Een leuke huurwoning zoeken? Zo gebruik je je netwerk en het internet, lees onze tips!

Tijd voor een nieuwe woning? Ga je samenwonen, of verlaat je de ouderlijke woning en zoek je een fijn ‘eigen’ huis? Hoe tof, van harte succes gewenst. Niets zo leuk als zoeken naar een fijn huis of appartement waar je helemaal je eigen plekje van kunt maken. Alleen, je bent niet de enige en er zijn al snel kapers op de kust. Een woning huren is vaak het probleem niet, een huurwoning vínden blijkt de uitdaging! Gebruik je netwerk, het internet én onze tips bij het (online) zoeken naar je nieuwe Casa!

 

 

Huurwoning gezocht! 

Het is een gekkenhuis op de huizenmarkt. Niet alleen de koopwoning gaan snel van verkoper naar koper, ook huurwoningen zijn erg gewild! Helaas zijn er best veel regels en voorwaarden die je in acht moet nemen en waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor bijvoorbeeld een sociale huurwoning. Naast deze sector zijn er gelukkig nog meer mogelijkheden, je moet alleen even weten waar en hoe te zoeken. Als je de zoektocht naar je nieuwe huurhuis goed opstart kun je alvast beginnen met het maken van een moodboard voor je nieuwe woning. Zo weet je, als je eenmaal de sleutel in handen hebt, meteen waar te beginnen en hoe het eruit moet komen te zien en je niet last minute nog moet buigen over interieurtrends, do’s & dont’s etc. Wordt het doorzetten of heb je binnen no time dé gouden tip voor een mooie huurwoning? Start met onze tips:

 

  • Spreek het uit! Vertel tegen wie het maar horen wil dat je op zoek bent naar een huurwoning. Via via komt dé tip misschien wel bij jou terecht, meerdere oren horen immers meer. Wie weet helpt je netwerk je aan een nieuwe stek.
  • Weet wat je zoekt! Als bijvoorbeeld blijkt dat je niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning hoef je daar geen tijd energie in te steken. Zet je zoektocht naar betaalbare vrije sector huurwoningen online voort. Websites als bijvoorbeeld Rentola.nl staan vol met de nieuwste huurwoningen in het hele land. Handig want je kunt alles met elkaar vergelijken zonder de deur uit te hoeven.
  • Informeer bij de makelaar of hij/zij ook huurwoningen in portefeuille heeft.
  • Breid je zoekgebied iets uit. Móet je persé in het centrum van een stad wonen? Net erbuiten of aan de rand scheelt je vaak flink wat geld. Ook heb je daar meestal net wat meer woonruimte voor je geld.
  • Gebruik je social mediakanalen voor je zoektocht. Laat weten wat je zoekt en waar. Als tegenprestatie kun je bijvoorbeeld een keer lekker koken voor degene met dé tip.

 

 

Waar wil je wonen?

Laat je niet verleiden door bijvoorbeeld de hippe binnensteden, de ‘keerzijde’ is vaak een hoger kostenplaatje voor veel zaken. Informeer naar gemeentelijke belastingen etc. voordat je je zoektocht opstart. Zoek niet waar je uiteindelijk liever niet zou willen wonen. Waar wil je wél wonen? Maak dat lijstje, wat is een fijne plek je waard? Wat is je budget voor vaste lasten en alle bijkomende kosten? Wat komt er allemaal kijken bij verhuizen? Welke verhuurpartijen zijn betrouwbaar en waar moet je beslist niet voor vallen? Zorg dat je je zaakjes op orde hebt. Vaak is het een kwestie van heel snel handelen als er zich een mogelijke kans aandient!

Succes... en veel geluk in je nieuwe woning!