Aan de muur

Eigenlijk hangt er heel weinig aan de muur in “mijn” huizen.
Als ik voor mensen huizen inricht zal je nooit een muur vol schilderijen vinden .
Ik hang zo weinig mogelijk op. En dat heeft meerdere redenen, een lege muur geeft rust een drukke muur niet. En omdat ik maar weinig echt mooi vind om zo pontificaal aan de muur te hangen.

Tuurlijk er zijn kunstenaars ten overvloede en ik kom ze soms wel tegen die me aanspreken maar om het aan mijn muur te hangen?
Soms ontkom ik er niet aan omdat mensen gehecht zijn aan een schilderij maar als het lelijk is vind ik een manier het dan zo te hangen dat het nog wat lijkt of het verhuist naar een slaapkamer. Er is echter 1 kunstenaar die er echt uitspringt voor me en dat is Christiaan Lieverse.

Ooit sloeg ik een woonblad open , keek naar een reportage van een woning en eigenlijk was het enige wat ik zag, zijn schilderij.
Ik ben hem toen een soort van gaan stalken want ik was net bezig met ons nieuwe huis en er moest en zou een schilderij van hem komen !
Maar het is een kunstenaar en kunstenaars die zijn eigenzinnig, die beantwoorden geen mailtjes of telefoontjes, deed hij ook niet. Daarbij is de beste man heel vaak in Barcelona en USA en elders in de wereld met exposities.
Maar ik ben niet voor 1 gat te vangen die ik hield aan, ik ging gewoon door met mailen , bellen en sms-en .
En op een dag OH WONDER nam hij de hoorn op ! En was toevallig net bezig met een schilderij....ik mocht wel even komen kijken.

Zo gezegd zo gedaan, de auto in op naar Den Bosch .

Na even zoeken kwamen we in een giga loods die hij helemaal had omgebouwd tot een soort van LOFT/ATELIER , waanzinnige locatie, waanzinnig inrichting  en de hele loods vol met de meest prachtige schilderijen. Maar het mooiste schilderij stond in het midden , daar was ie mee bezig, het was liefde op het eerste gezicht, ik zei meteen: die is voor mij! Het moest en zou er komen echt soms weet je het gewoon meteen, hoef je er niet over na te denken , moet je met kunst ook niet doen denk ik, als je er over na moet denken dan is het niet goed.

Voor mij is het dan ook echt het enige in huis waarvan ik zeg dat doe ik niet meer weg (op man , kinderen, honden na natuurlijk). Het hangt nu drie jaar en ik vind het nog steeds net zo mooi als de eerste dag. De artist himself kwam het brengen toen het af was en echt ik was bijna in shock dat ie het giga ding achterin een oplader had gesmeten zonder enige bescherming en het zo even naar binnen gooide, ik heb de neiging het ding met handschoentjes aan te pakken .

Christiaan Lieverse onthou de naam , daar gaan we nog veel van horen. 

Zijn site : http://www.christiaanlieverse.com/

Ilse van de Meerakker
www.Tutze.nl

Ilse van de Meerakker
Ook te volgen op: Tutze.com
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Kies voor een exclusief inte...

  Als je niet van eenheidsworst houdt als het gaat om de inrichting van je woning, dan kom je al snel uit bij design meubels. De mee...

17 jul 2024 Lees verder
Het belang van comfort bij h...

Slapen is een essentieel onderdeel van ons leven, en de kwaliteit van onze slaap heeft een directe invloed op ons welzijn en dagelijkse prestatie...

21 mei 2024 Lees verder
Kun je een koophuis verzeker...

Vraag iemand die in een huurhuis woont wat hij of zij het liefste zou willen en je krijgt negen van de tien keer te horen dat ze een koophuis wil...

15 feb 2024 Lees verder
Samen eten aan de eettafel e...

  Na de afgelopen weken kan de maand januari ineens wat saai lijken. Alle kerstdecoraties heb je opgeborgen en daardoor kwam er ruimte. R...

25 jan 2024 Lees verder
Eenvoudige tips voor een sti...

Toe aan verandering in je woonkamer? Dan is het tijd voor een make-over. Dit hoeft geen grote klus te zijn, want met enkele eenvoudige tips cre&e...

19 dec 2023 Lees verder