De leukste baby- en kinderkamer trends van 2019-2020

Een kinderkamer is in de eerste plaats de veilige haven van je kind. Eerst de plaats waar de prikkels van de dag tijdens de slaap worden verwerkt. En later de plaats waar je kind met vrienden speelt en huiswerk maakt. En nog wat later is het de plaats waar je puber zich terugtrekt, het begin van het 'losweken' van de ouders.

De kinderkamer is dan ook de ruimte waar kinderen zich op hun gemak dienen te voelen. Een praktische kinderkamer? Vanzelfsprekend. Mag het ook een beetje hip zijn? Graag zelfs!

We helpen je graag op weg met enkele tips voor de inrichting, maar vooral ook wat de leukste baby- en kinderkamer trends van 2019-2020 zijn.

 

 

Natuurlijke tinten

Kleuren maken natuurlijk altijd deel uit van een specifieke trend. Voor het jaar 2019-2020 is de trend om te kiezen voor nude- en aardetinten. In het verlengde hiervan passen dan ook weer de natuurlijke materialen voor de meubelen in de kinderkamers. 

Denk aan massief houten kinderbedden en meubelen. Rockwood kinderkamers van massief grenen bieden je bijvoorbeeld natuurlijke materialen op hun best. Ook warme kleuren passen bij de komende trends, denk aan oker, terracotta en donkerblauw. Een combinatie tussen warme tinten en pasteltinten zorgt voor een geweldige samenhang.

 

De leukste baby- en kinderkamer trends van 2019-2020

 

Haal de jungle naar de kinderkamer

Exotische kleuren zijn de trend en daar passen ook de nodige printjes en accessoires bij. Je mag dan ook bij de trend exotisch verder denken dan alleen kleur. Kies voor leuke kinderkamer accessoires zoals panterkoppen voor aan de muur, een vloerkleed voor de kinderkamer met zebra strepen en een dekbed voor het kinderbed met jungle prints, kortom leef je uit! 

Toch hoeft het niet alleen een jungle thema te zijn wil je met de trends meegaan. Voor een kinderkamer zijn zoals eerder gezegd ook warme kleuren zoals donkerblauw heel hip. Maak van de slaapkamer van je kind bijvoorbeeld een mooie onderwaterwereld met blauwtinten, natuurlijk gecombineerd met blauwe pasteltinten. Er zijn enorm veel verschillende muurstickers voor de kinderkamer te krijgen om het thema extra dimensie te geven, of je laat een muursticker volledig naar wens maken.

 

De leukste baby- en kinderkamer trends van 2019-2020

 

Op avontuur

Bij de trends voor komend jaar horen dus aardetinten en een exotische stijl. Bij deze trend past ook heel goed een avontuurlijke kamer. Koop kinderkamers compleet om de avontuurlijke kamer een geheel te maken, of maak er juist een mooie samenhangende mix van stijlen van. Het is leuk om het avontuurlijke karakter van een kamer uit te breiden met een spannend kinderbed. 

Er zijn enorm veel verschillende kinder- en peuterbedden waardoor er altijd wel een model is wat aan je wensen en eisen voldoet. Er zijn bijvoorbeeld peuterbedden met een tentje erboven verkrijgbaar, of denk eens aan een hoogslaper waar je via een glijbaan weer beneden komt. Veel avontuurlijker kan haast niet.

 

 

Nu weet ik wat de trends zijn, maar welk soort kinderbed kies ik?

Er zijn verschillende dingen waar je over na moet denken voordat je de kinderkamer gaat inrichten. In de eerste plaats is de leeftijd van je kindje belangrijk. Slaapt je kind momenteel nog in een ledikantje, dan wil je eerst de knoop doorhakken over wat het volgende bed wordt. Kies je voor een peuterbed als tussenstap, of ga je meteen door naar een kinderbed van de standaardafmeting? 

