Binnenkijken bij Joost

Binnenkijken bij Joost 

 

Als er nog iémand is die denkt dat een interieur met designmeubelen een kil en extreem strak interieur is... Joost bewijst je hierbij het absolute tegendeel! Vandaag mogen we bij hem binnenkijken.

 

 

Joost over zijn woning

Welkom in onze jaren ‘50 woning! Ik ben Joost en ik woon samen met Melanie, Bendt en Babs met veel plezier in de creatieve stad Eindhoven. Opgeleid als industrieel vormgever maar zie mezelf nu meer als ruimtelijk ontwerper.

Alweer 7 jaar wonen we in onze eerste serieuze woning. De gedateerde twee-onder-een-kap-woning had veel potentie maar er moest veel gebeuren om het naar onze smaak te krijgen. We hebben alles gestript en gesloopt, behalve de wanden, het dak en de hal pui die intact zijn gebleven. We vielen voor de karakteristieke kenmerken van de woning zoals de open haard, het langwerpige raam aan de zijkant van de woning, de wenteltrap en de houten hal pui met echt jaren ‘50-’60 draadglas.

 

Binnenkijken bij Joost

 

Woonstijl

Ook onze stijl is niet in één stijl onder te brengen maar we houden wel van een redelijk minimalistisch interieur. De basis is zwart-wit gecombineerd met elementen van warm hout. Dit benaderd voor ons de iets wat zakelijke stijl uit de jaren 50. Zowel het exterieur als interieur ademt dan nog dezelfde sfeer uit als deze periode. Ook krijg ik steeds meer groene vingers. Planten zorgen voor rust en voor een gezondere lucht.

 

Binnenkijken bij Joost

Binnenkijken bij Joost

 

Qua inrichting houden we van vintage en design stukken. Meubelen ontworpen en gemaakt met passie en een verhaal. Doordat ik in de design meubelbranche werk neem ik graag stukken mee om uit te proberen of het past in onze woning. (Te) vaak blijft er iets ‘hangen’.

Bijna alle wanden zijn wit. Toch geven we steeds meer wanden een kleur. Zoals een grijsgroene wand in de woonkamer en een zacht roze wand in de slaapkamer. Er zullen vast nog meer gekleurde wanden volgen.

 

Binnenkijken bij Joost
Favoriete plek

Graag zitten we aan de ovale vintage eettafel van Artifort. Ontworpen in de jaren ‘60 door dezelfde ontwerper als de bekende Orange Slice. Een ronde of ovale tafel is beter als er beperkte ruimte is en het is zoveel gezelliger dan een vierkante of rechthoekig tafel. Boven deze tafel hangt een opvallende lamp genaamd de Parachute.

 

Binnenkijken bij Joost

 


Verlichting is sowieso erg belangrijk voor ons in huis. Bijna alles is dimbaar zodat we altijd de juiste sfeer kunnen creëren. Ik combineer graag originele lampen, ieder met een eigen stijl en functie.

 

Binnenkijken bij Joost


Inspiratie

Doordat ik veel inspiratie krijg door Instagram en binnen mijn werk ben ik altijd wel bezig met onze woning. Toch houd ik niet van te grote veranderingen en zoek het meer in detail. Mooie accessoires, een design klassieker, inspirerende boeken of een bijzondere lichtinval. Mijn wishlist is nog vrij lang maar het blijft leuk om te zoeken naar of te sparen voor bijzondere items.

De passie voor een prettige, mooie leefomgeving is mijn hobby en werk. Ik bezoek graag toffe interieurwinkels, conceptstores,  interieurevents, musea en architectuur maar zie ook veel moois gewoon ‘op straat’. Kijk eens wat vaker om je heen en omhoog!

 

Binnenkijken bij Joost

Binnenkijken bij Joost

Binnenkijken bij Joost

Binnenkijken bij Joost

Binnenkijken bij Joost

 


Wil je meer van ons huis zien? Volg me dan op Instagram @joost_bouwman. Op mijn stories laat ik mijn inspiratie zien maar ook het dagelijks leven. See ya!

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Binnenkijken bij Jolanda

  Mijn naam is Jolanda, ik ben 44 jaar en woon samen met mijn man en onze kinderen in het Friese Damwoude. Ons huis is een 2 onder 1 kap ...

12 jul 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Kim

  Ik ben Kim, 39 jaar en moeder van 4 kinderen. Wij wonen nu ruim 3 jaar in dit nieuwgebouwde vrijstaande huis met een heerlijke tuin. In...

21 jun 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Jade

Hi, ik ben Jade  Ik ben 26 jaar & woon samen met mijn vriend & onze wit gestreepte kater Thieu in een oud herenhuis in Kalmtho...

26 mei 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Edith

  Ze maakt veel Reels in huis zodat iedereen een goed beeld krijgt van haar mooie interieur. Voor ons zocht ze flink wat inspirerende fot...

25 jan 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Marjan in h...

  Elk huis, interieur, is uniek. Door de bewoners krijgt elk huis een eigen sfeer. Soms komen we parels tegen waarin echt ziel en zalighe...

02 nov 2022 Lees verder
Binnenkijken bij Marloes

    Organische vormen, natuurtinten met stoer zwart als contrast. Woningen uit de jaren ’70 zijn vaak niet heel populair omdat ...

26 okt 2022 Lees verder