Binnenkijken bij Elske

Binnenkijken bij Elske

Is het nou juist wel of geen weer om binnen te zitten? De hoge temperatuur dwingt ons de laatste weken vaker om toch even binnen te blijven. Niet er toch? Ga je lekker binnen wat dingen veranderen aan je interieur of bij een ander binnenkijken. Deze week mogen dat laatste doen bij Elske. Haar liefde voor industrieel, stoer en vintage is overduidelijk toch?

 

 

 

 

Binnenkijken bij Elske

 

Elske over haar huis

Ik ben Elske Kamstra, 36 jaar en woon samen met mijn vriend Olaf en zoon Daniël in het mooie Leeuwarden. Ik werk als biologiedocent op een middelbare school en ben ik mijn vrije tijd bezig met mijn huisje en tuintje.

Ons huis is een twee onder 1 kap woning uit de jaren 80. Een huis waar we in eerste instantie niet naar op zoek waren, maar nu toch met veel plezier wonen.

We zochten eigenlijk een huis gebouwd in de jaren 30 stijl, maar elk huis wat we bekeken, hoe mooi ook had voor ons te veel nadelen op het gebied van onderhoud, tuin en ruimte. Dus uiteindelijk toch maar gekozen voor een meer praktisch huis met een ruime tuin!

Het huis, wat voorheen een huurhuis was, was erg gedateerd van binnen, dus er moest flink geklust worden! Elke ruimte is aangepakt, behalve de zolder. Daar willen we nog mee aan de slag! Maar die staat momenteel vol met allerlei spullen, dus die stap moet nog even gemaakt worden (de welbekende berg waar ik tegen op kijk).

De basis voor ons interieur is voortgekomen door twee zwarte industriële lampen die we al hadden gekocht voor dat we het huis überhaupt hadden.
Maar de eerste 2 jaar hebben we tussen 4 witte muren geleefd. En weinig accessoires. En dan gaat het toch kriebelen. Het eerste wat we hebben aangepakt was de lange muur. Daar hebben we een grijze krijtverf op aangebracht. Wat een verschil was dat!! Toen kwam ik los. We hebben daarna vrij snel de letterbak gemaakt en mee geschilderd in dezelfde kleur als de muur. Er kwam een andere kast die ik donkergroen schilderde, meer accessoires en planten en zo kwam er steeds meer kleur in huis.

De tv- kast was het volgende project. Ik vond een zwarte lockerkast via marktplaats waar ik op slag verliefd op werd en meteen het idee had om daar onze tv- kast van te maken. Ik maakte zelf het ontwerp en ben toen op zoek gegaan naar een meubelmaker die het voor ons wilde maken. Er zijn oude eiken wagondelen om heen gekomen en de pootjes heb ik door een collega laten maken. Ik ben nog steeds ontzettend trots en blij met het resultaat!!

Twee jaar terug zag ik steeds meer leuke behangetjes voorbijkomen via Pinterest en Instagram en het begon wederom te kriebelen. Ik wilde een meer uitgesproken muur creëren! Al gauw was ik eruit! Het moest een betonlook behang worden, maar niet te donker. De karwei bood mij het perfecte behang. Ik kocht er gelijk ook nog maar een vloerkleed, want die hadden we ook nog niet. En toen begon ik steeds meer het gevoel te krijgen dat het werd zoals ik het wilde. Ik omschrijf mijn interieur als vintage/ industrieel met een botanisch sausje.

De afgelopen twee jaar heb ik nog twee andere vloerkleden gekocht om in kleur wat te kunnen variëren. Kussens en planten heb ik nooit genoeg dus daar ga ik ook lustig mee te keer. Verder komt er binnenkort een nieuwe kast, ik kan niet wachten.

Het liefst koop ik items die een vintage of industrieel karakter hebben en HK- living is toch wel mijn favoriete woonmerk. Ik ga ook regelmatig naar rommelmarkten en kringloopwinkels om te sneupen en met geluk ook te kopen.

Om er wat meer een persoonlijke touch aan te geven, maak ik ook dingen zelf. Mijn knoopkussens zijn zelf gemaakt en daarvan heb ik er ook aantal verkocht via IG. Hoe leuk is dat als je je eigen maaksel tegen komt bij anderen! De hangende plantenhouders, lijsten met gedroogde bladeren en ecosystemen zijn ook zelf gemaakt.
Verder is de zwarte spuitbus mijn grote vriend, heb er altijd 1 of 2 in de kast staan.

De hal hebben we eind vorig jaar ook aangepakt. We hadden steigerhout tegen de muur getimmerd, maar daar was ik wel klaar mee. Dus wederom naar de karwei voor een behang en gaan! De kapstok is gemaakt van oude eiken vloerdelen met bakelieten haakjes en de kastjes zijn een koopje en komen van marktplaats.

Boven ben ik nog niet tevreden. Het eerste wat op mijn verlanglijstje staat is het aanpakken van onze slaapkamer en daarna de zolder of andersom. Ik laat op IG dan ook weinig foto’s zien van boven omdat ik daar simpelweg nog niet klaar ben, maar dat komt vanzelf! Zolang mede IG’ers mij blijven inspireren zal ik niet stil zitten als het gaat om interieur!

 

Elske blijven volgen? Kijk op haar Instagramaccount: Instagram.com/mijnhuisje/

 

Binnenkijken bij Elske

Binnenkijken bij Elske

Binnenkijken bij Elske

Binnenkijken bij Elske

Binnenkijken bij Elske

Binnenkijken bij Elske

Binnenkijken bij Elske

Binnenkijken bij Elske

Binnenkijken bij Elske

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Binnenkijken bij Jolanda

  Mijn naam is Jolanda, ik ben 44 jaar en woon samen met mijn man en onze kinderen in het Friese Damwoude. Ons huis is een 2 onder 1 kap ...

12 jul 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Kim

  Ik ben Kim, 39 jaar en moeder van 4 kinderen. Wij wonen nu ruim 3 jaar in dit nieuwgebouwde vrijstaande huis met een heerlijke tuin. In...

21 jun 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Jade

Hi, ik ben Jade  Ik ben 26 jaar & woon samen met mijn vriend & onze wit gestreepte kater Thieu in een oud herenhuis in Kalmtho...

26 mei 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Edith

  Ze maakt veel Reels in huis zodat iedereen een goed beeld krijgt van haar mooie interieur. Voor ons zocht ze flink wat inspirerende fot...

25 jan 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Marjan in h...

  Elk huis, interieur, is uniek. Door de bewoners krijgt elk huis een eigen sfeer. Soms komen we parels tegen waarin echt ziel en zalighe...

02 nov 2022 Lees verder
Binnenkijken bij Marloes

    Organische vormen, natuurtinten met stoer zwart als contrast. Woningen uit de jaren ’70 zijn vaak niet heel populair omdat ...

26 okt 2022 Lees verder