Binnenkijken bij Jolanda

Binnenkijken bij Jolanda

 

Mijn naam is Jolanda, ik ben 44 jaar en woon samen met mijn man en onze kinderen in het Friese Damwoude. Ons huis is een 2 onder 1 kap uit 1978 en we wonen hier nu bijna 3 jaar.

Toen we dit huis kochten bleek het aardig uitgeleefd en er was veel achterstallig onderhoud en toen we de sleutel kregen zaten we net in een rouwperiode. Een van onze kinderen was 3 weken voor de sleuteloverdracht overleden aan een slopende ziekte.

 

Binnenkijken bij Jolanda

 

Op dat moment ga je echt heel raar een verbouwing in. De bedoeling was dat we eerst alleen een nieuwe keuken zouden doen, maar omdat we een nieuwe cv-ketel kregen moest het bad eruit, dus moesten we de badkamer ook aanpakken. De nieuwe cv-ketel zou verplaatst worden naar zolder en hierdoor moest de leidingen verlegd worden. Achteraf zijn we er wel heel blij mee. Het is toch fijn dat je met een schone lei begint en we waren nu eenmaal toch aan het slopen.

Mijn man heeft echt het meeste werk zelf gedaan, alleen de badkamer hebben we uitbesteed, dat redden we niet meer op qua tijd. De keuken is vrij donker dus we zijn voor een witte keuken gegaan met een grijs blad in houtlook. Ik wilde heel graag van die groene metrotegeltjes, maar dat was best een dure aangelegenheid en paste helaas niet meer in het budget. Als alternatief hebben we gekozen voor pvc-tegels. Voordelig, makkelijk te plaatsen en het is makkelijk te onderhouden. Ooit komen die tegeltjes nog wel hoop ik….

Voor de badkamer kozen we grote grijze tegels en een mozaïektegel. Ook op de vloer ligt een grote tegel. De ruimte lijkt hierdoor optisch groter. Spijt heb ik wel van ons zwarte toilet!! We hebben helaas nog geen waterontharder (staat inmiddels op het verlanglijstje) dus we hebben behoorlijk last van kalkaanslag en er is nog geen trucje geweest wat echt helpt.

 

Binnenkijken bij Jolanda

Binnenkijken bij Jolanda

Binnenkijken bij Jolanda

Binnenkijken bij Jolanda

Binnenkijken bij Jolanda

 

Het was hier echt villa kakelbont. Beneden was alles voornamelijk geel met roze en groene gordijnen en boven hadden de kamers alle kleuren van de regenboog. We hebben daarom eerst alles wit gemaakt zodat er een rustige basis was. Vanaf daar zijn we weer gaan opbouwen. Ik heb niet echt een vaste stijl die ik na streef. Ik hou ervan om alles met elkaar te mixen, kijken hoe het voelt. Ik hou heel erg van kleur, de bohemianstijl en veel planten. Maar ook wel van landelijk en Scandinavisch met die zachte pastellen.

Mijn man heeft minder met kleur dus daar probeer ik wel rekening mee te houden. Een van onze favoriete kleuren is toch wel camouflage green van Flexa. Ik heb hem sinds we hier wonen op de slaapkamer en we zijn er nog steeds niet op uitgekeken. De lambrisering in de keuken heeft daarentegen al meerdere kleuren gehad haha. Ik kan daarin ook heel impulsief zijn. Dan sta ik op met een kleur in mijn hoofd en dan ga ik meteen aan de slag. Ze zien het hier inmiddels niet eens meer.

Ook hebben we 2 wanden in huis bekleed met akoestische panelen. Daar zijn we best trots op. Het staat zo mooi en afgewerkt. Van de ene wand hebben we een cinewall gemaakt. We hebben hier de vensterbanken laten doorlopen zodat we een soort voorzetwand creëerden waarachter alle kabels lopen en ook de basmodule van de soundbar staat hierachter.

 

 

Binnenkijken bij Jolanda

Binnenkijken bij Jolanda

 

Wat de inrichting betreft is het echt mix en match. Ik mag heel graag de kringlopen afstruinen en kom zelden met lege handen thuis. Ik kan dan ook echt “shoppen” in eigen huis. Ik hou ervan om steeds nieuwe hoekjes te creëren. Er staan een paar basisstukken in huis zoals onze nieuwe bank en een oude linnenkast en een eethoek in de keuken. We hebben gekozen voor een eetbank en 3 losse stoelen omdat de ruimte beperkt is. Onze tafel slepen we ook al jaren mee. Voor dit huis hebben we hem een nieuw onderstel gegeven en het blad gebeitst, maar alle deuken en krassen van alle jaren zitten er nog gewoon in. 

Ik hou daarvan, spullen met een verhaal. Op onze slaapkamer ligt in de winter ook nog een ouderwetse wollen deken die nog van mijn ouders is geweest. Een huis groeit met je mee en krijgt daardoor zijn karakter waardoor het steeds meer een thuis wordt.

 

Binnenkijken bij Jolanda

Binnenkijken bij Jolanda

 

Inmiddels hebben we alweer meerdere projecten afgerond hier in huis. Vorig jaar hebben we zonnepanelen en een pelletkachel gekregen en we hebben nieuwe boeidelen, nieuwe bekleding van de dakkapel en dakgoten geplaatst. We pakken alles stukje voor stukje aan. Voor dit jaar staan nieuwe schuttingen op de planning. Onze tuin achter is vrij klein, maar de schutting loopt helemaal langs de zijkant van het huis naar voren dus dat wordt ook nog wel een klusje. We willen graag ook een kleine overkapping, maar dat trekken we waarschijnlijk door naar volgend jaar. 

Er moet ook altijd iets zijn om naar uit te kijken vind ik. Een huis is immers nooit af.

Vind je het leuk om ons daarin te volgen? Kijk dan op mijn Instagram account Instagram.com/varia_lifestyle

 

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Binnenkijken bij Kim

  Ik ben Kim, 39 jaar en moeder van 4 kinderen. Wij wonen nu ruim 3 jaar in dit nieuwgebouwde vrijstaande huis met een heerlijke tuin. In...

21 jun 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Jade

Hi, ik ben Jade  Ik ben 26 jaar & woon samen met mijn vriend & onze wit gestreepte kater Thieu in een oud herenhuis in Kalmtho...

26 mei 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Edith

  Ze maakt veel Reels in huis zodat iedereen een goed beeld krijgt van haar mooie interieur. Voor ons zocht ze flink wat inspirerende fot...

25 jan 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Marjan in h...

  Elk huis, interieur, is uniek. Door de bewoners krijgt elk huis een eigen sfeer. Soms komen we parels tegen waarin echt ziel en zalighe...

02 nov 2022 Lees verder
Binnenkijken bij Marloes

    Organische vormen, natuurtinten met stoer zwart als contrast. Woningen uit de jaren ’70 zijn vaak niet heel populair omdat ...

26 okt 2022 Lees verder
Binnenkijken bij Hanneke

  Stalen deuren, houten balken, stoere accenten in een interieur. Subtiele kleuren en zachte materialen als fijne tegenhanger. Een interieur...

28 sep 2022 Lees verder