10 x de leukste en gaafste spullen voor een gezellige & bijzondere inrichting

Ik vind dat eigenlijk iedereen het volgende moet doen: maak een lijst met de mooiste, leukste en gaafste spullen die je in je huis en tuin wilt hebben. Laat geld en ruimte hierbij geen rol spelen. Doe maar alsof je de maximale ruimte in huis hebt en alsof je alles kunt betalen. Waarom zou je zo’n ultiem verlanglijstje hebben? Omdat het dan nog veel sneller uitkomt: je gaat er echt naartoe leven als je weet wat je allemaal wilt hebben. Je ogen vallen er zo veel sneller op als je het toevallig tegenkomt in een winkel.

 

10 x de leukste en gaafste spullen voor een gezellige en bijzondere inrichting

 

Hier vind je alvast wat mooie inspiratie:

1. Foto's van geliefden, naasten, vrienden, familie en dierbaren

Dit item staat natuurlijk stipt op 1: het zichtbaar ophangen van herinneringen en de mensen die jou dierbaar zijn, kan een dagelijkse bron van vreugde zijn. Dit hoort gewoon in je huis, want het verbindt jou nog meer met je dierbaren. Zorg sowieso ook voor een “wall of fame” met wat mooie foto’s van jou en je vrienden op de muur.

2. Planten

Planten zijn meubels. En mooie ook nog! Ze brengen leven en kleur in huis. Bovendien zijn ze niet alleen mooi om naar te kijken, maar kunnen ook de luchtkwaliteit verbeteren en stress verminderen.*.

*Bringslimark, T., Hartig, T., & Patil, G. G. (2009). The psychological benefits of indoor plants: A critical review of the experimental literature. Journal of Environmental Psychology, 29(4), 422-433.

3. Zachte verlichting

Als je nu nog steeds alléén maar felle lampen hebt in je gang, eetkamer, keuken en badkamer… zorg er dan voor dat er óók een zacht, warm alternatief hangt. Lampen met een warme gloed of kaarsen kunnen een kamer direct gezelliger maken. De juiste verlichting kan zelfs je stemming verbeteren en stress verminderen.*

*Boyce, P. R. (2010). Review: The Impact of Light in Outcomes in Healthcare Settings. The Center for Health Design.

4. Alle benodigdheden voor een goed feest en logeerpartijtje

Zorg dat je alles in huis hebt om een gezellig en gastvrij feest te geven: super leuke verkleedspullen, super grote drinkglazen, een waanzinnige bbq, grappige bordspellen, servetten, snacks, drinken, logeerspullen… Zorg gewoon dat je gastvrij kunt zijn in je eigen huis. Waarom leven we anders? Om alles voor onszelf te houden?

5. Comfortabele, knusse kussens en dekens

Het omringen met zachte stoffen kan een gevoel van comfort en veiligheid bieden. Bovendien kan fysiek comfort bijdragen aan mentaal welzijn. De beste winkels waar ze dit hebben? Kijk eens bij de Action of Casa. Bol.com heeft de grootste keuze. Misschien heb je zelfs nog een cadeaubon van Bol liggen. Check je saldo en kies meteen iets uit voor jouw huis.

6. Kunst aan de muur

Kunst kan persoonlijkheid en karakter aan een ruimte geven. Het kijken naar kunst kan ook cognitieve voordelen hebben en bijdragen aan een positievere mindset.

7. Kaarsen

Weet je wat het bizarre is aan kaarsen? Neem een kaal huis. Een typisch mannenhuis zeg maar, met slechts een bed in de hoek en verder een kast en bank. Verder niks. Zet een paar borden met kaarsen neer in een hoek en zet wat kaarsen in glas neer in de net zo lege badkamer… en opeens voelt het hele huis gevuld. Kaarsen zijn het decorstuk bij uitstek om sfeer te maken. Je hebt niks anders nodig behalve wat simpele kaarsen en de klus is al geklaard.

8. Zalige audiovisuele apparaten

Trek gerust budget uit om je huis om te toveren tot een plek die al jouw zintuigen prikkelt. Wat creëert nou meer sfeer: een gewone tv of een beamer die de hele muur vult met prachtige beelden? Kies ook meteen de allerbeste muziekinstallatie of soundbar.

9. Alles om creativiteit en muziek te maken

Een huis mag best wel een plek van creativiteit zijn! Wat dacht je van knutselspullen om altijd iets moois te kunnen maken, of een karaokeset en microfoons om met z’n allen een duet te kunnen zingen? Zet er gerust een vleugel bij zodat er wat begeleiding bij kan komen met de mooiste pianoklanken. Een huis zonder ruimte voor creativiteit… is niet mijn droomhuis.

10. Alles voor je lichamelijke welzijn

Wat dacht je van een hangmat, schommel en fitnessspullen? Het is een beetje overbodig om hier een verwijzing naar een wetenschappelijk artikel te maken, want iedereen snapt dat een gezond lichaam niet alleen belangrijk is, maar een absolute basisvoorwaarde voor het leven.

Dit waren de ideeën voor een droomhuis met de leukste, mooiste en gezelligste spullen. Ga ermee aan de slag en maak jouw ultieme verlanglijst.

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Zoek jij een ideale oplossin...

De zon. Warmte, licht, gezelligheid, positiviteit, leven, groei & bloei... geen zicht op je televisie, verkleurde kussens op je bank, te warm...

29 nov 2023 Lees verder
5 tips om de leukste herinne...

Tastbare herinneringen zijn de leukste manier om terug te kijken op je leven. Ze bevatten emotionele waarde op een speciale manier. Als je je her...

20 nov 2023 Lees verder
Stijlvol en functioneel: ver...

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Overweeg dan om verticale lamellen aan te schaffen. Het is een eigentijdse keuze die zowel stijl als fu...

15 nov 2023 Lees verder
Groen in je interieur: Waaro...

Een groen interieur is niet langer alleen een trend, maar eerder een essentieel onderdeel geworden van moderne woningen. Planten brengen niet all...

07 nov 2023 Lees verder
Plantentrends en sfeervolle ...

Planten en bloemen, de mens is er over het algemeen dol op. Ze brengen leven in huis, sfeer en schone lucht. Groen in huis was altijd al populair...

24 okt 2023 Lees verder
Wil je unieke muurdecoratie?

Herken je dat? Ineens ben je dat wat aan je muur hangt beu. De overgang van zomer naar herfst kan er zomaar ineens voor zorgen dat je verandering...

22 aug 2023 Lees verder