Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

 

Een oud huis, aan het water, grote raampartijen en dus veel licht. De kleuren? Zwart, wit, naturellen én hout als ‘levend’ contrast. Vandaag mogen we binnenkijken bij Albertha, leuk dat je meekijkt!

 

Binnenkijken bij Albertha 

 

 

 

Albertha over haar huis 

Mijn naam is Albertha en ik woon met mijn man en drie kinderen in het oude centrum aan het vaarwater van Wergea, een klein dorpje vlak onder Leeuwarden.

In 1995 hebben we dit huis gekocht. Het bestond uit 1 onbewoonbaar verklaard pand met een woonhuis ervoor, waarvan het dak behoorlijk laag was. Het onbewoonbaar verklaard pand hebben we met de grond gelijk gemaakt en in oude stijl weer opgebouwd. Dit fungeert nu als garage/schuur. Daarna hebben we het woonhuis vertrek voor vertrek afgebroken, inclusief de buitenmuren. Er is zelfs 1 buitenmuur 0,30 cm. naar binnen verplaatst, omdat we een oude waterput onder de muur vonden en deze weer in de tuin terug wilden brengen. Uiteindelijk is 1 buitenmuur blijven staan. Omdat mijn man zelf heel handig is, hebben we het huis grotendeels zelf herbouwd. Daarom heeft dit project bijna 20 jaar geduurd, maar dan gebeurt het wel naar je zin! 

Na het opbouwen van de buitenmuren zijn we begonnen met het verhogen van het dak en het plaatsen van drie dakkapellen. Hierdoor kregen we zoveel ruimte, zodat we 1 badkamer, 4 volwaardige slaapkamers en een rommelhok konden maken. In de periode dat het dak eraf was, sliep onze oudste dochter, toen 4 jaar, in een caravan in de garage. Onze zoon sliep bij ons op de slaapkamer.

Vervolgens zijn we begonnen met de hal, bijkeuken en toilet We hebben een trap van marktplaats gekocht en hier omheen de muren voor de naastgelegen wc opgebouwd. Zo hoefden we geen trap op maat te laten maken.

De badkamer was naar boven gegaan, waardoor de oude badkamer beneden bij de keuken kon worden gevoegd, zodat een grote woonkeuken kon worden gerealiseerd.

Zo’n zes jaar geleden zijn we begonnen met het verbouwen van de woonkamer en -keuken. We hebben in die tijd anderhalf jaar in de garage gewoond. We hebben de vloer afgegraven en de resten van de oude stal verwijderd. Hier werd vloerverwarming geplaatst. In de woonkamer hebben we oude balken van 6,5 meter geplaatst. De en-suite deuren heeft mijn man van marktplaats gekocht en de tussenmuur van de woonkamer en keuken hierop aangepast. De keuken is een showroom keuken. Om deze passend te maken in het vertrek is de muur van de keuken een halve meter de woonkamer in verplaatst. Zo hebben we het huis een beetje om de marktplaatsspullen heen gebouwd.

 

Mijn stijl is landelijk strak.

Ik houd van de rechte lijnen in de ruimtes en het liefst schilder ik alle muren in het woonvertrek nog wit. Misschien heeft deze sobere stijl te maken met de jarenlange verbouwing waardoor het in huis overal druk en rommelig was. Bovendien is de basis nu al sfeervol genoeg. Voor mij dus te veel accessoires, maar ik heb wel een zwak voor kussens en plaids.

De tuin is nog een project waar we nog mee moeten beginnen. We hebben een buitenhok gebouwd met veranda, deze moet nog verder worden afgemaakt. Voor de tuin hebben we al een tuinplan klaarliggen, gemaakt door een tuinarchitect, net als de hottub, die in de tuin wordt geplaatst. Hopelijk kunnen we dit jaar een begin maken van de tuin, zodat we volgend jaar van een mooie tuin kunnen genieten. We plannen niet te veel, dit geeft alleen maar stress.

We wonen met heel veel plezier en dit huis en alle energie die we erin hebben gestoken is het dubbel en dwars waard geweest. Het huis is lekker ruim, alle kinderen hebben een heerlijke eigen plek en er is een gamekamer waar ze even alleen kunnen zitten gamen, tv-kijken of met vrienden zitten.

Overdag zitten we vooral in de woonkeuken waar de kinderen hun huiswerk maken en waar de verhalen loskomen. ’s Avonds nestelen we ons onder dekens op de grote bank, waar we met z’n vijven kunnen hangen.

Kortom, een plek waar wij nooit meer weg willen!

Groetjes,
Albertha 

En oh ja, je kunt me volgen op mijn Instagram account @albertha_hotsma

 

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Binnenkijken bij Jolanda

  Mijn naam is Jolanda, ik ben 44 jaar en woon samen met mijn man en onze kinderen in het Friese Damwoude. Ons huis is een 2 onder 1 kap ...

12 jul 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Kim

  Ik ben Kim, 39 jaar en moeder van 4 kinderen. Wij wonen nu ruim 3 jaar in dit nieuwgebouwde vrijstaande huis met een heerlijke tuin. In...

21 jun 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Jade

Hi, ik ben Jade  Ik ben 26 jaar & woon samen met mijn vriend & onze wit gestreepte kater Thieu in een oud herenhuis in Kalmtho...

26 mei 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Edith

  Ze maakt veel Reels in huis zodat iedereen een goed beeld krijgt van haar mooie interieur. Voor ons zocht ze flink wat inspirerende fot...

25 jan 2023 Lees verder
Binnenkijken bij Marjan in h...

  Elk huis, interieur, is uniek. Door de bewoners krijgt elk huis een eigen sfeer. Soms komen we parels tegen waarin echt ziel en zalighe...

02 nov 2022 Lees verder
Binnenkijken bij Marloes

    Organische vormen, natuurtinten met stoer zwart als contrast. Woningen uit de jaren ’70 zijn vaak niet heel populair omdat ...

26 okt 2022 Lees verder