Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss

Cynthia is onder de bloggers van jullie wel bekend als Miss Lipgloss, zij is een beautyblogger en heeft inmiddels zelfs haar eigen boek.

Wij vroegen (natuurlijk) of we eens bij haar binnen mochten komen kijken en zij nodigde ons van harte uit in haar monumentale appartement in Zwolle alwaar ze ook haar kantoor heeft. Werken vanuit huis betekend dat ze veel thuis is en wij waren benieuwd hoe zij werken en wonen heeft gecombineerd. Souraya, één van onze bloggers is ook fotograaf (Binti-Home) en maakte voor ons deze foto’s en beschreef het huis van Cynthia.

Een modern, rustig appartement
midden in het oude Centrum van Zwolle. 

Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss

 

WOONKAMER

Dit appartement bevindt zich in een monumentaal pand ( gebouwd in jaar 1600) aan de Oude Vismarkt, in het oude centrum van Zwolle. Het pand heeft een rijke historie wat vandaag de dag nog te zien is in het interieur. De massief zware balken sieren het plafond in de hele woning. De balken zijn wit geverfd waardoor de ruimte optisch hoger lijkt.

Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - woonkamer

Een speelde indeling in de open ruimte waar de zithoek en werkplek over gaan in de open keuken en eethoek. De inrichting is strak en minimalistisch met veel grijstinten in een basis van wit. De verschillende tinten grijs zorgen voor een warme uitstraling. Her en der komen natuurlijke materialen terug zoals de vacht op de vloer voor de boekenwand en het massief houten bijzettafeltje. Strakke lijnen zorgen voor een overzichtelijke en consequent ingerichte ruimte, waarbij de schots en scheve vensterbanken en raampartijen juist de rijke historie van het pand tonen. Een mooie combinatie van modern en historie komen samen in deze ruimte.

Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - woonkamer Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - woonkamer

De ruimte is neutraal ingericht en vele persoonlijke accessoires zorgen voor een sfeervolle aankleding. Overal in de ruimte zie je kaarsen staan die gezelligheid geven en s’avonds altijd aangestoken worden. Op verschillende plekken zie je ook boeddha’s staan. Het witte monnik beeld kreeg Cynthia van haar ouders, met het symbool rust. Rust zie je in de hele woning terug door het gebruik van grotere basismeubels aangekleed met persoonlijke en speelse accessoires. De lichte vloer en witte wanden zorgen voor een perfecte basis waar deze inrichting goed in uitkomt. 

Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - woonkamer Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - woonkamer

 

WERKPLEK

Als fulltime Blogger werkt Cynthia vanuit huis. Achter de bank staat een ruim bureau waar zij haar bedrijf Miss Lipgloss runt. Op het bureau staat een computer, met eromheen producten die zij dagelijks gebruikt voor haar blog zoals make-up, boeken en haar camera.

Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - werkplek

Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - werkplek Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - werkplek

De zithoek is rustig en een plek voor ontspanning. De werkplek is speels ingericht met overal inspiratie, persoonlijke elementen, boeken en mooie quotes. ‘Work hard & be nice to people’ is een quote waar Cynthia zich goed in kan vinden.  Pas is haar eerste boek Beauty uitgekomen, een droom die met hard werken is uitgekomen. 

Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - werkplek

Deze speelse boekenkast, bestaande uit losse planken in een ruime nis, is een mooie display voor de creatieve boekenverzameling. Je kan ervoor kiezen om de boeken op kleur te sorteren voor een strak en rustig geheel. In deze lichte ruimte geeft deze display boeken juist een speelse en inspirerende uitstraling. Het vacht op de grond nodigt uit om een boek te pakken en hier op de grond te gaan lezen. Bij het bureau hangen twee wandplanken met hierop verschillende persoonlijke foto’s, quotes en herinneringen.

Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - Boekenkast Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - Sfeerhoekje

 

KEUKEN EETTAFEL

Vanaf de werkplek achter de bank heb je zicht op de zithoek, eettafel en keuken. Achter de eettafel hangt een kleurrijk schilderij die speciaal voor Cynthia is gemaakt. De warme kleuren die zijn gekozen komen op verschillende plekken in de ruimte terug zoals de bloemen en kleurrijke accessoires bij de werkplek. De ramen over de hele breedte van de woning zorgen voor mooi lichtinval en geven uitzicht op de winkelstraat de Oude Vismarkt. 

Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - Keuken eettafel

Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - Eettafel Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - Eettafel

De keuken is een plek waar Cynthia graag is. De open keuken geeft de mogelijkheid tijdens het koken te praten met de gasten aan de eettafel.  De keuken heeft een persoonlijke toevoeging gekregen door het veranderen van de handvaten van de kastjes, de tegelstickers en de kleur op de wand. Op de wandplanken staan verschillende kookboeken en bij de eettafel hangen diverse foto’s van dierbaren van Cynthia.

Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - Sfeerhoekje Keuken

De eettafel is naast de bank een centraal rustpunt in de ruimte waar zowel aan gegeten, gelezen als gewerkt kan worden. De industriële lampen passen goed bij de houten tafel en strakke witte stoelen.

Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - Keuken Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - Eettafel

 

SLAAPKAMER 

Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - Slaapkamer

De slaapkamer is een knusse ruimte waar ook de karakteristieke balken weer terug komen. De balken hebben een warme kleur gekregen waardoor ze extra geaccentueerd worden. De witte muren geven de ruimte een rustige basis wat in deze slaapkamer goed tot zijn recht komt.  Op de wand naast het bed schilderde Cynthia zelf een quote ‘ The best way to make your dreams come true is to wake up’.

Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - Slaapkamer Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - Slaapkamer

Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - Slaapkamer Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - Slaapkamer

Het nisje naast het raam zit er al sinds de bouw van het pand, de planken in dit nisje zijn dan ook erg oud. Een mooie plek om persoonlijke producten uit te stallen.  Als beautyblogger kan make-up, mode en tassen natuurlijk niet ontbreken. De spiegel met barok elementen sluit goed aan bij de historische slaapkamer waar Cynthia elke dag haar outfits uitzoekt. Een favoriet mode item; de tas,  zie je in de woonkamer maar ook in de slaapkamer terug komen. 

Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - Slaapkamer Binnenkijken bij Cynthia - Miss Lipgloss - Slaapkamer

Een ruime woning met veel persoonlijke elementen.  Een woning waar je een wauw gevoel krijgt als je binnen komt.  De prachtige historie  van dit monumentale pand is goed zichtbaar gebleven en wordt versterkt door de moderne stijl en ruimtelijke inrichting. 

 

Mogen we ook bij jou binnenkijken? Upload dan hier je foto's!
Of doe nog meer inspiratie op bij andere binnenkijkers.

Fotografie & tekst: Souraya Hassan, Binti Home
©ShowHome.nl