Binnenkijken in kerststijl

Kom binnen! Lekker binnenkijken in kerststijl, met de mooiste merken en leuke creaties. Wedden dat we je op fijne kado's tippen om je verlanglijstje aan te vullen!

 

Binnenkijken in kerststijl

Kerstboom met lampjes (House Doctor), Vlaggetjes (Sukha Amsterdam)

Gasten ontvang je het liefst in een feestelijke gang. Voor een feestelijk ontvangst hang vlaggetjes kris kras aan het plafond en vergeet een klein kerstboompje in de gang niet! Ook fijn als je thuis komt van het werk. De slinger aan de lockerkast is zelf gemaakt; heel simpel van reepjes mooi papier. Je ziet deze slingers veel in Engeland. Iets wat absoluut niet mag ontbreken is een mistletoe in de gang. Als je hem ergens wilt hangen dan is het wel vlak bij de voordeur. A merry Christmas kiss!

 

Binnenkijken in kerststijl

Papieren waaiers grijs en wit (House Doctor), Grijze ster (House Doctor)

Binnenkijken in kerststijl

Witte paperbag White Christmas (villamadelief.nl)

 

De originele kerstkleuren zijn helemaal terug. Denk aan groen, rood en goud. Prachtig met een tintje blauw zoals hier in de kerstboom. Als piek dit jaar een kerstengel, is eens wat anders! Je kunt allerlei andere ornamenten als piek gebruiken in plaats van een traditionele piek; denk aan een kerstster of je allermooiste kerstbal. Zet de kerstboom naast een tafeltje, dressoir of een ander meubelstuk zodat je de stijl uit de kerstboom door kunt trekken naar de woonkamer. Zo wordt het één geheel en niet alleen een versierde boom op zichzelf in de woonkamer. De eucalyptus hanger is gemakkelijk zelf gemaakt; zoek een metalen cirkel of een andere vorm en vorm hier de eucalyptus omheen en zet het vast met ijzerdraad. De ballen uit de boom hang je dan in de hanger zodat dezelfde stijl doorgetrokken wordt in de rest van de woonkame

Binnenkijken in kerststijl

Ornament velvet, ornament nuance blauw en rood, papieren ornament cube groen, drop rood en wheel groen (House Doctor), kersthuisjes op dressoir zijn uit een kringloopwinkel, Papieren kerstengel grijs (House Doctor)

Binnenkijken in kerststijl

Wij waren tijdens de showUP beurs in september al verliefd op de velvet ballen van House Doctor. Ze komen in de kleur groen, blauw en rood; perfect voor een traditionele boom met een moderne twist. De kersthuisjes links op de foto zijn uit een kringloopwinkel. Het is echt een aanrader om in de kerstperiode zo nu en dan de kringloopwinkel op te zoeken. Je vindt hier originele ornamenten en het maakt een leuk geheel samen met de nieuwe kerstspullen in huis. Het blijft ook leuk om elk jaar dat ene ornament uit de kerstdoos te halen waar waarschijnljk een verhaal achter zit.

 

Onder de boom...

Elk jaar liggen hier nepkado's onder de boom. Het geeft gewoon zo'n feestelijk gevoel! Pak de kado's mooi in, zo maak je er een accessoire van. Wel niet vergeten om er met kerst echte kado's onder te leggen! Je kunt kiezen voor een rond kerstboomkleed of zoals hier onder deze boom een aantal fijne vloerkleedjes. De perzische vloerkleed trend trekken we gewoon door naar kerst. Daaroverheen kan een schapenvelletje natuurlijk niet ontbreken.

Binnenkijken in kerststijl

Gouden glitter slinger fa-la-la-la-la (villamadelief.nl)

Binnenkijken in kerststijl

 

Kerstspreuk

I'm dreaming of a white Christmas..... ja wie niet ;-) Gezien dat waarschijnlijk niet gaat lukken doen we het met dit mooie wandkleed van Maakt-blij. Een kerstspreuk in huis hoort er natuurlijk bij! De kaars-lampjes zijn ook uit de kringloopwinkel; al zie je ze nu ook nieuw in de winkels te koop. Eucalyptus is er zelf omheen gedraaid.

Binnenkijken in kerststijl

Wandkleed (www.mijnwebwinkel.nl/winkel/maakt-blij)

 

Christmas lights

Om de Christmas lights te bewonderen hoef je niet per se naar London. Heerlijk als de hele straat verlicht is met de kerstlampjes in allerlei soorten en maten. Zelfs de gekleurde flikkerlampjes staan met kerst gezellig. Haal buiten naar binnen en zorg voor genoeg lampjes in de beneden verdieping zodat je niet eens de gewone lamp hoeft aan te doen in de maand december.

 

Binnenkijken in kerststijl

Gouden glitter slinger fa-la-la-la-la (villamadelief.nl), geometrische hanger (House Doctor)

 

Kerst op elke etage!