Een peuterbed zal je kind bijvoorbeeld meer geborgenheid kunnen bieden. Vooral kinderen die nog veel 'mamahonger' hebben, kunnen meer behoefte aan geborgenheid hebben. Kies je voor een peuterbed wat van stevige kwaliteit is, bijvoorbeeld een bed uit de collectie van Rockwood kinderkamers, dan behoudt het altijd zijn waarde. In dat geval is ook een peuterbed voor de korte tijd dat je het gebruikt, een prima investering. Een bed van hoge kwaliteit kan immers nog heel goed doorverkocht worden wanneer het niet meer wordt gebruikt.

Daarnaast is een peuterbed een goede oplossing voor een kleine kamer. Aan de andere kant valt er ook heel veel te zeggen voor het kopen van een 'normaal' kinderbed, je bent met een aankoop klaar tot je kind verkering krijgt en toe is aan een tweepersoons bed. Maar daar wil je vast voorlopig nog niet aan denken. Bij grotere kinderen heb je alleen de overweging hoe het bed eruit ziet, bijvoorbeeld een normaal bed of een hoogslaper.

 

De leukste baby- en kinderkamer trends van 2019-2020

 

Waar moet je verder op letten?

De keuze voor de inrichting is ook afhankelijk van de ruimte die je hebt. Bij een kleine slaapkamer wil je slim omgaan met de ruimte die je hebt. Kijk eens bij de kinderbedden met opbergruimte. Vaak is die opbergruimte in de vorm van lades die je onder het bed schuift. Ideaal om speelgoed en/of kleding in op te bergen.

Is je kind wat ouder en moet het in alle rust huiswerk kunnen maken, dan is de eigen slaapkamer hier meestal de beste plaats voor. In een kleine kamer is er niet altijd voldoende voor een los bureau. In dat geval koop je een hoogslaper met daaronder een bureau.

In een enkel geval heeft de hoogslaper ook nog een kledingkast op de kopse kant, waardoor je nog meer ruimte bespaart. Grotere kamers zijn natuurlijk wel makkelijker in te richten, maar voor de rust in het hoofd van je kind, kun je ook bij een grote kamer kiezen voor het principe less is more.


De aankleding

Accessoires voor de kinderkamer zijn de spreekwoordelijke kers op de taart, ze maken een kamer helemaal af. Denk aan een leuke lampenkap, of vloerkleedjes voor de kinderkamer, maar je moet ook denken aan vloerbedekking en welk soort raambekleding je in de kamer wil gebruiken. 

Het leuke aan losse accessoires is dat je er naar hartenlust mee kunt wisselen. Tijd voor een andere kleur? Koop dan gewoon enkele accessoires voor de kamer in een andere kleur en het geheel lijkt direct heel anders.

 

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wat de woontrends voor 2024 ...

Nieuw jaar, nieuwe trends! Natuurlijk weten we en adviseren we om niet elke keer maar achter elke trend aan te hollen. Als je een goede basis heb...

04 feb 2024 Lees verder
De zomer (bijna) voorbij! Wa...

Heb jij dat ook dat je aan het einde van de zomer(vakantie) al stiekem wat kriebels krijgt om je interieur weer eens onder handen te nemen? Het h...

29 aug 2022 Lees verder
Trendkleur 2022 - warm & sti...

Niks zo veranderlijk als de mens, de interieurliefhebber in het bijzonder. In de zomer roepen we dat we nooit meer iets anders willen dan lichte ...

17 feb 2022 Lees verder
Interieurtrends van over de ...

Hoeveel heb jij de afgelopen jaren gescrold op zoek naar leuke ideetjes voor je interieur? Heb je misschien je oude stapels woonbladen doorgespit...

15 feb 2022 Lees verder
5x interieurtrends voor 2022

Het begin van een nieuw jaar betekent voor sommigen ook de tijd om je interieur op te frissen met een nieuwe look. En daarom is een lijstje met w...

04 jan 2022 Lees verder
Zwarte kozijnen in je interi...

Als interieurliefhebber is het je vast niet ontgaan: zwarte kozijnen zijn super populair! Ben je benieuwd hoe je deze trend mooi kunt verwerken i...

22 nov 2021 Lees verder