een solar zwembadafdekking is van polycarbonaat gemaakt. Dit is een duurzame kunststof die eenvoudig op maat gemaakt kan worden. Dit maakt de afdekking geschikt voor zwembaden met speciale vormen. Heb je dus een zwembad op maat laten maken, dan zijn polycarbonaat solar lamellen een goede keus.

 

Straalt luxe uit

Een zwembad in de tuin neem je op de eerste plaats omdat je in de zomer optimaal wilt genieten van je tuin. Je wilt natuurlijk niet dat dat ten koste gaat van het mooie aanzicht van je tuin. Want eerlijk is eerlijk, de blauwe kleur mag je dan doen denken aan een vakantie aan op een van de Griekse eilanden, maar de kleur staat niet altijd even goed bij een Nederlandse tuin.

Met de lamellen bedek je de afstekende blauwe kleur met een luxueuze grijze, antraciet kleur. Neutraal maar toch stijlvol. Daarmee past het zwembad weer helemaal bij de rest van je nette tuin en trekt hij niet de aandacht op momenten wanneer je hem niet gebruikt.

 

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

BUDGETPROOF - je terras een ...

  We beloven niks, hebben het van horen zeggen, maar de zon lijkt éindelijk ons kleine kikkerlandje gevonden te hebben. Ze is onde...

23 jul 2024 Lees verder
Je tuinkamer sfeervol inrich...

    Een tuinkamer is om verschillende redenen een slimme investering. Het biedt niet alleen extra leefruimte, maar ook de kans om het...

17 jul 2024 Lees verder
Functioneel en stijlvol klap...

De klapstoelen zijn ideaal voor grote bijeenkomsten waar flexibiliteit nodig is. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en op te slaan wat ...

15 jul 2024 Lees verder
Ontspanning in de Tuin: De B...

Hangmatten zijn al eeuwenlang een symbool van ontspanning en comfort. Oorspronkelijk gebruikt door de inheemse volkeren van Zuid- en Midden-Ameri...

11 jul 2024 Lees verder
Je tuintafel op een sfeervol...

  Of je er nou alleen een kop koffie drinkt, tussen de middag je boterham eet of uren durende etentjes aan geeft, je tuintafel is een van...

28 mei 2024 Lees verder
Tuintrends 2024? Comfortabe...

Net als bij interieur zijn er ook trends voor je ‘exterieur’, je tuin. Door de jaren heen is de tuin steeds meer een volwaardig onder...

24 apr 2024 Lees verder