Vergeet de overloop en slaapkamers niet tijdens je versiertocht door het huis. Hang  bijvoorbeeld kleine kransjes  van kerstgroen aan elke deur op de overloop. Vergeet ook zeker de kerstsokken niet. Iets wat hier in Nederland niet veel opgehangen wordt, wij doen meer aan de schoen zetten met Sinterklaas, maar het principe is hetzelfde. Vooral als je gezegend bent met een schouw of kachel in huis is dit iets wat je niet mag missen!

Binnenkijken in kerststijl

Binnenkijken in kerststijl

 

Een kerstboom in de slaapkamer is misschien een beetje overdreven. Je kunt de kerstsfeer wel naar de slaapkamer halen door een mooie tak uit het bos te versieren met ornamenten. Ga dan niet voor te drukke ballen of hangers. Kies zoals hier beneden voor 1 kleur of 1 soort. Je kunt de tak eventueel nog een een kleur spuiten. Zo gepiept!

Binnenkijken in kerststijl

Binnenkijken in kerststijl

Kerststok gestreept groot (villamadelief.nl), gouden ornamenten in witte tak (Sostrene Grene), inpakpapier blauw; december wrapping paper (www.merlijnemarell.nl), ander inpakpapier (www.leukverpakt.nl)

 

A cosy Christmas

3e kerstdag vier je op de bank in een foute kersttrui, met een goeie film en de kliekjes van de afgelopen 3 dagen. Lekker alles bij de hand op kleine tafeltjes zodat je de komende uren niet meer op hoeft te staan. Heerlijk! Heb je geen trek in een echte kerstboom dit jaar, kun je ook kiezen voor een exemplaar op papier zoals op deze poster. Prachtig hoor! Alleen mis je dan wel die heerlijke dennengeur. Dus een geurkaarsje erbij eventueel?

 

Binnenkijken in kerststijl

Slinger in nistje (House Doctor)

Binnenkijken in kerststijl

theepot (Broste Copenhagen), gouden dienblad (House Doctor)

Binnenkijken in kerststijl

 

 

Nog geen idee nog hoe het raam te versieren met kerst? Zet een aantal boompjes van een andere formaat en soort voor het raam in een rijtje. Het geeft een Scandinavisch gevoel. Hang er wat slinger of kerstornamenten aan op om het af te maken. Als je kerstboompjes te kort komt kun je ook 1 mooie dennentak in een vaas doen.

Binnenkijken in kerststijl

 

Weerspiegeling

Speel met de kerstlichtjes en plaats een spiegel ergens in de kamer. Laat de kerstlampjes hierin weerspiegelen; feestelijk effect gegarandeerd! Dit luikje is een lucky vondst uit Engeland en wordt met kerst extra feestelijk met wat slingers. Slingers kun je sowieso niet genoeg hebben. Altijd fijn om het een en ander op te fleuren.

Binnenkijken in kerststijl

Zwarte vlaggetjes slinger (delight department), grijze kerstster en kerstboom met lichtjes (House Doctor)

Binnenkijken in kerststijl

 

FIJNE FEESTDAGEN!

Binnenkijken in kerststijl

Poppetjes in boom van de kringloopwinkel, kerstboom (House Doctor)

 

 

In samenwerking met de producten van:

Inpakpapier: www.merlijnemarell.nl  www.instagram.com/merlijnemarell en www.leukverpakt.nl

www.housedoctor.dk

www.villamadelief.nl

www.delightdepartment.com

www.mijnwebwinkel.nl/winkel/maakt-blij

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Echt of nep? Zelfgemaakt of ...

Als centerpiece op tafel, aan je voordeur, tegen de muur, om een windlicht heen, op een mooie pot met een kaars in het midden. Dikke volle kranse...

23 nov 2023 Lees verder
Trends voor kerst - de zomer...

Waar de een net de strandlakens heeft opgeborgen en met moeite de zomer heeft losgelaten, verslikte de ander zich nog net niet in een vroege pepe...

02 nov 2023 Lees verder
Thuis voor de feestdagen: Ti...

Kerst is een speciale tijd van het jaar die gezelligheid en heerlijk eten met zich meebrengt. Het is dat magische seizoen waarin families samenko...

03 okt 2023 Lees verder
Zo tover jij je huis om in k...

Kerst is een speciale tijd van het jaar waarin we samen zijn en genieten van warmte, gezelligheid en sfeer. Het is dé gelegenheid om ons h...

27 jul 2023 Lees verder
Bloemdecoraties op de kerstt...

  Al weken kun je in elke supermarkt een inspiratiemagazine bómvol tips voor kerst meenemen. Tips vooral over eten. Voor elk budge...

15 dec 2022 Lees verder
De kersttafel 2021, hoe ziet...

Kerstmis 2021, we zullen de restaurantsfeer weer naar huis moeten halen. Nét dat beetje meer aandacht voor je tafel en een heerlijk grand ...

22 dec 2021 Lees verder